Palestijnse functionaris zegt dat PA klaar is voor directe vredesgesprekken met Israël

73 jaar Palestijns rejectionisme. Palestijnen willen geen vrede. Zij willen Israël en bij voorkeur zonder Joden erin.

Minister van Burgerzaken Hussein Al-Sheikh is een van de leidende figuren in de hiërarchie van de Palestijnse Autoriteit en is een van de naaste adviseurs van president Mahmoud Abbas. 

Al-Sheikh is het aanspreekpunt voor Israël in alle veiligheidskwesties en leidt de dialoog tussen de Palestijnse regering en de regering van de Verenigde Staten.

Al-Sheikh, die zelden openbare verklaringen aflegt, vatte in een interview met The Media Line in zijn kantoor in Ramallah, de huidige politieke situatie samen om de volgende stappen te ondernemen om de Israëlische -Palestijns vredesproces te hervatten en de Amerikaanse rol in het conflict en interne veiligheidskwesties.

Hussein Al-Sheikh, geboren in Ramallah in 1960, is jarenlang chef van de Algemene Autoriteit voor Burgerzaken. Als voorzitter van het Coördinatie- en Samenwerkingscomité is hij het aanspreekpunt voor contacten met Israël over burgerzaken in de Palestijnse gebieden. 

Hij vertegenwoordigde ook de Palestijnse zijde in het Trilaterale Comité voor de wederopbouw van Gaza na de Gaza-oorlog van 2014.Hij is lid van de Palestijnse Nationale Raad, de Centrale Raad van de PLO en de Centrale Raad van Fatah, en voorzitter van de dialoog met de Amerikaanse regering.

Van 1978 tot 1989 zat Al-Sheikh gevangen in Israël. Hij is getrouwd en heeft twee zonen, vier dochters en vijf kleinkinderen.

Vier jaar lang was er minimale communicatie en toenemende bitterheid tussen Ramallah en Washington onder de regering Trump.

Hoessein al-Sheikh:

We hebben een zeer moeilijke periode doorgemaakt onder president Trump. Ik denk dat het grootste probleem dat we hadden met de vorige regering de kwestie van de verwerping van internationale legitimiteit was (d.w.z. resoluties van de VN-Veiligheidsraad) en ook de afwijzing door de regering-Trump van alle standpunten van de vorige Amerikaanse regeringen. Of het nu Republikeinen of Democraten waren, ze concentreerden zich vooral op de internationale legitimiteit en de tweestatenoplossing. 

Dienovereenkomstig, toen deze nieuwe regering kwam, de regering van president Biden, en na het telefoongesprek dat plaatsvond tussen president Biden en president Abbas, denk ik dat president Biden met president Abbas over zeer belangrijke principes heeft gesproken die we zouden kunnen beschouwen als een soort van wegenkaart voor ons en voor de Amerikanen. 

Het gaat erom hoe we vanaf nu verder kunnen. Hij sprak over de status-quo over Haram al-Sharif, Sheikh Jarrah, de inwoners van Oost-Jeruzalem, het stoppen van de uitbreiding van de nederzettingen en het stoppen van de unilaterale maatregelen. Over al deze principes zijn we het eens met president Biden; het zal een wegenkaart zijn voor ons en de Amerikanen met de Israëlische kant. En daarom geeft de nieuwe Amerikaanse regering ons hoop.

Zoals vaak is gezegd, missen de Palestijnen nooit een kans om een ​​kans te missen. Hun leiderschap beweert dat elke suggestie een samenzwering is en elk initiatief een valstrik. Vrede sluiten vergt moed. Zal er ooit een Palestijnse Sadat aankomen?

Bronnen:

  • naar een artikelPalestinian official says PA ready for direct talks with Israel” van 23 juli 2021 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Palestijnse functionaris zegt dat PA klaar is voor directe vredesgesprekken met Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.