Arabier weerlegt een antisemitische idiote roddel uit 1967 op de Tempelberg, Jeruzalem

Tijdens de Zesdaagse Oorlog maken de minister van Defensie, Moshe Dayan, de stafchef van het leger Yitzhak Rabin, generaal Revaham Zeevi en generaal Narkis, hun entree in de Oude Stad van Jeruzalem

Dit is iets wat je niet vaak ziet – een Arabier die bij een grote Arabische krant een antisemitisch gerucht ontkracht dat een geaccepteerd onderdeel van het Israelbashing-verhaal is geworden.

Decennialang hebben Arabieren geleerd dat de Joodse mannen en vrouwen van de IDF, bij het veroveren van de oude stadskern van Jeruzalem, door de Al Aqsa-moskee gingen in een dronken en halfnaakte staat, terwijl ze zongen: “Mohammed is dood, en hij liet enkel dochters achter!”

Hoewel dit verhaal om te beginnen absurd is, traceert Ali al-Ameem, een Saoedische journalist, het gerucht terug naar zijn oorsprong en ontkracht het grondig.

De eerste vermelding van het verhaal komt van de Iraakse islamitische schrijver Mahmoud Sheet Khattab in zijn boek ‘Arab Military Unity‘ uit 1969.

Hij schreef:

Toen de Joden op 6 juni 1967 de stad Jeruzalem binnenkwamen, zongen ze in de Al-Aqsa-moskee in het Hebreeuws, met de betekenis: Mohammed stierf, hij stierf… Hij liet dochters achter en ik luisterde naar de domme grappen, een tekst uit te zenden van een Arabisch radiostation en er commentaar op geven door de omroeper, en het naar het Arabisch te vertalen. Misschien luisterden veel Arabieren en moslims terwijl ik naar die radio luisterde, en voelden toen ik voelde dat een vergiftigde pijl mijn lever raakte, die bloedt van bitterheid, verdriet en pijn.

Het verhaal veranderde. In een boek uit 1970 van dezelfde auteur, “Israel’s Expansionist Objectives in the Arab Countries“, waarin Khattab schreef:

Op 6 juni 1967 bezette Israël de oude stad Jeruzalem. Dus de president van de Israëlische staat, de premier van Israël en de ministers van Israël, onder leiding van de Israëlische opperrabbijn, marcheerden naar de Westelijke Muur en daar zei Moshe Dayan: Vandaag is de weg naar de stad open. De Joden ontheiligden de heiligheid van de Al-Aqsa-moskee door de Israëlische mannelijke en vrouwelijke soldaten toe te staan ​​de moskee binnen te gaan terwijl ze weinig verhullende kleding droegen terwijl ze dronken waren alsof ze in bars of plaatsen van prostitutie waren. Het Israëlische leger en de Joden hebben de heiligheid van de Al-Aqsa-moskee geschonden. Op 6 juni 1967 zongen ze in zijn binnenplaatsen: Mohammed stierf, hij stierf… en hij liet enkel dochters achter!

Ameem wijst op de inconsistenties tussen deze twee verhalen en op meer verfraaiingen die Khattab jaren later heeft toegevoegd. Hij merkt op dat de uitdrukking “Mohammed sterft en enkel dochters achterliet” alleen rijmt in het Arabisch, niet in het Hebreeuws (Mohammad mat wakhalf banat.)

Hij vermeldt dat het geen zin heeft voor Israëli’s, die sinds 1948 vrouwen in het leger hebben, er iets van zouden zeggen. minachtend dat Mohammed alleen maar dochters had. Hij wijst erop dat als de uitdrukking op de Arabische radio was geweest, veel Arabieren het onmiddellijk zouden hebben veroordeeld en niet tot 1969 zouden hebben gewacht.

Bovendien wijst Ameem erop dat Mohammed inderdaad stierf en alleen dochters achterliet. Waarom is dat om te beginnen een belediging? Het is alleen maar beledigend omdat Arabieren vrouwen niet zo belangrijk vinden als mannen!

Ameem eindigt met woorden die ik nog nooit eerder in een Arabisch artikel heb gezien. Hij zegt dat wanneer je geruchten als deze hoort, je ze niet moet geloven tenzij er echt bewijs is om het te ondersteunen.

Er zijn zeker dingen aan het veranderen in de Arabische wereld, meestal ten goede.

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “An Arab debunks a stupid 1967 Temple Mount rumor” van 25 juli 2021 op de site van Elder of Ziyon

3 gedachtes over “Arabier weerlegt een antisemitische idiote roddel uit 1967 op de Tempelberg, Jeruzalem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.