Israël houdt 154 miljoen euros in van PA wegens vergoeden van terreur & geweld

Het veiligheidskabinet heeft zondag gestemd om bijna NIS 600 miljoen (€ 154 miljoen) van de Palestijnse Autoriteit in te houden als compensatie voor fondsen die het het afgelopen jaar aan terroristen en hun families heeft betaald.

Volgens een rapport dat door minister van Defensie Benny Gantz aan het veiligheidskabinet is voorgelegd en is opgesteld door het Nationale Bureau voor Terrorfinanciering van het Ministerie van Defensie, heeft de Palestijnse Autoriteit NIS 597 miljoen ($ 182,82 miljoen) overgemaakt aan “indirecte steun voor terreur in 2020”.

“In het licht van dit rapport zullen deze fondsen worden bevroren van de maandelijkse betalingen die Israël aan de PA overmaakt”, zei het kabinet van de premier in een verklaring.

Dit is niet de eerste keer dat het veiligheidskabinet een aantal belastinggelden achterhoudt die het verzamelt voor de Palestijnse Autoriteit om het te straffen voor betalingen aan gevangengenomen terroristen en de families van dode aanvallers. In november stemde het kabinet om ongeveer 600 miljoen NIS achter te houden van een overdracht van ongeveer 2,4 miljard NIS over de zogenaamde “pay to slay” -betalingen.

Palestijnse functionarissen hebben aangegeven in het afgelopen jaar dat ze overwegen de hervorming van het controversiële PA beleid van het betalen van salarissen aan de Palestijnen veroordeeld door Israël van veiligheid misdrijven en terrorisme. De gevangenenkwestie heeft lang de diplomatieke inspanningen van de PA in Washington belemmerd, en Israël heeft herhaaldelijk een beroep gedaan op de financiering van terrorisme om Ramallah op internationale fora te bekritiseren.

Vooraanstaande Palestijnse functionarissen vertelden The Times of Israel in december dat een nieuwe bereidheid om de manier waarop het stipendia uitkeert aan Palestijnse veiligheidsgevangenen, evenals de families van terroristen en anderen die door Israëli’s zijn vermoord, is bedoeld om de basis te leggen voor de nieuwe diplomatieke push .

De regering van de Amerikaanse president Joe Biden, die in januari aantrad, heeft er herhaaldelijk bij de PA op aangedrongen om haar beleid van “compensatie van personen die in de gevangenis zitten voor terroristische daden” stop te zetten.

Maar slechts een maand geleden keurde PA-president Mahmoud Abbas naar verluidt een betaling goed van meer dan $ 40.000 aan de familie van Muhannad Halabi, die twee Israëli’s doodde bij een steekpartij in 2015 in Jeruzalem en vervolgens werd doodgeschoten door veiligheidstroepen.

In maart vertelde een functionaris van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie aan The Times of Israel dat Ramallah in 2020 misschien wel 600 miljoen NIS ($ 181 miljoen) aan salarissen heeft betaald aan Palestijnen die door Israël zijn opgesloten voor veiligheidsovertredingen en hun families.

Bronnen:

  • naar een artikel van Judah Ari Gross “Israel to withhold nearly NIS 600 million from PA over terror payments” van 11 juli 2021 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Israël houdt 154 miljoen euros in van PA wegens vergoeden van terreur & geweld

  1. Intussen schreeuwt de Palestijnse terreurpresident moord & brand….”het is racisme & diefstal”…….want het is een palestijns ‘recht om terrorist te worden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.