Druk neemt toe op Unilever na boycot van Ben & Jerry’s in Judea & Samaria, Israël

Een koelkast met het Ben & Jerry’s-logo is te zien in een levensmiddelenwinkel in Efrat, op de Westelijke Jordaanoever, op 20 juli 2021 [beeldbron: Reuters/Ronen Zvulun]

Het verzet bleef woensdag in Israël voortduren over het nieuws dat Ben & Jerry’s van plan was de verkoop in Judea & Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem, te beëindigen, aangezien Unilever, het moederbedrijf van de ijsmaker, onder toenemende druk stond vanwege de controversiële beslissing.

De Israëlische president Isaac Herzog noemde de algemene boycot-inspanningen tegen Israël een “nieuw type terrorisme – economisch terrorisme“, en beloofde zich te verzetten tegen pogingen om de Israëlische economie te schaden.

“De [Boycot, Desinvestering en Sancties]-campagne streeft geen vrede na en probeert het bestaan ​​zelf van de staat Israël te ondermijnen”, zei hij, sprekend op een evenement voor de overleden voormalige Israëlische leider Yitzhak Shamir. “Het richt zijn pijlen op de Israëlische economie.”

Maandag kondigde Ben & Jerry’s aan dat de Amerikaanse ijsmaker zijn licentieovereenkomst met zijn huidige Israëlische partner niet zou verlengen, omdat het “inconsequent” was met zijn waarden om producten te verkopen in “de bezette Palestijnse gebieden”.

Het in Burlington, Vermont gevestigde bedrijf zei dat het zou proberen producten in het land te blijven verkopen onder een andere regeling, buiten Judea & Samaria. Het moederbedrijf, de multinational Unilever voor consumptiegoederen, heeft al verschillende pogingen ondergaan om politieke en juridische druk uit te oefenen om de verhuizing ongedaan te maken.

In Hempstead, in Long Island, beloofde raadslid Bruce Blakeman dat de stad haar commissarissen zou opdragen contracten en gemeentelijke zaken met de ijsmaker en Unilever te beëindigen, in overeenstemming met de gemeentelijke anti-BDS-wetgeving.

“In de stad Hempstead zullen we alleen blijven werken met degenen die daden van haat en economische vijandigheid afwijzen”, zei Blakeman in een verklaring.

Anderen gingen nog een stap verder, zoals de Amerikaanse senator James Lankford, een Republikein uit Oklahoma, die opriep tot het ‘blokkeren van de verkoop’ van Ben & Jerry’s in de staat en in staatsbedrijven.

De supermarktketen Morton Williams, die 15 winkels heeft in New York en één in New Jersey, zei dat het de producten van Ben & Jerry’s in de schappen zou verminderen, terwijl koosjere markten van New Jersey tot Florida zeiden dat ze het merk helemaal niet meer zouden verkopen.

In een persconferentie op dinsdag weigerde de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price, te reageren op de actie van Ben & Jerry’s en noemde het “de acties van een privébedrijf”, maar herhaalde dat de VS de BDS-beweging “stevig afwijzen” omdat ze Israël uitkiezen.

Bronnen:

  • naar een artikelPressure Increases on Unilever Over Ben & Jerry’s West Bank Boycott” van 21 juli 2021 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Druk neemt toe op Unilever na boycot van Ben & Jerry’s in Judea & Samaria, Israël

  1. BDS heeft niets met “settlements” te maken maar alles met het vernietigen van het Joodse volk in Israel.

    Laten we ophouden mekaar onzin te verkopen.

    IEDEREEN die hen hierin steunt is medeplichtig…..net zoals ze dat waren toen de Joden werden weggevoerd en de zwijgende meerderheid wegkeek…..of actief meehielp.

    De boodschap is duidelijk en zwijgen is géén optie!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.