Hezbollah publiceert beelden van ontvoering van IDF-soldaten in 2006 die de Tweede Libanonoorlog ontketenden

Screenshot van 12 juli 2006 van Al Manar TV. Op de beelden is te zien hoe de IDF-Humvee wordt overmeesterd en de soldaten Eldad Regev en Ehud Goldwasser gevangen worden genomen en ontvoerd

Een televisiezender die eigendom is van Hezbollah heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de ontvoering door de militante groep in 2006 van twee IDF-soldaten, die 15 jaar geleden op de dag na de aanval die leidde tot de Tweede Libanonoorlog in Israël.

Op 12 juli 2006 viel Hezbollah een Israëlische militaire patrouille in een hinderlaag aan bij een grensoverschrijdende inval, waarbij IDF-soldaten Eldad Regev en Ehud Goldwasser gevangen werden genomen.

Op maandag, de verjaardag van de aanval, heeft de door Hezbollah geleide Libanese televisiezender Al-Manar TV uitgebreide, voorheen ongeziene beelden vrijgegeven, waarop te zien is dat terreuragenten een IDF-voertuig naderen en Regev en Goldwasser gevangen nemen.

De Israëlische  nieuwszender Kan deelde een clip van de beelden.

Op 16 juli 2008 overhandigde Hezbollah twee doodskisten met de stoffelijke resten van de gevangen genomen Israëlische soldaten Ehud Goldwasser en Eldad Regev, in ruil voor de kindermoordenaar Samir Kuntar en vier terroristen van Hezbollah die tijdens de oorlog in Libanon van 2006 waren opgepakt door het IDF, alsmede de lijken van 200 Palestijnse en Libanese gesneuvelde terroristen.

De Libanese sadist Samir Kuntar is berucht geworden voor de brutale moord op vier Israëliërs in de noordelijk gelegen Israëlische stad Nahariya in 1979.

Hanni al-Masri, de toenmalige Palestijnse directeur van het Ministerie voor Informatie van de Palestijnse Autoriteit, was erg opgetogen over deze deal en zei destijds:

De conclusie van dit akkoord [terroristen ruilen voor ontvoerde Israëliërs] is dat voor de miljoenste keer Israël bewijst dat het slechts geweld begrijpt. Dit is een nieuwe triomf voor Hezbollah en het verzet, dat erin slaagde om voor een prikje de Libanese gevangenen vrij te krijgen. Dit getuigt van [Israëlische] strategische dwaasheid, stompzinnigheid en bekrompenheid. Terwijl Israël alle door gematigde Arabieren handen verwerpt die door de verdedigers van de vrede worden aangereikt, moedigt zij in feite alle aanhangers van het verzet en de radicalen aan tot het gebruik van meer geweld. De betekenis [van dit koopje] is wat ik kom te zeggen met name dat Israël slechts één ding begrijpt: ontvoerde militairen en Israëliërs moeten voor gevangenen worden geruild.

Op 19 december 2015 werd Samir Kuntar geliquideerd in Jaramana nabij de Syrische hoofdstad van Damascus. Hezbollah wees naar Israël als de dader. De Libanese terreurgroep beweerde dat twee Israëlische straaljagers het Syrische luchtruim waren binnengedrongen en het gebouw waar Kuntar zich had verscholen met raketten beschoten. Hezbollah zwoer wraak op Israël na de aanval. Eind februari 2016 werd een opmerking van de Israëlische politicus Omer Bar-Lev geïnterpreteerd als een erkenning dat Israël verantwoordelijk was voor de moord op Kuntar.

Bronnen:

 • naar een artikelHezbollah Releases New Footage of 2006 Abduction of IDF Soldiers That Sparked Second Lebanon War” van 12 juli 2021 op de site van The Algemeiner
 • naar een artikelRemains of abducted soldiers Goldwasser and Regev returned home” en een artikelBehind the Headlines: The return of Israel’s abducted soldiers” van 16 juli 2008 op de site van Israel Ministry of Foreign Affairs (IMFA)

Een gedachte over “Hezbollah publiceert beelden van ontvoering van IDF-soldaten in 2006 die de Tweede Libanonoorlog ontketenden

 1. Libanon hebben ze naar de knoppen geholpen maar nog stééds houden ze zich bezig met deze onzin.

  Libanezen hebben nu honger maar zij produceren foto’s van hun “heldendaden” uit een ver verleden.

  I.p. dat ze uit hun schuilkelders verdreven worden richting Iran, word hen nog stééds een platform gegeven.

  Libanon heeft de grootste fout in haar geschiedenis gemaakt om de uitgestoken hand van Israel weg te slaan.

  I.p. daarvan heeft ze Syrie & Iran gekregen……en staat de volgende burgeroorlog op het programma.

  De volgende in dit rijtje is Jordanie…….ook dát land staat op het Iraanse wensmenu.

  De Jordaanse koning heeft nu een “deal” met de Iraniers om miljoenen Iraanse toeristen binnen te laten (een vliegveld om dit te faciliteren word door Iran gebouwd) met de gelden die vrijkomen door de aanstaande opheffing van de sancties door het Westen.

  Na Gaza, Libanon, Syrie word nu Jordanie de volgende Iraanse proxistaat.

  Zo willen ze Israel dichtknijpen…..en het Westen knijpt een oogje toe!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.