Verenigde Naties financieren organisaties die oproepen tot een boycot van Israël

Een nieuw rapport van de Im Tirtzu-beweging stelt dat de Verenigde Naties (VN) financiering verstrekt aan organisaties die oproepen tot een boycot van Israël en die zijn aangesloten bij de BDS-beweging, meldde Israel Hayom .

Volgens het rapport heeft de VN tussen 2016 en 2020 ten minste $ 40 miljoen verstrekt aan 19 burgerorganisaties in Judea, Samaria en de Gazastrook die boycots van de staat Israël promoten. Deze organisaties werken ook tegen Israël in internationale instellingen, en acht van hen hebben contacten met terroristische organisaties, zei Im Tirtzu.

Volgens het United States Agency for International Development zijn twee van de organisaties – de Union of Agricultural Work Committees (UAWC) en de Union of Health Work Committees (UHWC) – zelfs takken van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina ( PFLP) terroristische organisatie.

De organisaties worden gefinancierd door drie VN-agentschappen, het Kindernoodfonds van de Verenigde Naties (UNICEF), het Bureau van de Verenigde Naties voor de coördinatie van humanitaire zaken (OCHA) en het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP).

De VN zei in reactie op het rapport:

VN-agentschappen beoordelen de instanties waarmee zij contact onderhouden consequent op de lijst van personen en instanties tegen wie namens de Veiligheidsraad procedures worden gevoerd. Ze zijn ook op de hoogte van andere relevante besluiten van de Veiligheidsraad en de Algemene Vergadering.

Im Tirtzu CEO Matan Peleg noemde het rapport verder bewijs van de vooringenomenheid en vijandigheid van de VN tegen Israël.

Sinds de oprichting van de staat Israël heeft de VN ervoor gekozen om bij bijna elke strategische gebeurtenis voor haar bestaan ​​de rug toe te keren. Na de Onafhankelijkheidsoorlog keurde ze de oprichting goed van een speciale vluchtelingenorganisatie voor Arabieren die de stad ontvluchtten (UNRWA). En tot op de dag van vandaag financiert het dit en bestendigt alzo het conflict. Na de Yom Kippur-oorlog hebben de VN ervoor gekozen om het zionisme een racistische beweging te noemen, en sindsdien is Israël de meest belaagde en gedelegitimeerde staat in deze instelling.

Bronnen:

  • naar een artikelReport: UN funds BDS organizations” van 18 juli 2021 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Verenigde Naties financieren organisaties die oproepen tot een boycot van Israël

  1. En we zijn verbaasd omdat??????????

    De VN // EU // Biden & friends kunnen het niet verkroppen dat, ondanks alle intense pogingen tot vernietiging, boycots, tegenwerking, pesterijen, veroordelingen, rechtzaken, leugens, politieke terreur etc.etc.etc. ……Israel leeft én vooruit stoomt, terwijl de omringende landen steeds verder in de modder zakken.

    Misschien als de VN zou ophouden ‘hen te steunen die het licht proberen te vervangen met hun eigen duisternis, zij misschien een betere job zouden doen en ook hun eigen legitimatie kunnen verantwoorden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.