Grafstenen vernield op Joodse begraafplaats in Baltimore

Dozijnen grafstenen op Joodse begraafplaats in Baltimore besmeurd met foutief getekende swastika’s, symbool van de nazi’s.

Joodse begraafplaatsen beschadigen is al decennialang een internationale bezigheid. Dergelijke sites liggen er onbewaakt bij en het is kinderspel voor Jodenhaters om ’s nachts zerken te beschadigen en of te bekladden. De daders worden zelden gegrepen noch gestraft.

Meer dan een dozijn grafstenen werden ontdekt met hakenkruizen tijdens het weekend van 4 juli op een Joodse begraafplaats in de voorstad van Baltimore, Dundalk, Maryland.

“Het is iets wat ik nog nooit heb gezien in al mijn jaren van begraafplaatsen”, zei Deborah R. Weiner, een Joodse historicus uit Baltimore die het vandalisme ontdekte op de Duitse Joodse begraafplaatsen op Hill Road toen zij en een groep andere Joodse historici-vrienden de kerk bezochten. graf op 4 juli.

Het cluster van begraafplaatsen is de laatste rustplaats voor leden van verschillende lokale gemeenten, evenals voor degenen die zijn begraven door de Hebreeuws-orthodoxe Free Burial Society.

Naast hakenkruizen hebben vandalen ook een grafsteen beklad met een label dat leek te verwijzen naar Holodomor, de hongersnood in de jaren dertig in Sovjet-Oekraïne waarbij meer dan 3 miljoen mensen omkwamen. Het aanroepen van Holodomor als een manier om Israël en de Joden als doelwit te nemen, is een groeiende tactiek geworden van extreemrechts, van wie velen de Joden de schuld geven van de hongersnood .

Een van de beschadigde Joodse grafstenen in Dundalk, Maryland, bevatte een verkeerd gespelde verwijzing naar Holodomor, de grote Oekraïense hongersnood in de jaren dertig [beeldbron: Eric L. Goldstein/JTA]

Steven Venick, bestuursvoorzitter van de Joodse Begraafplaats Vereniging van Greater Baltimore, zei dat hij “ontmoedigd” was toen hij hoorde van het vandalisme, en dat hij, toen hij erop werd gewezen, maandagochtend alle 13 ontheiligde graven door een conciërge liet schoonmaken. .

Venick zei dat hij ook een politierapport over het incident had ingediend en tijdelijk de poorten naar de begraafplaats zou sluiten. De vereniging onderzoekt ook een on-demand sluitsysteem voor de poorten dat alleen “toegelaten mensen” op het terrein van de begraafplaats zou toelaten.

“Ik zorg al bijna 22 jaar voor begraafplaatsen… en herinner me geen daden als deze”, zei Venick. “Ik heb geen idee wie zoiets zou hebben gedaan en hoop echt dat dit een geïsoleerd incident is. Begraafplaatsen zijn heilige plaatsen waar onze dierbaren worden begraven, en ons doel is altijd om ze zo goed mogelijk te laten onderhouden.”

De identiteit van de vandalen blijft op dit moment onbekend, zei Howard Libit, uitvoerend directeur van de Baltimore Jewish Council.

“Wat het ook is, het is een daad van antisemitisme,” zei Libit. “Het is een verachtelijke daad van haat die niet kan worden getolereerd. We moeten allemaal samen opstaan ​​tegen haat. We hebben een gemeenschap die elkaar over het algemeen respecteert, en gelukkig is dit soort dingen zeldzaam. Hopelijk blijven we mensen opleiden. Dit is gewoon niet acceptabel.”

Andere Joodse begraafplaatsen zijn de afgelopen maanden vernield, waaronder de ontheiliging van Joodse graven in Grand Rapids, Michigan, net voor de verkiezingen van 2020 en Joodse grafstenen die eerder dit jaar in Roemenië en Oekraïne zijn vernield .

Bronnen:

  • naar een artikel van Simone Ellin “Gravestones vandalized at Jewish cemetery in Baltimore” van 8 juli 2021 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.