Hamas beschuldigt Israël van ‘vervalsing’ van de geschiedenis van Jeruzalem

Het gedeelte van de muur uit de Eerste Tempelperiode dat werd blootgelegd

Hamas reageerde woensdag op het nieuws over de ontdekking van een deel van de stadsmuur van Jeruzalem, gebouwd tijdens de Eerste Tempelperiode door Israël te beschuldigen van het “vervalsen” van de geschiedenis.

Hamas-woordvoerder Muhammad Hamadeh zei dat Israëls poging om “de geschiedenis te vervalsen en de feiten te verdraaien niet zal helpen, en dat Jeruzalem de hoofdstad van Palestina en zijn Arabisch-islamitische identiteit zal blijven”.

De Antiquities Authority (IAA) heeft aangekondigd dat het deel van de muur dat in 586 v. Chr. grotendeels werd verwoest door het Babylonische leger, is ontdekt door archeologen in het City of David National Park.

Hamadeh verwierp de aankondiging en beschuldigde Israël van “het vervalsen en stelen van de geschiedenis”. Hij zei dat de aankondiging “een voortzetting was van eerdere aankondigingen met betrekking tot de vermeende tempel”.

De aankondiging, zei Hamadeh, vertegenwoordigt een “voortzetting van de [Israëlische] benadering gebaseerd op de vervalsing en diefstal van de geschiedenis van de heilige stad.” Hij beweerde ook dat de aankondiging deel uitmaakte van Israëls “plannen om Jeruzalem te ver-Joodsen en zijn Arabisch-islamitische identiteit uit te wissen”.

Hij voegde eraan toe: “De agressie van de bezetting stopte niet bij de grenzen van het vervalsen van de geschiedenis. Integendeel, het probeert de realiteit te veranderen. De aankondiging van deze vermeende ontdekkingen valt samen met de normaliseringsovereenkomsten [tussen Israël en vier Arabische landen] die het een internationale dekking gaven.”

De woordvoerder waarschuwde Israël tegen het veroorzaken van “schade en vandalisme” in het gebied van de Aqsa-moskee.

Archeologie vs. Palestijnse leugens

Eerder deze week riep de premier van de Palestijnse Autoriteit, Mohammad Shtayyeh, de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur op om de opgravingen van Israël “onder het complex van de Aqsa-moskee te onderzoeken en de voorgenomen plannen van de Israel Antiquities Authority om de tunnel onder de al-Buraq Muur uit te breiden, te voorkomen,” verwijzend naar de Westelijke Muur, aka Kotel of Klaagmuur.

In Qumran, dat ligt aan de noordwestelijke rand van de Dode Zee in de Jordaanvallei, werd onlangs een mikve (Joods ritueel bad voor vrouwen) blootgelegd die dateert uit de eerste eeuw voor Christus. De trap werd gescheurd door een lokale aardbeving [beeldbron: Bible Odyssey]

De meest gevreesde vijand van de Palestijnen is archeologie.

Onlangs werd een 2000 jaar oude mikve of ook mikvah (ritueel bad) blootgelegd in Beneden-Galilea. De archeologische vondst betekent dat 2000 jaar geleden de inwoners van de Beneden-Galilea exact dezelfde religieuze rituelen beoefenden die orthodoxe joden over de hele wereld vandaag beoefenen.

Met andere woorden, die Galileeërs waren Joden. Het waren geen ‘Palestijnen’. Het woord ‘Palestina’ was nog niet uitgevonden. Het waren ook geen Arabieren of moslims – de invasie van het land Israël door moslimfundamentalisten vanaf het Arabische schiereiland lag nog 600 jaar in de toekomst.

Het nieuws van de oude mikvah moet een behoorlijke teleurstelling zijn geweest voor Mahmoud Abbas, hoofd van de Palestijnse Autoriteit. Op 25 september zei Abbas tegenover de Algemene Vergadering van de VN (UNGA):

Het Palestijnse volk is al meer dan 6000 jaar aanwezig in hun vaderland, Palestina, het land van hun voorouders.

Die bemoeizuchtige archeologen en hun ontdekkingen blijven stokken in de wielen steken van de Palestijnse propaganda machine! Feiten versus leugens! Foei toch!

Tot overmaat van ramp voor Abbas waren de directeuren van de opgraving Walid Atrash en Abd Elghani Ibrahim. Je kunt aan hun namen zien dat ze niet bepaald orthodoxe joden zijn. De P.A. zal het moeilijk hebben om iemand te laten geloven dat Atrash en Ibrahim agenten zijn van een zionistische samenzwering.

De mikvah-ontdekking was slechts de laatste in een reeks archeologische vondsten in Israël van het afgelopen jaar, die elk in tegenspraak waren met het Palestijnse-Arabische propaganda-verhaal. Bij de opgraving van de parkeerplaats van Givati ​​in Jeruzalem ontdekten archeologen inscripties in de Hebreeuwse taal die 2.600 jaar oud waren!

Elke nieuwe archeologische ontdekking over de oude joden vormt een nieuwe stok in de spaken van de wielen van de Palestijns-Arabische propagandamachine. Elk fysiek feit in de bodem van het land doorbreekt de leugens van de P.A. Elke steen of zegel of scherf aardewerk herinnert ons eraan wie de echte inheemse bevolking van het land Israël is.

‘Palestijnen’ kijken knarsetandend naar de bewuste archeologische site in Qumran

Bronnen:

 • naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Hamas accuses Israel of ‘falsifying’ Jerusalem history” en een artikel van Rossella Tercatin “Archaeologists find part of Jerusalem’s wall destroyed ahead of 9th of Av” van 14 juli 2021 op de site van The Jerusalem Post
 • naar een artikel van Stephen M. Flatow “Palestinians’ most dangerous enemy is … archaeology” van 6 oktober 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

♦ naar een artikel van Jenni Frazer “2,000 year-old mikvah discovered during excavation in Israel” van 30 september 2020 op de site van The Jewish News

Een gedachte over “Hamas beschuldigt Israël van ‘vervalsing’ van de geschiedenis van Jeruzalem

 1. Hugo….F++k Hamas!
  Jerusalem bestond al een Dikke 2000 jaar, voor dat die
  pedo-Moh op zijn vliegend tapijt de Islam had uitgevonden!

  Shalom en Groeten uit Green Bay, WI.
  Bill

  Sent from my iPad

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.