Nederlands Openbaar Ministerie vervolgt tonen van Jihad vlag niet op anti-Israël manifestaties

Op 6 juni 2021 vond op de Dam te Amsterdam een pro-Palestina demonstratie plaats

Op 6 juni 2021 vond op de Dam te Amsterdam een pro-Palestina [lees: anti-Israël] demonstratie plaats. Afgezien van enkele incidenten, waarbij een Israëlische vlag gestolen werd en omstanders bedreigd, vond er nog een opmerkelijke overtreding plaats. In de demonstratie werd een Palestijnse-of Fatah- vlag getoond, met op de achterkant een jihad vlag.

De vlag van de Jihad bestaat uit een zwart veld met in witte letters de sjahada: de islamitische geloofsbelijdenis. Verder is het zwart een verwijzing naar de eindstrijd, waarin het eindgevecht tussen gelovigen en ongelovigen plaats zal vinden en waarin de gelovigen eveneens de zwarte vlag zullen voeren.

De Joodse activist Michael Jacobs heeft aangifte van het dragen en tonen van een jihad vlag gedaan. De vlag werd ter plekke door de politie in beslag genomen. De politie heeft enige tijd de vlag kunnen bestuderen en met andere vlaggen vergelijken, maar kwam in de week van 28 juni tot de conclusie, dat er geen strafbaar feit was gepleegd en dat er niet vervolgd gaat worden. Er werd letterlijk gezegd en geschreven dat de vlag niet als jihad vlag was herkend.

Deze seponering is opmerkelijk, aangezien in andere gevallen, onder andere in juli 2014 in de Haagse Schilderswijk, op de Dam in Amsterdam en in september 2014 in Hoorn, deze zwarte vlag met de islamitische geloofsbelijdenis in witte Arabische letters, wel als “Isis-vlag” werd herkend. De vlag werd zowel door Isis als door terreurgroep Al Qaida gebruikt.

Het is opmerkelijk, dat de pro-Palestijnse demonstraties, die naar aanleiding van de Gaza oorlog van mei 2021 werden gehouden, niet alleen door de moslimbroederschap wordt beïnvloed, maar dat er nu ook salafistische symbolen als de Isis -of jihad-vlag worden meegedragen. De pro-Palestijnse groepen als DocP, BDS Nederland, The Rights Forum of het al oudere Palestina Komitee, nemen geen enkele afstand van dit vlaggenvertoon. Alles wat islamtisch- en tegen Israël is, keuren zij goed.

De vraag is, of de vlaggenzwaaiers door de rechter vervolgd kunnen worden. De jihad vlag is namelijk niet exclusief van Isis of Al Qaida, maar een algemene islamitische vlag met een geloofsbelijdenis. De bedoeling van de dragers van de vlag is duidelijk , maar is het strafrechtelijk verboden?

Vlag van ISIS (Islamitische Staat aka Daesh) aan de Rotskoepel op de Tempelberg in Jeruzalem

door Kees Broer

Bronnen:

  • naar een artikel van Kees Broer “Openbaar Ministerie vervolgt Jihad vlag niet” van 4 juli 2021 op de site van de auteur
  • naar een artikel van Mattijs Glas “Jihad tegen het Westen: een heilige plicht – Jihad is zo oud als de islam zelf” van 14 december 2019 op de site van Doorbraak.be

3 gedachtes over “Nederlands Openbaar Ministerie vervolgt tonen van Jihad vlag niet op anti-Israël manifestaties

  1. De Nederlandse demissionaire regering heeft zelfs een terroristenvereerster in haar geledingen, namelijk de criminele minister Sigrid K .(D66) ,zij heeft waarschijnlijk ook een portret van de wijlen in Caïro geboren islamitische Egyptische massamoordenaar,Nobelprijswinnaar,vader van het terrorisme en bedrieger (multimiljonair)Yasser Arafat in haar huis hangen !!Begrijpen u en de uwen nu hoe er in Nederland met het grootste gemak ruim 85 % (ruim 104000 mensen van vlees en bloed)van één bevolkingsgroep kon worden uitgeroeid!!Behalve wat formele niet gemeende jaarlijkse dodenherdenkingen ,nog nooit één oprechte verontschuldiging vernomen vanwege het nalatige wangedrag van de Nederlandse overheid in en na de tweede Wereldoorlog!!Nee Nederland blijft een goddeloos achterbaks land,met momenteel een demissionaire criminele recidiverende sociopatische psychopaat als leider(Mark R.),die wederom met droge ogen zijn eigen landgenoten verraadt!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.