Nergens in de Diaspora is het nog veilig leven voor Joden behalve in Israël

Over het vooruitzicht zijn joodse familie in België groot te brengen: “Ik geloofde dat ik het kon. Nu betwijfel ik of ik het kan”, schreef Joel Rubinfeld, voorzitter van de Belgische Liga tegen Antisemitisme, in een opiniestuk dat in een plaatselijke krant werd gepubliceerd.

Dit gevoel komt steeds vaker voor in zowel Europa als de Verenigde Staten. Ondanks de toename van het antisemitisme in België, besloot de regering daar om de militaire veiligheid van Joodse instellingen af te schaffen.

Nu, zonder staatsbescherming, vraagt ​​de Joodse gemeenschap om hulp van Israël. Dit of enig ander veiligheidsplan zou nutteloos zijn totdat ze beseffen waar Joden echt een veilige haven en hun rol kunnen vinden.

Moet de staat Israël ingrijpen in de veiligheidssituaties van de Joodse gemeenschappen in de diaspora? Absoluut niet. Vandaag is het België, morgen is het een ander land in Europa of elders. De staat Israël moet er bij de in het buitenland wonende joden op aandringen voor zichzelf te zorgen en niet betrokken te raken bij het beschermen van de joden in andere landen tegen antisemitisme.

De Joden in België zijn niet zo arm dat ze de middelen missen om de veiligheid om zich heen te handhaven, dus waarom eisen ze dat de staat Israël dat doet? Waarom zou Israëlisch geld veiligheidsdiensten financieren om hen te bewaken zodat ze comfortabel in België kunnen leven? 

Ik ben er absoluut tegen dat de joden in Israël de verantwoordelijkheid nemen voor de joden in België en de joden in de diaspora in het algemeen. We hebben er geen belang bij om ze daar te houden.

Zelfs als de Joden besluiten om van België naar een ander land te verhuizen waar ze zich veiliger voelen, zullen ze uit de eerste hand moeten leren dat de plaats voor Joden het Land Israël is

Behalve dat Joden beseffen dat ze hier in Israël een staat en een thuisland hebben, moeten ze zelf beslissen om terug te keren om de verheven rol van de Joodse natie te vervullen – om een ​​modelmaatschappij van liefde te creëren die elke haat bedekt die zich daarin zou kunnen openbaren , een samenleving van wederzijdse garantie in overeenstemming met de wetten van de hoogste macht.

Het fenomeen antisemitisme wordt in de wereld geopenbaard als een natuurlijke reactie die is ontworpen om het volk van Israël eraan te herinneren waarom het in de wereld bestaat. Onze enige optie en schild om ons te verdedigen tegen haat is de uitvoering van onze rol als ‘lichtbaken voor de naties’.

Daarom moeten we onze solidariteit met de Joden van België niet uiten door ons geld te gebruiken om hun instellingen te beschermen – een stap die nutteloos zou zijn – maar door zowel aan onszelf als aan hen de oorzaak van de vijandigheid tegen Joden, en wat we moeten doen om het probleem voor de wereld en onszelf op te lossen.

Als we niet beginnen met het uitvoeren van onze rol, zullen we geen plek meer hebben om ons te verstoppen. Zoals geschreven staat: “De Dag des Oordeels zal pas plaatsvinden als moslims tegen de joden vechten, wanneer de jood zich achter stenen en bomen zal verschuilen en de stenen en bomen zullen zeggen: ‘O moslim, o Abdulla, er is een Jood achter mij , kom en dood hem.” (Eerste uittreksel, De overwinning van moslims op joden , hadiths)

Onze Joodse bronnen zeggen dat uiteindelijk alle Joden, inclusief de Tien Stammen die we onderweg verloren, zullen terugkeren naar het Land van Israël om zich te verenigen. Hoewel er geen plaats lijkt te zijn om ze allemaal te absorberen, is er ruimte genoeg. Het boek Daniël noemt het land Israël het ‘land van de herten’.

Zoals de Talmoed uitlegt: “Net zoals de huid van een hert het vermogen heeft om zijn lichaam te omsluiten, maar krimpt wanneer het van zijn vlees wordt gescheiden, zo kan het land Israël zich ook uitbreiden om zijn rechtmatige bewoners te omvatten, maar krimpt het wanneer we eruit worden verbannen. .”

Zoals in deze allegorie, op dezelfde manier waarop het hert zijn huid kan uitbreiden, kunnen we dienovereenkomstig ons hart verbreden om als één te zijn, een vangnet voor het Joodse volk en voor vrede in de wereld.

“Israël is het enige land ter wereld waar ‘vuile Jood’ enkel betekent dat je dringend in bad moet.”
[Efraim Sevela, 1993]

Free at last!!

Bronnen:

 • naar een artikel van Michael Laitman “No safe haven for Diaspora Jews but Israel” van 9 juli 2021 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “Nergens in de Diaspora is het nog veilig leven voor Joden behalve in Israël

 1. Iets wat vandaag slecht lijkt, blijkt vaak een zegen in de toekomst…..en omgekeerd.

  De opnieuw oplaaiende Jodenpogroms zullen dan ook een zegen blijken voor Israel & het Jodendom.

  Het verwaarlozen van hun Joodse burgers door de respectievelijke regeringen zal een uitstroom veroorzaken van de Joodse Diaspora en een influx van ‘nieuwe burgers’ uit het MO & Afrika.

  70 jaar na de Holocaust is het startschot geweest voor gerechtigheid.

  Er bestaat geen vacuum in het leven.

  De Joden vertrekken, Moslims vullen het vacuum (x10) …..en de Westerse cultuur & normen verrekken.

  Eenrichting Multi Culti in optima vorm.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.