Hoe Hamas erin slaagde om de UNRWA te gijzelen voor de eigen genocidale agenda

Palestijnen aanhangers van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) nemen deel aan een protest tegen de vermindering van onderwijsprogramma’s gegeven door de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) in Gaza-stad, op 10 augustus 2015 [beeldbron: Ashraf Amra]

Waarheid is een zeldzaam goed als het gaat om internationale organisaties, vooral als het gaat om de United Nations Relief Works Agency (UNRWA), de internationaal gefinancierde welzijnsorganisatie voor Palestijnen. Voor UNRWA-medewerkers kan het vertellen van de waarheid een carrièrekiller zijn, of erger.

Denk aan het geval van Matthias Schmale, UNRWA’s directeur operaties in de Gazastrook, die nu persona non grata is en verboden is terug te keren naar het door Hamas geregeerde Gaza. De misdaad van Schmale was het vertellen van Israëls Channel 12 dat Israëlische aanvallen op Hamas-installaties precies waren: “Ik ben geen militaire expert, maar ik zou dat niet betwisten. Ik heb ook de indruk dat er een enorme verfijning zit in de manier waarop het Israëlische leger de afgelopen 11 dagen.” Schmale ontkende ook dat er tekorten waren aan voedsel en medische benodigdheden in Gaza.

Ondanks dat hij zei: “Dus ja, ze hebben geen burgerdoelen getroffen, op enkele uitzonderingen na, maar de wreedheid en wreedheid van de aanvallen was zwaar voelbaar”, veroorzaakten de opmerkingen van Schmale verontwaardiging onder Palestijnse facties, waaronder Hamas, die verklaarde dat zijn “opmerkingen een complete verdraaiing ten gunste van de zionisten, waaronder een poging om de bezetting van de moord op 254 Palestijnen vrij te pleiten, meer dan 40% van hen kinderen, vrouwen en ouderen.” Andere Palestijnse facties voerden al snel aan dat Schmale “een belangrijke reden was voor het lijden van duizenden Palestijnse vluchtelingen en UNRWA-medewerkers in de Gazastrook.”

Uiteraard verontschuldigde Schmale zich via Twitter . “Recente opmerkingen die ik op de Israëlische tv heb gemaakt, hebben degenen beledigd en gekwetst van wie familieleden en vrienden zijn gedood en gewond tijdens de oorlog die net is afgelopen. twittert.”

Gelukkig riepen UNRWA-oversten toen Schmale en zijn plaatsvervanger terug naar Jeruzalem voor ‘overleg’. UNRWA’s plaatsvervangend commissaris Leni Stenseth nam snel het stokje over als tijdelijk hoofd van de operaties in Gaza. Haar eerste stap was een ontmoeting met Hamas , waar ze “de chef van de Hamas-beweging in de Gazastrook, Yahya Al-Sinwar, bedankte voor zijn positiviteit en verlangen om de samenwerking voort te zetten.” Ze voegde er ook aan toe dat de opmerkingen van Schmale “niet kunnen worden verdedigd”.

Eerdere afleveringen van het vertellen van de waarheid over UNRWA hebben vergelijkbare resultaten opgeleverd. In 2010, tijdens een toespraak voor een Arabisch-Amerikaanse groep, verklaarde Andrew Whitley, het vertrekkende hoofd van het UNRWA-kantoor in New York, het voor de hand liggende:

We erkennen, zoals ik denk dat de meesten doen, hoewel het geen standpunt is dat we publiekelijk verwoorden, dat het onwaarschijnlijk is dat het recht op terugkeer naar het grondgebied van Israël in significante of zinvolle mate zal worden uitgeoefend… Het is geen politiek smakelijke kwestie, het is niet een kwestie die UNRWA publiekelijk bepleit, maar desalniettemin is het een bekende contour van de kwestie.

UNRWA’s reactie was snel en zei: 

UNRWA distantieert zich ondubbelzinnig van de verklaringen van de directeur van haar kantoor in New York, Andrew Whitley, tijdens de National Council on US-Arab Relations in Washington op 22 oktober 2010. Deze verklaringen op geen enkele manier weerspiegelen het beleid of de standpunten van het bureau en zijn de persoonlijke opvattingen van de heer Whitley.

UNRWA’s zwijgcode kan op verschillende manieren worden uitgelegd. Om te beginnen staan ​​er te veel geld en te veel carrières op het spel: $ 806 miljoen in 2020 en zo’n 30.000 werknemers. Haar leiders kunnen daarom op geen enkele manier het verhaal in gevaar brengen dat UNRWA onmisbaar is voor eeuwige Palestijnse “vluchtelingen” die naar verluidt worden geconfronteerd met niet-aflatend Israëlisch geweld.

In deze visie symboliseert UNRWA de “schuld” van de internationale gemeenschap aan de Palestijnen om Israël vandaag te laten ontstaan ​​en te laten bestaan. De rol van UNRWA bij het verspreiden van de vernietigende mythe van het ‘recht op terugkeer’ is een manier om de Palestijnse grieven en daarmee haar eigen bestaan ​​in stand te houden.

Maar op een ander niveau zijn UNRWA, met inbegrip van zowel haar internationale als Palestijnse medewerkers, gewoon gijzelaars, deels door henzelf gemaakt. Net als andere totalitaire regeringen is de sfeer van intimidatie en intimidatie die door Hamas wordt gecreëerd reëel en voelbaar. 

Het is zeer leerzaam om Hamas zijn politieke tegenstanders van gebouwen te zien gooien en hun lichamen door de straten te zien slepen (plaatje hierboven). 

Om deze reden hadden de westerse media weinig te zeggen bij het observeren van Hamas-agenten die waterleidingen opgraven om ze om te bouwen tot raketten of kilometerslange tunnels onder Gaza aan te leggen. Evenmin hoefde de Associated Press eraan te worden herinnerd Hamas-faciliteiten in hun gedeelde gebouw te negeren. Het tegenwerken van de gastheren met de waarheid kan zelfdestructief zijn.

Als toegang alles is, maken westerlingen zichzelf graag gegijzeld. En wanneer de waarheid naar buiten glipt, is de toegang verloren en stromen verontschuldigingen toe. De onbedoelde openhartigheid van Matthias Schmale kostte hem een ​​baan, maar gelukkig niet zijn leven, maar Leni Stenseth lijkt de zaken met Hamas gladgestreken te hebben. 

Met $ 150 miljoen aan hernieuwde Amerikaanse financiering en nog een “noodoproep” van UNRWA, staat er veel op het spel, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de waarheid snel weer zal verschijnen.

Bronnen:

 • naar een artikel door Alex Joffe en Asaf Romirowsky “How Hamas Took UNRWA Hostage” van 7 juni 2021 op de site van The National Interest

3 gedachtes over “Hoe Hamas erin slaagde om de UNRWA te gijzelen voor de eigen genocidale agenda

 1. Om hren nu als slachtoffer van Hamas te openbaren is onzin.

  Ze zijn een willige participant in de instandhouding van dit conflict.

  Zonder vluchtelingen is er namelijk geen UNWRA en raken duizenden medewerkers hun goedbetaalde job kwijt.

  Zij zullen er dus alles aan doen om nog lange tijd ‘slachtoffer’ van Hamas te blijven.

  Geliked door 1 persoon

 2. In ieder confmlict is het de waarheid die als eerste sneuvelt.

  UNWRA heeft als goede UN organisatie partij gekozen voor palestijnen & hun narratief en wil zich dus laten gijzelen.

  Om hen nu als slachtoffer van Hamas tentoon te openba

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.