Palestijnen in Silwan verkopen hun huizen aan Joden, pakken het geld aan en vluchten weg

In de afgelopen maand bleek dat twee Arabische eigendommen in Silwan werden verkocht aan Joden, wat verboden is door de Palestijnse Autoriteit en zelfs met de doodstraf kan worden bestraft. Silwan is een Arabische wijk in het oosten van Jeruzalem.

Op 1 juli werd bekend dat Walid Atout zijn appartement aan joden had verkocht. Hij en zijn gezin vluchtten omdat ze konden worden vermoord als bekend zou raken dat hun pand hadden verkocht aan Joden.

Het Silwan Informatiecentrum berichtte:

Over het onroerend goed verduidelijkte het informatiecentrum dat er ongeveer een week geleden sprake was van verkoop aan onbekende partijen, zodat notabelen uit de stad Silwan en leden van lokale commissies spraken met de eigenaar van het onroerend goed genaamd Walid Atout, waar hij de verkoop ontkende en waarbij hij erop wees dat hij een aanbod had ontvangen om het aan de Turkse autoriteiten te verkopen, maar dat hij dit niet deed. Hij bleef tot donderdagochtend thuis bij zijn gezin.

Het Wadi Hilweh Informatiecentrum voegde eraan toe dat tijdens de onderzoeken die de afgelopen dagen door de commissies en de bevoegde autoriteiten zijn uitgevoerd, is gebleken dat Atout zijn huis heeft verkocht aan Ahmed Ighbaryeh uit de Palestijnse gebieden van 1948, die het heeft overgedragen aan een aannemer voor renovatie, terwijl Atout en zijn gezin van 5 leden het pand verlieten zonder de inhoud te legen en zonder hun persoonlijke bezittingen, kleding en andere spullen mee te nemen, om de aandacht van de omwonenden niet te trekken, vooral omdat het pand zich in een van de steegjes van de wijk Wadi Hilweh.

Het centrum voegde eraan toe dat de bevoegde autoriteiten van Silwan donderdag contact hadden opgenomen met de zogenaamde “Ighbaryeh” om erachter te komen wat er aan de hand was en hem hadden gevraagd om naar het pand te komen om te praten, maar hij weigerde en ontkende dat hij het huis had “gelekt“, en zei dat hij het had gekocht om er een kliniek van te maken. De notabelen slaagden erin om met hem te praten en toen vluchtte hij ook van het terrein weg.

Eigendom “gelekt” naar Joden

Deze week werd er weer een verkoop onthuld. Faoud Atallah Siyam had een tijdje geleden zijn eigendommen verkocht aan de Elad Association om vervolgens te overlijden.

Zijn vrouw was niet op de hoogte van de verkoop, maar ze werd deze week naar een advocatenkantoor geroepen waar ze een video te zien kreeg van Siyam die het geld aannam en dat hij ook een ander appartement dat hij in de buurt bezat aan de Joodse groep verkocht.

Omdat de Arabische media niet willen toegeven dat hun eigen mensen land aan joden zouden verkopen, gebruiken ze de taal (zowel in het Arabisch als in het Engels) dat de eigendommen aan de joden zijn “gelekt”.

Deze verhalen komen niet vaak in de westerse media, omdat het verhaal is dat Joden eigendommen stelen in plaats van ze legaal te kopen.

Als de waarheid zou worden gemeld, zouden de media de mogelijke doodstraf moeten vermelden die de PA heeft voor het verkopen van land aan Joden, wat ongemakkelijk zou zijn en zou aantonen dat de enige onverdraagzamen in dit verhaal de Palestijnen zijn.

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “Palestinians in Silwan selling houses to Jews, taking the money and fleeing” van 16 juli 2021 op de site van Elder of Ziyon
  • naar een artikel “Details…Silwan…A new property was “leaked” to settlers in Wadi Hilweh neighborhood” van 1 juli 2021 op de site van Silwan C

Een gedachte over “Palestijnen in Silwan verkopen hun huizen aan Joden, pakken het geld aan en vluchten weg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.