Israël is het nieuwe excuus voor het aloude antisemitisme

Ronald S. Lauder, president van het Wereld Joods Congres, riep op tot een wereldwijde campagne tegen antisemitisme in al zijn verschijningsvormen en waarschuwde dat het voortbestaan ​​van de staat Israël en het Joodse volk zelf op het spel staan.

“De strijd van vandaag tegen antisemitisme is een oorlog, niet minder ingrijpend dan de Zesdaagse Oorlog of de Yom Kippoer-oorlog”, zei Lauder donderdag 15 juli 2021 op het Global Forum for Combating Antisemitism.

Lauder zei dat Israël “zijn vijanden heeft toegestaan ​​om het te definiëren, en Israël heeft niet gereageerd.” Hij voegde eraan toe: “Israël is het nieuwe excuus geworden voor het oude antisemitisme. En onze vijanden hebben vrij spel omdat er geen evenredige reactie van Israël is geweest.

Hij riep het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken op om een ​​meer proactieve benadering te volgen om het verhaal van Israël aan de wereld over te brengen:

Ik geloof dat minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid een geweldige minister van Buitenlandse Zaken zal zijn, en ik geloof dat hij een sterke public relations- en informatieafdeling moet creëren die het ware Israël zal definiëren en dat niet aan onze vijanden overlaat.

Video: ‘Israël is nieuw excuus voor het oude antisemitisme’, waarschuwt WJC-president Ronald S. Lauder Global Forum

Bronnen:

  • naar een artikel‘Israel is new excuse for the old anti-Semitism’” van 15 juli 2021 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.