VS sommeren Israël om te stoppen met de bouw van Joodse huizen in Judea & Samaria

De Verenigde Staten hebben Israël publiekelijk opgeroepen af ​​te zien van de bouw van Joodse huizen in Judea & Samaria, aangezien sommige leiders van de kolonisten hebben gewaarschuwd dat de planningsactiviteiten al voor een half jaar zijn stopgezet.

“Ik denk dat er zeker een feitelijke bevriezing is”, vertelde Oded Revivi, hoofd van de Efrat Council, aan The Jerusalem Post, waarbij hij opmerkte dat de feiten voor zich spreken.

De laatste vergadering van de Hogere Planningsraad voor Judea en Samaria waarin inhoudelijke projecten werden gevorderd, was in januari, voordat de Amerikaanse president Joe Biden werd beëdigd.

De Raad komt normaal gesproken vier keer per jaar bijeen, maar tot op heden is er geen extra vergadering gehouden, afgezien van een laatste maand waarin enkele kleine punten naar voren werden gebracht.

Tot op heden heeft de Hogere Planningsraad dit jaar slechts 780 woningen naar voren geschoven vanaf de vergadering in januari, vergeleken met 12.159 vorig jaar en 8.457 in 2019. Tenzij er nog een vergadering wordt gehouden, zal dit het slechtste jaar zijn voor de planning van nederzettingen in bijna een decennium.

In Washington vroeg een journalist woensdag aan de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price, of de regering-Biden Israël onder druk zette om alle nederzettingenactiviteiten stop te zetten:

Als het gaat om afwikkelingsactiviteiten, zijn we duidelijk en consistent geweest. Wij zijn van mening dat het van cruciaal belang is om af te zien van unilaterale stappen die de spanning vergroten en het moeilijk maken om een ​​onderhandelde tweestatenoplossing te bereiken. Dit is een boodschap die we in het openbaar hebben overgebracht, zoals ik zojuist heb gedaan, maar ook privé.

Bronnen:

  • naar een artikel van Tovah Lazaroff “US tells Israel ‘refrain’ from settler building as de-facto freeze sets in” van 23 juli 2021 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “VS sommeren Israël om te stoppen met de bouw van Joodse huizen in Judea & Samaria

  1. Israël behoort toe aan DE SCHEPPER van hemel en aarde, DE GOD van Israël !!! Dit land is en blijft van het Joodse volk ,omdat GOD dit volk gaat gebruiken om de hele aarde te gaan regeren vanuit Jeruzalem,dus mensen die denken het land op de valreep van de tijd te kunnen verdelen hebben het mis en kunnen beter een toontje lager moord en brand schreeuwen over die “arme islamitische moordenaarsbende “te Ramallah en Gaza!!Waarschijnlijk maakt Israël zich nu klaar om één of andere gek leiding te laten geven aan hun land ,misschien wel de antichrist,een grotere gek als Hitler ,die waarschijnlijk COVID-19 misbruikt om alle mensen(vooral christenen)op aarde te demoniseren en verplicht te laten chippen (vaccineren) de ,opmaat naar het verplichte getal van het beest!Persoonlijk verheug ik mij op de wederkomst van YESHUA HAMASIACH op de Olijfberg,HIJ alleen is de echte toekomst voor de gehele aarde en alle 7,8 miljard bewoners !!(De toekomst ligt niet bij de satanisten van het vervloekte WEF ,United Nonsens =VN,Europa,enz….met z’n antichristelijke gestoorde aanhangers)

    Like

  2. Als Israel zich alwéér laat sommeren in eigen land te bouwen, dan hebben ze geen eigen land verdient.

    De heilig verklaarde 2-staten “oplossing” zal dan de oplossing brengen………LOL!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.