Biden en de Moellahs van Iran: ‘De krokodil voederen om zelf niet opgegeten te worden’

Sir Winston Churchill: “An appeaser is one who feeds a crocodile hoping it will eat him last” (Een verzoener is iemand die een krokodil voedert en hoopt dat die hem pas als laatste zal opeten.)

Winston Churchill waarschuwde met zijn beroemde uitspraak tegen het sussen van de agressor:

Iedereen hoopt dat als hij de krokodil genoeg voedt, de krokodil hem als laatste zal opeten. Ze hopen allemaal dat de storm voorbij zal gaan voordat hun beurt komt om verslonden te worden. Maar ik vrees — ik vrees zeer — dat de storm niet voorbij zal gaan. Het zal woeden en het zal brullen, steeds luider, steeds breder. Het zal zich verspreiden naar het zuiden; het zal zich verspreiden naar het Noorden.

De geschiedenis heeft herhaaldelijk bewezen dat het sussen van een schurkenstaat het alleen maar versterkt en machtigt. Niettemin lijken de regering-Biden en de Europese Unie vastbesloten om dit gevaarlijke beleid van verzoening voort te zetten.

Dit tegen een regime dat “Dood aan Amerika” scandeert, dat de VS uit het Midden-Oosten wil verdrijven, dat zich inzet voor het ontwortelen en vervangen van Israël, en dat is volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken een van de slechts vier staatssponsors van terrorisme, evenals een toonaangevende schending van de mensenrechten.

Toch werden op 2 juli de sancties tegen drie Iraniërs opgeheven op grond van Executive Order 13382. Deze personen waren ook gesanctioneerd door de vorige Amerikaanse regering voor hun betrokkenheid bij het bevorderen van het ballistische raketprogramma van Iran.

De Europese Unie smeedt ook vooruit om de nucleaire deal nieuw leven in te blazen en de sancties tegen de mullahs op te heffen, zelfs nadat het Iraanse regime een massamoordenaar had uitgekozen om de volgende president te worden.

Josep Borrell, hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie, kondigde aan dat een overeenkomst “zeer dichtbij” was. “We hebben veel politiek kapitaal geïnvesteerd,” voegde hij eraan toe,“… Ik hoop dan ook dat de uitslag van de verkiezingen niet het laatste obstakel zal zijn dat het onderhandelingsproces zal ruïneren. Voor zover ik weet… dit zal niet het geval zijn.”

Bovendien heeft de regering-Biden op 10 juni sancties opgeheven tegen drie voormalige Iraanse regeringsfunctionarissen en twee Iraanse bedrijven die betrokken zijn bij de olie-industrie van het land. De regering-Biden heeft ook de aanwijzing van de Iraanse proxy, de Houthi’s, als terroristische groepering ingetrokken.

Bovendien negeerde Biden dat het Iraanse regime een torpedobootjager, de Sahand, en een ondersteuningsschip – de inlichtingendienst Makran – naar Venezuela heeft gestuurd. De Makran zette koers op de missie “met zeven hogesnelheidsraket-aanvalsvaartuigen vastgemaakt op het dek”, volgens een rapport gepubliceerd door het U.S. Naval Institute.

Op 20 juni 2021 beweerde Borrell dat het opheffen van sancties tegen de Iraanse regering vrede zou brengen. Zijn de regering-Biden en de Europese Unie de rampzalige uitkomst van het sussen van de mullahs in 2015 al vergeten, toen de regering-Obama en de Europese Unie met het Iraanse regime een akkoord bereikten om de sancties tegen de Islamitische Republiek op te heffen?

De Amerikaanse president Barack Obama beloofde destijds dat hij er “vertrouwen” in had dat de deal “zou voldoen aan de nationale veiligheidsbehoeften van de Verenigde Staten en onze bondgenoten”.

Gedurende die tijd hebben de EU en de regering-Obama niet alleen het verzoeningsbeleid geïnitieerd en uitgebreid, maar hebben ze ook ongekende concessies gedaan in een poging de heersende mullahs af te schrikken van hun interne en externe agressie. De VS en de EU hebben de Iraanse mullahs bij elke stap met vrijgevigheid en flexibiliteit ontmoet.

Nadat de sancties tegen de mullahs waren opgeheven, in plaats van vrede te brengen en het kwaadaardige gedrag van Iran in binnen- en buitenland te beteugelen, gaven die aanpassingen de heersende mullahs van Iran een nieuwe wereldwijde legitimiteit.

De opheffing van de sancties genereerde miljarden dollars aan inkomsten voor de militaire instelling van Iran, de Islamitische Revolutionaire Garde, evenals voor de Iraanse milities en terreurgroepen. Teheran gebruikte die toestroom van inkomsten om zijn invloed in de hele regio uit te breiden, met name in Syrië, Jemen, Libanon en Irak.

De agressieve expansiecampagne van Iran bleek enorm succesvol. De met Iran bewapende Houthi’s hebben hun inspanningen om dood en verderf te veroorzaken in Jemen opgevoerd en Hezbollah escaleerde zijn betrokkenheid en controle over grote delen van het Syrische grondgebied.

De regio zag ook een grotere neiging tot Houthi-raketlanceringen op civiele doelen in Saoedi-Arabië, de inzet van duizenden Hezbollah-voetsoldaten in Syrië en het constante bombardement op zuid-Israël door door Iran gefinancierde Hamas-raketten.

De VS en de EU moeten een einde maken aan het voeren van de krokodil en een einde maken aan hun huurlingenbeleid van de mullahs van Iran. De huidige strategie is niet anders dan het verrijken van nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog of Sovjet-Rusland tijdens de Koude Oorlog.

Voor de schurkenstaat betekenen concessies en geruststellen zwakte. Het zou zoveel minder kostbaar zijn geweest in leven en schat om Hitler te stoppen voordat hij de Rijn overstak. Hoe meer de VS en de EU de mullahs sussen, hoe agressiever en strijdlustiger ze worden.

Bronnen:

  • naar een artikel van Dr. Majid Rafizadeh “Biden and the Mullahs: “Feeding the Crocodile” van 13 juli 2021 op de site van The Gatestone Institute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.