Maak kennis met Jibril Rajoub, mogelijke opvolger van Mahmoud Abbas

Vanaf 2016 werd er in de Palestijnse Autoriteit over Jibril Rajoub gesproken als een mogelijke opvolger van Mahmoud Abbas, telkens wanneer deze laatste, na bijna twintig jaar na zijn vierjarige ambtstermijn als President For Life, besluit dat hij zijn half miljard dollars – hij is er bijna – het tijd is om met pensioen te gaan en te spelen met zijn kleinkinderen op wiens buitenlandse bankrekeningen tenslotte een groot deel van de buit van hun vriendelijke opa is geparkeerd.

Een paar maanden geleden ging Rajoub op Facebook antisemitisch tekeer en vergeleek Israëls behandeling van de Palestijnen met de nazi-behandeling van Joden. Laten we dankbaar zijn dat, in tegenstelling tot Abbas zelf in zijn proefschrift, in ieder geval Rajoub zich niet bezighield met ontkenning van de Holocaust – in plaats daarvan praktiseerde hij “Holocaust-toe-eigening”. Een verslag over zijn Facebook-razernij is hier.

Een van de mogelijke opvolgers van de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, ging op zijn Facebook-pagina antisemitisch tekeer en stelde Israël gelijk aan de nazi’s en premier Benjamin Netanyahu aan Hitler.

Jibril Rajoub, een lange tijd topfunctionaris van de PA die, naast andere kantoren, momenteel dienst doet als secretaris van het Fatah Centraal Comité, beweerde dat de Trump-regering “samenwerkte met het pad van de fascistische rechterzjjde die wordt geleid door Netanyahu, het lelijke gezicht van Mussolini en Hitler”, aldus een vertaling van Palestijnse Media Watch.

Rajoub beweerde dat Israëli’s “de Holocaust hebben uitgebuit” en “wat er in Palestina gebeurt, is een tweede holocaust.”

Blijkbaar zijn Joden – en Israëli’s – die willen dat de wereld de Holocaust niet vergeet, bezig, in de wrede visie van Jibril Rajoub, met “uitbuiting van de kwestie van de Holocaust”. 

Het te noemen, mensen te herinneren aan de enorme omvang van de misdaad, mensen te willen waarschuwen voor de gevolgen van antisemitisme en hen te helpen immuniseren tegen de nieuwe pandemie van antisemitisme, een besmetting die zowel door traditioneel extreemrechts wordt verspreid als nu, nog gevaarlijker, door de extreem-linkse variant, in samenwerking met moslims die, vanwege wat de koran over joden inprent, blijvende dragers zijn van het virus van antisemitisme.

“We zijn 14 miljoen mensen die geografisch, historisch, menselijk, religieus en cultureel worden geëlimineerd en uitgewist”, beweerde hij.

Hysterie. Hoe worden de Palestijnen, die met speciale zorg worden behandeld door de VN, die enorme hoeveelheden tijd besteden aan de Algemene Vergadering en de Veiligheidsraad aan de misdaden van Israël, “geografisch, historisch, menselijk, religieus en cultureel geëlimineerd en uitgewist”? 

Pure ellende .. ahum … in het beruchte “concentratiekamp” KZ Auschwitz Gaza in de Gazastrook. Een dagje aan zee, Gazastrand in de zomer van 2016. Op zich wel opmerkelijk want volgens internationale ‘vredesactivisten’ hebben de meeste Gazanen nog nooit de zee gezien en zijn ze ook nooit op een strand geweest. [beeldbron: IsraelStreet.org]

Geen enkel volk ter wereld heeft zoveel welwillende aandacht aan hen geschonken door “de internationale gemeenschap” als de Palestijnen. En over welke “14 miljoen mensen” heeft Rajoub het? 

Zelfs UNRWA, die toestaat dat degenen die “Palestijnse vluchtelingen” worden genoemd, hun nageslacht – aan kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, enzovoort – die vluchtelingenstatus geven, een uniek voorrecht dat geen enkele andere groep vluchtelingen, van de tientallen miljoenen die zijn gecreëerd door oorlog en vervolging sinds de Tweede Wereldoorlog, is toegestaan ​​– spreekt van “vijf miljoen Palestijnen. 

Jibril Rajoub heeft besloten om een ​​cijfer uit de lucht te plukken, een cijfer dat bijna het drievoudige is van wat alle anderen, inclusief UNRWA-bureaucraten en Arabische propagandisten, routinematig bespreken. 

Maar als u gaat liegen, waarom maakt u er dan geen grote leugen van? Het zal niet lang meer duren voordat we Palestijnse propagandisten een nieuw figuur horen proberen – “we zijn met 18 miljoen” – die het op een retorische vlaggenmast laten lopen om te zien of iemand salueert – en veel te veel zullen dat ook doen. 

“Dat zijn de criminelen. Zij zijn de moordenaars. Zij zijn de onderdrukkers. Ze doen wat hen is overkomen met de Palestijnen’, tierde Rajoub.

Afgelopen oktober [2020] beweerde Rajoub op Facebook dat Israël “het fascistische en racistische regime” is en schreeuwde: “Mussolini was een kleuterschool vergeleken met Netanyahu en de rechtse die regeert in Israël – een kleuterschool!”

In september 2019 verklaarde Rajoub: “Netanyahu bewijst dat hij een voortzetting is van het fascisme en het nazisme. Goebbels en Mussolini zijn de geestelijke vaders van de racistische fascistische cultuur die Netanyahu implementeert tegen het Palestijnse volk.”…

Rajoub blijft de Israëli’s ervan beschuldigen ‘racisten en fascisten’ te zijn, nazi’s, volgelingen van Goebbels en Mussolini, die het ‘Palestijnse volk’ aandoen wat de nazi’s de joden hebben aangedaan. Eigenlijk niet hetzelfde, maar veel erger: “Mussolini was een kleuterschool [sic] vergeleken met Netanyahu.” 

Hij noemt Hitler niet – hij gebruikt Goebbels als zijn uitverkoren nazi – vermoed ik omdat Rajoub zich ongemakkelijk bewust is van de rol van Haj Amin al-Husseini, als Hitlers bewonderaar, die hem ontmoette en enthousiast de Endlosung onderschreef, en hielp zelfs drie SS-brigades op te richten, bestaande uit Bosnische moslims.

Als de Israëli’s betrokken zijn geweest bij een Holocaust, gaan ze daar op een vreemde manier mee om. Want we kunnen geen enkel bewijs vinden van een enkel vernietigingskamp: geen Israëlisch equivalent van Auschwitz-Birkenau, Belzec, Treblinka, Chelmno, Majdanek, Sobibor. 

Geen bewijs in Israël van werkkampen, waar gevangenen worden doodgewerkt. Geen massa-executies, geen martelkamers, geen griezelige medische experimenten. In feite, als Israël was zoals Jibril Rajoub zegt, zou de bevolking van Palestijnen zeker drastisch afnemen, net als die van het Europese Jodendom tijdens de echte Holocaust.

Maar in plaats daarvan vinden we, nogal dramatisch, gegevens die precies het tegenovergestelde aantonen: een enorme toename van de Palestijnse bevolking. In Israël, toen de oorlog eindigde in 1949, waren er 156.000 Arabieren in Israël. vandaag zijn er 1,9 miljoen Arabieren in Israël.

Dat klopt: de Arabische bevolking in Israël is tussen 1949 en 2020 twaalf keer zo groot geworden. Enige Holocaust.

Maar er zijn nog meer gegevens die niet precies overeenkomen met Jibril Rajoubs bewering over een nieuwe Holocaust, gepleegd door de nazi-fascistische Israëli’s die Goebbels en Mussolini doen lijken op ‘kleuterscholen’. Ook hier schilderen de cijfers een ander verhaal:

In Gaza waren in 1948 82.500 Arabieren. Nu zijn dat er 1,7 miljoen, een stijging van 2000%.

In 1948 waren er op de Westelijke Jordaanoever 462.000 Arabieren, nu zijn er 2,16 miljoen, een stijging van 500%.

Ik ken geen “Holocaust” of “genocide” of “bloedbad” of “massamoord” waarbij het aantal slachtoffers vele malen is toegenomen, of zelfs helemaal is toegenomen. Misschien wil Jibril Rajoub deze cijfers uitleggen?

In feite hebben de Arabieren in Israël gebloeid als geen enkele Arabische bevolking, altijd met uitzondering van degenen die in de oliestaten van de Golf wonen, die vanwege de enorme rijkdom van hun land genieten van de voordelen van een van wieg tot graf welvaartsstaat. 

De levensstandaard van Israëlische Arabieren steekt gunstig af bij die van de Arabieren in Egypte, Syrië, Jordanië, Irak, Libië, Algerije, Tunesië en Marokko. Afgezien van hun levensstandaard, is hun kwaliteit van leven, in een stabiele democratie onderworpen aan de rechtsstaat, nergens anders in de Arabische of moslimwereld ongeëvenaard. 

Israëlische Arabieren hoeven zich geen zorgen te maken over militaire of dynastieke despotismen, bloedige staatsgrepen, interne oorlogvoering, religieus fanatisme, sektarische strijd, zoals Arabieren elders in het Midden-Oosten en Noord-Afrika doen.

[..]

Als Jibril Rajoub erin slaagt Mahmoud Abbas op te volgen, zal het meestal meer van hetzelfde zijn, of zelfs erger. Want hij zal Israëls behandeling van de Palestijnen blijven vergelijken met de nazi-behandeling van Joden in de Holocaust, wat Abbas – een Holocaust-ontkenner – nooit heeft gedaan.

Hij zal terroristen nog steeds verdedigen als ‘shahids’ (martelaren) en ongetwijfeld de praktijk van Abbas volgen om straten en pleinen naar dode terroristen te vernoemen, en Abbas’ ‘Pay-For-Slay’-programma voortzetten om terroristen, dood of levend, en hun families te belonen , met royale subsidies. Rajoub was immers zelf een terrorist, die granaten naar Israëli’s gooide, waardoor hij 15 jaar in een Israëlische gevangenis doorbracht.

Echt, de enige vraag is hoeveel hij zal kunnen stelen als hij president van de PA wordt. Zal hij proberen de twee Hamas-leiders, Khaled Meshaal en Mousa Abu Marzouk, te evenaren, die elk een fortuin van minstens $ 2,5 miljard wisten te vergaren?

Of zal hij zijn zinnen lager zetten, bijvoorbeeld om alleen het nestei van 400 miljoen dollar te verwerven dat Mahmoud Abbas voor zichzelf, voor zijn zonen Tareq en Yassir en voor zijn kleinzonen heeft opgeborgen.

Of zou hij iets heel buitengewoons kunnen doen en van het hulpgeld dat bedoeld is voor het ‘Palestijnse volk’ slechts 200 miljoen dollar afnemen, of zelfs genoegen nemen met slechts 100 miljoen dollar? In de Arabische en moslimwereld, en vooral onder de Palestijnen, heeft een leider die slechts $ 100 miljoen steelt een speciale titel: hij staat bekend als een ‘eerlijke man’.

Bronnen:

  • naar een artikel van Hugh Fitzgerald “Meet Jibril Rajoub, Possible Successor to Mahmoud Abbas” van 14 juli 2021 op de site van Frontpage Magazine

♦ naar een artikel “Possible Abbas Successor Unleashes Antisemitic Rant Equating Israel to the Nazis” van 7 februari 2021 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik en Itamar Marcus “Who said Palestinians are victims of “a second holocaust” and Netanyahu is “the ugly face of Mussolini and Hitler”?” van 7 februari 2021 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “Maak kennis met Jibril Rajoub, mogelijke opvolger van Mahmoud Abbas

  1. Jibril Rajoub, ex minister & “”activist en een nóg grotere leugenaar dan Abbas en dus een prima opvolger.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.