Joe Biden geeft UNRWA 135 miljoen dollar nadat het agentschap anti-Israël haat veroordeelt

De regering-Biden heeft zaterdag 135 miljoen dollar gedoneerd aan UNRWA, de hulporganisatie van de Verenigde Naties voor Palestijnse vluchtelingen, nadat vorige week een raamovereenkomst tussen hen was ondertekend die voor het eerst de anti-Israëlische haat veroordeelde.

“De ondertekening van het US-UNRWA-kader en aanvullende steun toont aan dat we opnieuw een permanente partner in de Verenigde Staten hebben die de noodzaak begrijpt om cruciale hulp te bieden aan enkele van de meest kwetsbare vluchtelingen in de regio”, zei UNRWA-commissaris-generaal Philippe Lazzarini op zaterdag.

UNRWA bracht nieuws over de Amerikaanse donatie en de raamovereenkomst naar buiten de dag nadat Hady Amr, plaatsvervangend adjunct-staatssecretaris voor Israël en Palestijnse Zaken, zijn bezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden, dat op 11 juli was begonnen, had beëindigd.

Financiële steun van de VS aan UNRWA ging traditioneel gepaard met een kader voor samenwerkingsovereenkomst, waarvan de laatste versie op dinsdag 14 juli werd ondertekend. De overeenkomst van 2017 veroordeelde voor het eerst antisemitisme. 

“De Verenigde Staten en de UNRWA veroordelen zonder voorbehoud alle uitingen van religieuze onverdraagzaamheid, ophitsing, intimidatie of geweld tegen personen of gemeenschappen op basis van etnische afkomst of religieuze overtuiging, inclusief antisemitisme”, staat in de tekst.

De 2021-versie paste die zin aan zodat er stond: “De Verenigde Staten en UNRWA veroordelen zonder voorbehoud alle uitingen van raciale onverdraagzaamheid, aanzetten tot geweld, intimidatie of geweld tegen personen of gemeenschappen op basis van etnische afkomst of religieuze overtuiging.” 

Vervolgens voegde het een extra regel toe, waarbij de veroordeling van antisemitisme werd uitgebreid met een brede lijst van kwesties zoals discriminatie van Palestijnen en Israëli’s. De veroordeling had betrekking op “antisemitisme, islamofobie, anti-katholicisme, anti-arabisme of andere vormen van discriminatie of racisme tegen Palestijnen, Israëli’s of andere individuen of gemeenschappen op basis van etnische afkomst of religieuze overtuigingen.”

UNRWA beloofde ook om ervoor te zorgen dat haar fonds niet zou worden overgedragen aan personen die zich bezighouden met terreur, noch zou worden gebruikt om terreur te ondersteunen. 

De donatie van $ 135 miljoen brengt de totale Amerikaanse bijdrage aan UNRWA op $ 313,8 miljoen voor dit jaar, wat dicht bij de jaarlijkse $ 360 miljoen komt die het had ontvangen toen de regering-Trump de Amerikaanse financiering stopzette. 

Tot dan toe waren de VS de grootste donor van een land aan de organisatie die 5,7 miljoen vluchtelingen in Syrië, Libanon, Jordanië, Gaza, de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem bedient. Haar bijdrage zal dit jaar 20% uitmaken van de 1,5 miljard die UNRWA wil inzamelen om aan haar jaarlijkse behoeften te voldoen.

De regering-Trump had zich verzet tegen UNRWA uit angst dat het een eeuwige klasse van Palestijnse vluchtelingen steunde door die aanduiding toe te kennen aan de nakomelingen van degenen die hun huizen ontvluchtten tijdens de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog van 1948.

Het was ook van streek door de voortdurende ontdekking van antisemitisme en ophitsing tegen Israël in leerboeken die door UNRWA-leraren in hun klaslokalen werden gebruikt .UNRWA zei dat het een half miljoen kinderen onderwijst in 700 scholen. 

Het legde uit dat het ook 140 eerstelijnsgezondheidsklinieken runt en voedsel, noodhulp in contanten, noodgezondheid, geestelijke gezondheid en psychosociale ondersteuning, onderwijs in noodsituaties, bescherming, water en sanitaire voorzieningen en COVID-19-respons levert.

Bronnen:

 • naar een artikel van Tovah Lazaroff “Biden gives UNRWA $135m. after agency condemns anti-Israel hatred” van 18 juli 2021 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Joe Biden geeft UNRWA 135 miljoen dollar nadat het agentschap anti-Israël haat veroordeelt

 1. En zo werkt het!!

  Maak een nietszeggende opmerking en de $$$$$$$ stromen binnen.

  En dan begint het héle spelletje weer opnieuw.

  Biden, de gediplomeerde idioot……die netjes praat, als hij tenminste zijn text niet vergeet of goed van de teleprompter kan aflezen.

  Het is deze man die ons allemaal het ongeluk in zal storten met zijn domheid…..het MO & het vrije Westen.

  De heropgewaardeerde Iran “deal”, 2-staten “oplossing” en de miljoenen ‘hulp’ voor palestijnse terreurbewegingen….. en dan heb ik het nog niet over de schade die hij zijn eigen land toebrengt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.