VS hekelt sloop gezinswoning van Palestijns-Amerikaanse terrorist die Israëliër vermoordde

Palestijnse jongen loopt langs een gebouw dat toebehoorde aan Muntasir Shalabi, beschuldigd van het doden van een Israëlische student bij een terreuraanslag in mei, nadat het op 8 juli 2021 door Israëlische troepen was afgebroken in het dorp Turmus Ayya bij Ramallah in Samaria [beeldbron: Jaafar Ashtiyeh/AFP]

Een Arabier, naar eigen zeggen een “Palestijn”, volgens de nieuwe Amerikaanse regering een Amerikaan, stapt in een auto om Joden te vermoorden.

Over deze zaak, die nu voor meer consequenties zorgt, bericht Yahoo News:

Bij de aanslag begin mei werden drie Israëlische theologiestudenten ten zuiden van de Palestijnse stad Nablus door schoten uit een voorbijrijdende auto geraakt. Een van de Israëli´s overleed later in het ziekenhuis. De vermoedelijke dader zit in de gevangenis en werd volgens mediaberichten aangeklaagd wegens moord en poging tot moord. Volgens de berichten bezit hij ook een Amerikaans paspoort.

Daarop deed Israël iets wat het regelmatig in zulke gevallen doet: het vernietigde het huis van de moordenaar (foto). En net zo regelmatig, dus ook deze keer weer, zijn er protesten van mensenrechtenorganisaties en in dit geval ook van de VS. Nee, niet tegen de laffe moordaanslag van de bezitter van het Amerikaanse paspoort met woonzetel in de buurt van Ramallah.

De mensenrechtenorganisaties bekritiseren de vernietiging van het huis als “collectieve straf” en “schending van het humanitaire volkerenrecht”. En de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem bekritiseert de vernietiging van het huis als “eenzijdige stap”, die de spanning zou verscherpen.

Minister van Communicatie Yoaz Hendel (politieke partij Derech Eretz) heeft beloofd dat de Israëlische regering niet zal ophouden met het slopen van huizen van terroristen om de Amerikaanse regering tevreden te stellen:

We doen wat goed is voor de staat Israël. Het beleid van de nieuwe regering is duidelijk als het gaat om schendingen van de soevereiniteit en het beheersen van terreur. Soms zijn we het misschien oneens met de Amerikaanse regering, maar meestal gaan we hand in hand.

Hendel voegde eraan toe dat het eerste geschil tussen de regering-Biden en de regering van de Israëlische premier Naftali Bennett betrekking had op de sloop van het huis van een terrorist, en dat het geschil geen relatiebreuk is.

De 19-jarige Israëlische student Yehuda Guetta, werd op zondagavond 2 mei 2021 zwaar gewond in een drive-by shooting nabij Ramallah in Samaria. Hij overleed enkele dagen later in het hospitaal aan zijn verwondingen en werd op 6 mei 2021 begraven in Kiryat Moshe

Afgezien van het feit dat men al deze kritiek ook zou kunnen laten gelden voor de moordplannen van de “Palestijn”, onderkent de Israël-bashing echter het volgende niet:

De moordenaar wist van tevoren dat hij niet alleen zou kunnen sterven bij zijn aanslag, maar dat ook zijn huis daarna onbruikbaar zou zijn. Dat wist hij voor zijn daad en hij kon vrij beslissen of hij deze prijs wilde betalen of niet.

Het kwam erop neer dat dat dit bij hem een positief saldo opleverde:

Als hij zou sterven, zou hij als “martelaar” direct in Allah´s hemelse bordeel komen en zou hij direct kunnen genieten van zijn 72 houri´s. Zijn vrouw zou ondertussen zonder hem voor de kinderen moeten zorgen. Geen groot nadeel voor haar, omdat ze daarvoor vermoedelijk ook niet anders kende. Dat ze tijdelijk bij familieleden zou moeten wonen, zou eveneens geen drama zijn.

Jodenmoord staat bij zijn Palestijnse geloofsbroeders in hoog aanzien en in het geval van zijn dood zou er een pensioen wenken en vermoedelijk nog extra geld om het huis weer op te bouwen. Een win-win situatie. Zijn vrouw zou een foto van haar hemelse knokker in de nieuwe keuken ophangen. De opwinding daarover is dus voor niets en gaat voorbij aan de ware behoeftes van de getroffenen.

Het daadwerkelijke drama zien de mensenrechtenorganisaties en de Amerikaanse regering daarentegen niet: dat de moordenaar in dit concrete geval niet tot de 72 maagden zou kunnen doordringen, maar de gevangenis inging, was vermoedelijk niet zo gepland. Daarom moet hij nu zonder vrouw de komende decennia in de gevangenis doorbrengen. En – mocht hij er ooit weer uit komen – zal hij met zijn huidige vrouw ook niet meer het allergrootste plezier beleven.

Bronnen:

 • naar een artikelUS slams demolition of family home of alleged Palestinian-American terrorist” van 8 juli 2021 op de site van The Times of Israel
 • naar een artikel van Tovah Lazaroff “US to Israel: No Palestinian punitive home razing, we won’t let this drop” van 10 juli 2021 en een artikelTapuah Junction terror attack victim Yehuda Guetta laid to rest” en een artikelIDF captures terrorist behind Tapuah Junction shooting attack” van 6 mei 2021 op de site van The Jerusalem Post
 • naar een artikelDas zerstörte Haus des arabischen Mörders im Westjordanland” van 9 juli 2021 op de site van PI-News in een vertaling door E.J. Bron op de site van de auteur

Een gedachte over “VS hekelt sloop gezinswoning van Palestijns-Amerikaanse terrorist die Israëliër vermoordde

 1. Een “”Amerikaanse burger”, die in zijn vakantie in “”palestina”” even een terreur actie onderneemt en daarbij een Israeli vermoord word door Amerika in bescherming genomen.

  Hetzelfde Amerika dat per direct familie & kinderen op straat gooit na het missen van 1 afbetaling van een lening, neemt hier de gutmensch positie in t.o. moordenaars.

  Het land waar de doodstraf voor moordenaars gevierd word, komt op voor moordenaars in het buitenland.

  Ongepast…..en gelukkig niet gehonoreerd.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.