Waarom zouden wij de Palestijnen moeten helpen die terrorisme steunen?

Plaatsvervangend adjunct-staatssecretaris Hady Amr, gezant van de regering Biden voor Israël en de Palestijnen, ging op missie om de Palestijnen te helpen. 

Hij vroeg Israël stappen te ondernemen om het “Palestijnse lijden” te verlichten en de Palestijnse economie te helpen. Wat hij werkelijk bedoelde was om Mahmoud Abbas, de sterke man van de Palestijnse Autoriteit, te helpen. 

De regering-Biden ziet Abbas als een partner in een toekomstig ‘vredesproces’. Amr vertelde Israëlische functionarissen: “Ik heb de Palestijnse Autoriteit nog nooit in een slechtere situatie gezien”, vergeleken met “een droog bos dat wacht om in brand te vliegen”, zoals gerapporteerd door The Times of Israel

Amr stelde verschillende niet-gespecificeerde maatregelen voor die de Israëlische regering zou kunnen nemen om de Palestijnse economie te helpen en de positie van Ramallah te versterken.

Bovendien meldde het Israëlische Haaretz: “Amr zocht ook samenwerking om humanitaire hulp te bieden aan de door Hamas gecontroleerde Gazastrook, die nog steeds aan het bijkomen  is  van de nasleep van de laatste ronde van gevechten met Israël in mei.”

De regering van Israël zal elke beslissing nemen die ze hierover wil nemen, maar aangezien de Amerikaanse regering zwaar geïnvesteerd heeft, is het gepast om enkele vragen te stellen.

Waarom zou Israël de door Hamas gecontroleerde Gaza moeten helpen? Vermoedelijk omdat Israël meer middelen heeft. Stel de vraag dan andersom: waarom zou het kunnen weigeren om te helpen? Misschien omdat de hele Palestijnse politieke, economische en sociale puinhoop het resultaat is van opzettelijk beleid van de regeringen van de Westelijke Jordaanoever (Palestijnse Autoriteit) en Gaza (Hamas) om hun eigen volk te verarmen en Israëli’s te doden.

Dat is waarom.

De Amerikaanse ambassade in Jeruzalem zei dat het bezoek van Amr “ingegeven werd door de doelstelling van de Verenigde Staten om gelijke maatregelen  van vrijheid, veiligheid en welvaart voor zowel Israëli’s als Palestijnen te bevorderen op manieren die op korte termijn en daarna tastbaar en haalbaar zijn.” 

Hij besprak “kwesties variërend van mensenrechten en de rechtsstaat, economische ontwikkeling, energie, water en regionale samenwerking.” Israël heeft Amr niet nodig om die doelen voor burgers van de staat Israël te bereiken, dus dit was gericht op het veranderen van het bestuur in Palestijnse gebieden.

Waarom zou Israël moeten helpen? Vermoedelijk omdat Israël meer middelen heeft. Waarom zou het kunnen weigeren om te helpen? Mogelijk omdat ondanks miljarden hulp en bergen beloften, noch Hamas noch Fatah handelt om een ​​open, economisch succesvolle samenleving op te bouwen, omdat beide fundamenteel corrupt en totalitair zijn – om nog maar te zwijgen van terroristische en steun aan de terreur. Externe economische en sociale steun (of het nu Israëlisch, Europees of Amerikaans is) stelt zowel Hamas als Fatah in staat om hun uiteindelijke doel na te streven met name om Israël te elimineren.

Dat is waarom.

Voeg daarbij het feit dat de “laatste gevechtsronde” in tegenstelling tot Haaretz niet “uitbrak” als een onweersbui. Het werd ontgonnen, aangewakkerd, gepland en uitgevoerd door zowel Hamas als Fatah. De Washington Post beweert dat de oorlog op 10 mei begon, maar dat klopt natuurlijk niet. 

Vanaf 2 april voerde Fatah een mediacampagne om aan te zetten tot geweld tegen Israëli’s en riep op tot rellen, steekpartijen en algemene chaos – die volgde. Eind april begon Hamas vanuit Gaza raketten af ​​te vuren op Israël. In mei vuurde Hamas steeds grotere aantallen schoten af ​​op Israël (4.300 in totaal, waarvan ongeveer 10% in Gaza). 10 mei is precies de datum waarop Israël begon terug te vuren. Elf dagen later was er een staakt-het-vuren, grotendeels bemiddeld door Egypte.

In de weken daarna heeft Hamas overwinningsdansen gedaan in Gaza.

Fatah is in weer een andere politieke crisis terechtgekomen, veroorzaakt door zijn eigen misdrijf. Palestijnse mensen die demonstreren over geannuleerde verkiezingen, algemene repressie en gebrek aan COVID-behandeling (vooral nadat de PA 700.000 vaccindoses had verlaagd die gretig door Zuid-Korea waren ingenomen) zijn zwaar aangevallen door de politie van de Palestijnse Autoriteit. 

De dood van de Palestijnse activist Nizar Banat terwijl hij in hechtenis was door de PA heeft de omvang en reikwijdte van de demonstraties vergroot. De mate van politiegeweld tegen ongewapende demonstranten leidde tot uitingen van bezorgdheid van de Hoge Commissaris van de VN voor de mensenrechten en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bovendien stak PA-president Mahmoud Abbas zijn middelvinger omhoog naar Israël en de Verenigde Staten. Hij kondigde aan dat de PA haar beleid zal voortzetten om stipendia te betalen aan degenen die terreurdaden plegen tegen Israëli’s zonder respect voor de Israëlische of Amerikaanse wetten die ofwel verbieden om aan de PA te betalen terwijl “pay for slay” doorgaat. 

Hij verdedigde het PA-beleid tegenover een groep Amerikaanse congresleden als een vorm van welzijn voor hun families. Het antwoord van de delegatie was om te vragen of de PA soortgelijke toelagen aan families biedt nadat een ouder aan kanker is overleden. Goede vraag.

Het Palestijnse volk bevindt zich in een erbarmelijke situatie, veroorzaakt door a) hun eigen leiderschap in zowel Hamas als Fatah en b) de voortdurende oproep van de Verenigde Staten aan Israël om er iets aan te doen.

Amr dringt erop aan, maar dat het Amerikaanse beleid niet zal zijn om de wapens te verdraaien , en “van de partijen wordt verwacht dat ze hun eigen initiatief nemen.” Helaas lijkt het erop dat het Amerikaanse beleid ook niet eerlijk de schuld van het Palestijnse leiderschap zal beoordelen of een andere manier zal vinden om te navigeren dan op zoek te gaan naar meer geld om door de rattenhol te gooien.

Bronnen:

  • naar een artikel van Shoshana Bryen “Why are we bailing out the terrorism-supporting Palestinians?” van 23 juli 2021 op de site van American Thinker

Een gedachte over “Waarom zouden wij de Palestijnen moeten helpen die terrorisme steunen?

  1. Hadi Amr, fossiel en overblijfsel van de Obama jaren, geboren in Libanon, getogen in Saudi Arabie, pro Hamas, pro Iran & fel anti Israel.

    Van deze man, aangesteld door het fossiel in het Witte huis om een “”oplossing”” te forceren, gaat natuurlijk geen witte rook komen……hoogstens zwarte rook van oorlog.

    De “sterke man ” in Ramallah, de pensionaire terreur president waar Biden & co hun hoop op hebben gericht om deze “”oplossing”” tot stand te brengen, laat zien hoe ver ze in Washington het padje af zijn.

    Maar ja, een job is een job en die van adviseur voor oplossing van het Palestijnse probleem met Israel is er een voor eeuwig.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.