Hoe de Palestijnen de Amerikanen bedriegen om Joodse grond te stelen

Een Palestijnse man werd op 30 juni veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf met dwangarbeid nadat hij was veroordeeld voor een poging land te verkopen aan Israëlische Joden. De man, wiens identiteit niet werd onthuld, werd veroordeeld door een rechtbank van de Palestijnse Autoriteit (PA) in de stad Ramallah in Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever, de feitelijke hoofdstad van de Palestijnen.

Het officiële persbureau van de PA, Wafa, meldde:

De rechtbank van eerste aanleg van Ramallah, vertegenwoordigd door de rechters Ramez Jamhour, Ramez Musleh en Amjad al-Sha’ar, heeft een uitspraak gedaan waarin de beklaagde wordt veroordeeld voor een poging om een ​​deel van het land van de staat Palestina te ontginnen ten gunste van de vijand. Hij werd veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf met dwangarbeid.

“Carve out” is de term die de PA gebruikt om de eigendomsoverdracht van onroerend goed van een Palestijn naar een Israëlische Jood te beschrijven. De “vijand”, onnodig te zeggen, verwijst naar Israël.

De PA neemt haar toevlucht tot dit soort vage terminologie om kritiek van de internationale gemeenschap te vermijden op haar beleid om elke Palestijn te straffen die zijn land of huis aan een Israëlische Jood verkoopt. De PA wil niet dat de wereld weet dat ze een wet heeft die de verkoop van eigendom aan de Israëlische ‘vijand’ verbiedt.

In 2014 wijzigde PA-president Mahmoud Abbas artikel 114 van het Jordaanse wetboek van strafrecht (1960), dat van kracht is in de door de PA gecontroleerde gebieden op de Westelijke Jordaanoever. Volgens de Jordaanse wet zal een persoon die een deel van het Jordaanse grondgebied probeert af te snijden om het aan een vreemde staat te annexeren, worden onderworpen aan ten minste vijf jaar gevangenisstraf met dwangarbeid.

Abbas verhoogde de maximumstraf tot levenslange gevangenisstraf met dwangarbeid voor elke Palestijn die schuldig wordt bevonden aan het verkopen of verhuren van “een deel van het Palestijnse land aan een vreemd land of een vijandige staat of een van zijn burgers”.

Abbas decrees life imprisonment for selling land to Israelis

In 2018 veroordeelde een PA-rechtbank een Amerikaans-Palestijn tot levenslange gevangenisstraf wegens het overtreden van de wet. De beklaagde, Issam Akel, die in het bezit is van een Israëlische identiteitskaart in zijn hoedanigheid van inwoner van Jeruzalem, werd beschuldigd van pogingen om eigendom in Jeruzalem te verkopen aan Israëlische Joden.

Hij werd veroordeeld ondanks protesten van Israël en de VS. Toen zei de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman , dat de opsluiting van Akel ‘in strijd was met de waarden van de VS en al degenen die pleiten voor vreedzaam samenleven’. De PA werd uiteindelijk in januari 2019 gedwongen Akel vrij te laten onder druk van de Amerikaanse regering.

Akel had het geluk om vrijgelaten te worden, want hij had een Amerikaans paspoort. Andere Palestijnen die met dezelfde aanklachten zijn geconfronteerd, blijven echter in PA-gevangenissen omdat ze geen Amerikaans staatsburger zijn.

De uitspraak van de rechtbank van 30 juni laat zien dat de PA vastbesloten is door te gaan met het straffen van Palestijnen die betrapt worden op het verkopen van eigendom aan Israëlische Joden. Het vonnis is ook bedoeld om de Palestijnen te waarschuwen dat iedereen die zelfs maar probeert onroerendgoedtransacties met Israëlische Joden aan te gaan, in de gevangenis zal worden gegooid.

De oorlog van de PA tegen Palestijnen die ervan verdacht worden eigendom aan Israëlische Joden te verkopen, beperkt zich niet alleen tot juridische maatregelen. In de afgelopen jaren hebben de Palestijnse religieuze autoriteiten een aantal edicten uitgevaardigd die moslims verbieden dergelijke deals aan te gaan.

In 2018 vaardigde sjeik Mohammed Hussein, de Palestijnse moefti van Jeruzalem, een fatwa uit (islamitische uitspraak) waarin hij het “land Palestina” een onvervreemdbare religieuze schenking noemde die niet aan “de vijanden” kan worden verkocht. De fatwa verbiedt moslims om “de overdracht van eigendom van enig deel van Jeruzalem of het land Palestina aan de [Israëlische] vijand te vergemakkelijken.”Het roept moslims ook op om degenen die de fatwa schenden te boycotten en te voorkomen dat ze worden begraven op islamitische begraafplaatsen.

In 1996, Dar al-Ifta, islamitische adviesorgaan van de Palestijnen die verantwoordelijk is voor de afgifte van de religieuze richtlijnen, oordeelde dat het verboden is voor een moslim om te verkopen land aan Joden. Het drong er ook bij moslims op aan om iedereen die betrokken is bij dergelijke deals te boycotten: ze worden beschouwd als ‘ketters en verraders’.

Betlehem, 19 december 2020. Palestijnse demonstranten protesteren tegen de verkoop van kerkgrond aan Israëli’s in de stad Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever. Een onbekende deal om van het land een parkeerplaats te maken, baart de Palestijnse leiders zorgen [beeldbron: AP]

Sinds de uitspraak zijn verschillende Palestijnen vermoord omdat ze naar verluidt tussenhandel hadden in de verkoop van grond aan Israëlische Joden. Tientallen anderen zijn gearresteerd door de verschillende afdelingen van de PA-veiligheidstroepen. Drie verdachten, die niet werden geïdentificeerd, zijn veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf, met dwangarbeid.

Volgens de Preventive Security Service (PSS) van de PA wordt het harde optreden tegen vermoedelijke landhandelaren uitgevoerd in overeenstemming met instructies van de Palestijnse politieke leiding. “De verkoop van onroerend goed [de Joden] vormt een bedreiging voor [Palestijnse] nationale veiligheid,” de PSS zei in een verklaring.

Als de PSS spreekt over het Palestijnse leiderschap, verwijst ze naar Abbas en de PA-regering op de Westelijke Jordaanoever. De PSS geeft feitelijk toe dat Abbas en de PA-leiding de Palestijnse veiligheidstroepen opdracht hebben gegeven om elke Palestijn te arresteren die ervan verdacht wordt eigendommen aan Joden te verkopen.

Dit is hetzelfde Palestijnse leiderschap dat de regering-Biden nu vertelt dat het erop gebrand is het vredesproces met Israël te hervatten.

Terwijl de veiligheidstroepen van de PA doorgingen met het opsporen van Palestijnen op verdenking van het aangaan van onroerendgoedtransacties met Joden, vertelde Abbas op 8 juli aan bezoekende Amerikaanse congresleden dat hij zich inzet voor een “rechtvaardige en alomvattende vrede door middel van onderhandelingen [met Israël] onder auspiciën van de leden van het Kwartet”, de VS, de Europese Unie, Rusland en de Verenigde Naties.

De leden van het Congres zijn zich er ongetwijfeld niet van bewust dat de wet van Abbas Palestijnen straft voor het zogenaamd verkopen van land aan Joden. Het is ook veilig om aan te nemen dat de congresleden niet op de hoogte zijn van de islamitische religieuze decreten die moslims verbieden om zelfs maar te proberen dergelijke deals aan te gaan. De congresleden weten niets van deze zaken af ​​omdat de reguliere media in het Westen zelden berichten over het apartheidsbeleid van de PA-leiding, inclusief het verbod op de verkoop van eigendommen aan Joden.

Zelfs als Abbas terugkeert naar de onderhandelingstafel met Israël, zal hij vanwege de Palestijnse wet en edicten geen territoriale concessies aan Israël kunnen doen. Abbas weet dat als hij zulke concessies doet, hij nooit het voorrecht zal hebben om op een moslimbegraafplaats te worden begraven, volgens de uitspraak van zijn moefti en islamitische religieuze instanties.

Ondertussen heeft Abbas er geen probleem mee om de regering-Biden en de leden van het congres te vertellen wat ze graag horen (over een vredesproces met Israël en de zogenaamde tweestatenoplossing) om financiële steun van de VS te krijgen. Abbas zal het geld aannemen, terwijl zijn veiligheidstroepen tegelijkertijd Palestijnen achtervolgen die zaken doen met Joden.

Bronnen:

  • naar een artikel van Bassam Tawil “How Palestinian Leaders Are Deceiving Americans” van 13 juli 2021 op de site van The Gatestone Institute
  • naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “Fatah supports Islamic edict prohibiting land sales to ‘enemies’” van 31 oktober 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)
  • naar een artikel van Dalit Halevi “PA angered over sale of property to Jews – PA cabinet condemns sale to Jews of home in Old City of Jerusalem, establishes commission of inquiry” van 11 oktober 2018 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Hoe de Palestijnen de Amerikanen bedriegen om Joodse grond te stelen

  1. Palestijnen die bedriegen?….Nee toch!

    De palestijnen & hun hele soap story is het grootste bedrog uit de moderne geschiedenis…..van de P t/m de N…….het is één grote BS.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.