De boycot-Israël beweging BDS is een zuiver antisemitische organisatie

BDS oprichter Omar Barghouti: “Wij kanten ons tegen een Joodse staat om het even waar in Palestina”

Omar Barghouti richtte de Boycot, Desinvestering, Sancties (BDS) beweging op in juli 2005 nadat hij een stichtend bestuurslid was geworden van de Palestijnse Campagne voor de Academische en Culturele Boycot Israël (PACBI) in 2004 (PACBI is in 2005 toegetreden tot de BDS-campagne).

Hij was in november 2007 ook medeoprichter van het Palestijnse Nationale Comité Boycot, Desinvestering en Sancties (BNC). De BNC leidt en ondersteunt de BDS beweging en stelt volgens Barghouti, “de algemene strategieën en de doelstellingen op van de beweging.”

Barghouti heeft zijn steun uitgedrukt voor het terrorisme, bevordert antisemitische samenzweringstheorieën en demoniseert regelmatig Israël. Hij verzet zich tegen het Joodse recht op zelfbeschikking en het bestaan ​​van Israël enroept openlijk op tot de vernietiging ervan als Joodse staat.

Als inwoner van Acre, Israël, werd Barghouti op 11 april 2019 de toegang tot de Verenigde Staten geweigerd, waar hij op verschillende evenementen zou spreken en de bruiloft van zijn dochter zou bijwonen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken weigerde details te verstrekken naar aanleiding van het incident, daarbij verwijzend naar vertrouwelijkheidswetten.

Barghouti werd geboren in Qatar, groeide op in Egypte en verhuisde later naar Israël. Hij heeft twee diploma’s in elektrotechniek van de Columbia University en een master in filosofie (ethiek) van de universiteit van Tel Aviv. Hij begon daar in 2009 te promoveren, maar maakte zijn studies niet af.

Meer dan 184.000 mensen ondertekenden in 2009 een petitie, waarin ze eisten dat de Universiteit van Tel Aviv Barghouti zou uitzetten, maar de rector van de universiteit van Tel Aviv, Zvi Galil, antwoordde dat:

Een universiteitscampus een plaats zou moeten zijn die vrijheid van meningsuiting aanmoedigt en tolereert, hoe aanstootgevend de geuite meningen ook mogen zijn… De universiteit kan en wil deze student niet uitzetten op basis van zijn politieke opvattingen of acties.

Barghouti promoot BDS door middel van interviews , lezingen en opiniestukken.

Video: de vele gezichten van de BDS beweging

Bronnen:

 • naar een artikelThe BDS Movement and his founder Omar Barghouti” op de site van Canary Mission

Een gedachte over “De boycot-Israël beweging BDS is een zuiver antisemitische organisatie

 1. Barghouti laat precies zie, waar de BDS voor staat………..
  Bedrog, leugens, manipulatie & haat.

  De man heeft niets met “””palestina””” en heeft alle kansen in het Joodse land gekregen.

  Desondanks wil hij deze vernietigen, wat dan weer alles zegt over de man, zijn organisatie & zijn volgelingen.

  Het zijn dit soort types die dansen op de graven van palestijnse Arabieren en over hun lijken hun eigen carriere promoten…..’en hij is hierin niet de énige.

  Intellectuelen, journalisten, studenten, politici, artiesten, VIP & malloten volgen hem in dit ritueel van haat.

  Iets anders is het niet.

  Er is namelijk géén één palestijn die hier profijt van heeft ondervonden…………integendeel!

  Het meest makkelijke is om mensen met virale Jodenhaat in hun onderbuik te mobiliseren en deze manipulators weten precies hoe dat moet en daar ook nog eens een flink gesmeerde boterham mee te verdienen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.