Palestijnse premier Shtayyeh: Er is geen verband tussen Israëli’s en de Joden

De Palestijnse premier van de Palestijnse Autoriteit, Mohammad Shtayyeh, zei dat “er geen verband is tussen Israëli’s en de joden”, afstammelingen van Jacob, maar dat het eerder de “Khazar-joden” zijn die zich in de zesde eeuw na Chr. bekeerden tot het jodendom. 

De premier, een notoire antisemiet net zoals zijn chef en negationist Mahmoud Abbas dat ook is, maakte deze opmerkingen in een openbare toespraak die op 29 juni 2021 op Palestina TV werd uitgezonden. Shtayyeh bleef zeggen dat Israël “een functie in plaats van een staat vormt”. 

Hij bleef beweren dat dit is wat werd gezegd en gewenst door Oliver Cromwell, Napoleon Bonaparte, de Amerikaanse consul in Jeruzalem en Balfour.

Onzin natuurlijk. Dat hebben zij nooit gezegd. Dat heeft hij ter plaatse verzonnen.

De Khazar-hypothese van Ashkenazi-afkomst, vaak de Khazar-mythe genoemd, is een grotendeels verworpen historische hypothese die soms misbruikt wordt om antisemitische of anti-zionistische agenda’s te promoten.

Mohammad Shtayyeh: 

Het is belangrijk waar we de oorlog van verhalen beginnen. De Hebreeën, de Joden en de Israëli’s zijn niet hetzelfde. Verder, de Israëli’s… Israël is Jacob. De Israëlieten zijn de zonen van Jacob. 1300 jaar gescheiden tussen Jacob en de profeet Mozes. Daarom zijn er 1300 jaar gescheiden tussen de Israëli’s en het jodendom. Er is dus geen verband tussen de Israëli’s en de Joden.

[…]

De andere sleutel tot het onderzoek zijn de Joden van vandaag. Wie zijn zij? Zonder in detail te treden – het zijn de Khazar-Joden, die zich in de zesde eeuw na Chr. bekeerden tot het Jodendom. Deze kwestie vereist onderzoek. Er zijn veel bronnen en boeken over de Khazar-Joden. Nu zou ik iets belangrijks willen zeggen.

[…]

Tegenwoordig vormt Israël – als een zionistische onderneming – een functie in plaats van een staat. Focus op deze zin: het vormt een functie in plaats van een staat. Een ‘ functiestaat ‘ . .. Dit is wat werd gezegd en gewenst door Oliver Cromwell in 1652, door Napoleon Bonaparte in 1799, door de Amerikaanse consul in Jeruzalem en door Balfour. Wat schreef Herzl aan Balfour? Hij zei: “Wilt u dat wij een functiestaat zijn voor de bescherming van de Britse belangen in het Midden-Oosten en in het Suezkanaal? Wij zijn bereid om een ​​functiestaat te zijn.”

Bronnen:

  • naar een artikelPalestinian PM Mohammad Shtayyeh: There Is No Connection Between Israelis And The Jews” van 29 juni 2021 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Een gedachte over “Palestijnse premier Shtayyeh: Er is geen verband tussen Israëli’s en de Joden

  1. En daarom is deze meneer de “premier” van een nietbestaand land & volk maar werd door niemand gekozen voor deze goedbetaalde job.

    Nee er bestaat inderdaad geen verband tussen hem, zijn functie en het ‘land & volk’ dat hij zegt te representeren.

    Hoog tijd de onzin van dit soort brallende idioten voorgoed van de baan te schuiven.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.