Terroristen vuren vanuit Libanon twee raketten af naar willekeurige burgerdoelwitten in Galilea, Israël

Sirenes gingen afgelopen maandagnacht af in gemeenschappen in het westen van Galilea, vlakbij de grens met Libanon. Onder de plaatsen waar sirenes werden gehoord: Rosh Hanikra, Yaara, Hanita, Netiv HaShayara en Shlomi.

De woordvoerder van de IDF zei dat er vanuit Libanon twee raketten waren afgevuurd op Israëlisch grondgebied. Luchtverdedigingsjagers onderschepten één raket en de tweede explodeerde in een open gebied.

De IDF reageerde op het incident met artillerievuur richting Libanon. Op dit moment zijn er geen speciale richtlijnen voor het thuisfront.

Bewoners meldden meerdere explosies te hebben gehoord. Er zijn tot nu toe geen gewonden of schade gemeld . De regionale raad van Mateh Asher zei dat er geen aanwijzingen zijn dat er raketten zijn ontploft in het gebied, maar er vinden wel huiszoekingen plaats. Er zijn op dit moment geen speciale instructies voor de bewoners.

De aanval kwam ongeveer vier uur nadat Syrische staatsmedia zeiden dat Israëlische vliegtuigen een aantal raketten hadden afgevuurd op doelen in de buurt van de Syrische stad Aleppo en na botsingen op de Tempelberg tussen de Israëlische politie en moslimdemonstranten op de islamitische feestdag Eid al-Adha.

Het Israëlische leger gelooft dat de raketten zijn afgevuurd door een Palestijnse groep in Zuid-Libanon, niet door de machtige Hezbollah-terreurgroep in het land. Hezbollah handhaaft echter een strikte controle over Zuid-Libanon, waardoor het onwaarschijnlijk is dat een dergelijke aanval vanuit dit gebied zou worden uitgevoerd zonder op zijn minst zijn stilzwijgende goedkeuring.

Het in Groot-Brittannië gevestigde Syrian Observatory for Human Rights, een oorlogswaarnemer met activisten ter plaatse in Syrië, zei dat de Israëlische aanvallen waren gericht op wapendepots die behoren tot door Iran gesteunde milities die het gebied exploiteren. De groep zei dat de aanvallen werden gevolgd door luide explosies, wat waarschijnlijk duidt op secundaire ontploffing veroorzaakt door ontploffing van munitie. De wapendepots bevonden zich in Syrische militaire posten, zei de groep.

Eerder meldden Syrische media dat de luchtverdedigingssystemen van het land boven de stad Aleppo waren geactiveerd. Het officiële persbureau van Syrië, SANA , meldde dat de luchtverdedigingssystemen in actie kwamen tegen een “Israëlische luchtaanval” in het Al-Safira-gebied.

Het Libanese tv-netwerk Al-Mayadeen meldde dat de luchtaanvallen gericht waren op “defensiefabrieken” en een “centrum voor wetenschappelijk onderzoek”.

De IDF gaf geen commentaar op de gerapporteerde aanvallen, in overeenstemming met haar al lang bestaande beleid om haar activiteiten in Syrië niet te bevestigen of te ontkennen, behalve die als vergelding voor aanvallen vanuit het land.

Bronnen:

 • naar een artikel van Elad Benari “Two rockets fired from Lebanon towards Israel” van 20 juli 2021 op de site van Arutz Sheva
 • naar een artikelTwo rockets fired from Lebanon at Israel, no damage caused -Israeli army” van 20 juli 2021 op de site van Reuters
 • naar een artikel van Judah Ari Gross “IDF shells Lebanon after two rockets fired at northern Israel” van 20 juli 2021 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Terroristen vuren vanuit Libanon twee raketten af naar willekeurige burgerdoelwitten in Galilea, Israël

 1. Een palestijnse groep vanuit Zuid Libanon raketten afvuurt richting Israel.

  Nog even en Libanon gaat hiervoor de prijs betalen……want ze hebben nog niet genoeg problemen.

  Vandaar dat “de palestijnen” in Libanon ook zóó geliefd zijn.

  Palestijnen zitten overal in het afvalputje van de maatschappij en er word van alles gedaan & geroepen in hun naam, zogenaamd om hen te helpen, maar waar het al die hulptroepen om gaat is de vernietiging van Israel en niet de ‘redding’ van de palestijnen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.