Xi Jinping mobiliseert China voor oorlog en wil daar mogelijk kernwapens voor inzetten

De Palestijnse president Mahmoud Abbas en de Chinese president Xi Jinping zijn al vele jaren de beste maatjes

China heeft de afgelopen weken tienduizenden soldaten gestuurd naar de betwiste grens met India in Ladakh, hoog in de Himalaya. Het lijkt erop dat Peking eruit ziet alsof het zich voorbereidt op een grootschalige invasie van Indiaas grondgebied.

Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Chinese Communistische Partij (CCP), zei de Chinese president Xi Jinping op 30 juni 2021 op het plein van de Hemelse Vrede:

Het Chinese volk zal nooit toestaan ​​dat een buitenlandse macht ons de les willen spellen, onderdrukken of tot slaaf maken. Iedereen die dit probeert, zal zijn hoofd breken op een grote muur van staal die is gevormd uit het vlees en bloed van 1,4 miljard Chinezen.

Terwijl Xi Jinping oorlogszuchtige taal spuugt, wordt het Chinese volk klaargestoomd voor oorlog. In mei vorig jaar verplaatste het Volksbevrijdingsleger troepen ten zuiden van de Line of Actual Control in Ladakh, met andere woorden, naar door India gecontroleerd gebied. Een maand later, in de nacht van 15 juni, lanceerden Chinese soldaten een verrassingsaanval, waarbij 20 Indiase soldaten omkwamen.

India reageerde door zijn troepen te versterken en in augustus een tegenaanval te lanceren. China breidde het aantal troepen vervolgens uit, waardoor het aantal soldaten toenam van 15.000 een jaar geleden tot 50.000 op dit moment. Peking heeft ook geavanceerde wapens naar het gebied gebracht en is begonnen met het bouwen van basissen.

Ladakh is niet de enige hotspot in de Himalaya. Er is een Chinese invasie in Sikkim in India, evenals invallen in het naburige Bhutan en Nepal.

Video: Xi Jinping bereidt zijn land voor op oorlog

De campagne van Peking tegen India is veelzijdig. Cleo Paskal van de Foundation for Defense of Democracies vertelde aan de Gatestone Insitituut:

Sinds juni vorig jaar was er een door China toegeschreven aanval op het elektriciteitsnet van Mumbai, hebben Maoïstische terroristen die banden hebben met China nog eens 20 Indiase veiligheidssoldaten vermoord en zijn we getuige geweest van een vernietigende aanval op een iPhone-onderdelenfabriek die eruitziet als een deel van een politieke oorlogsvoering in Peking om de verschuiving van toeleveringsketens naar India te ontmoedigen.

Als gevolg daarvan zien velen in India China nu in het slechtst mogelijke licht. Zoals Paskal uitlegt: “De omvang en diepte van de agressieve, onbeperkte oorlogvoering van de Communistische Partij tegen India doet iemand denken dat er geen belemmeringen zijn voor het kwaadaardige gedrag van Peking.”

Het Indiase volk maakt zich terecht zorgen. China heeft de definitie van ‘oorlogsvoering’ veranderd en een van zijn instrumenten is ziekte. Als SARS-CoV-2, de ziekteverwekker die COVID-19 veroorzaakt, niet begon als een biologisch wapen, maakten de leiders van de Chinese Communistische Partij er een wapen van , door te liegen over besmettelijkheid en andere landen onder druk te zetten om door ziekte geteisterde aankomsten uit China te halen.

“Het is geen wonder dat veel Indiërs denken dat hun tweede golf van coronavirus een opzettelijke introductie door China was om hen verder te verzwakken”, merkt Paskal op. Peking lijkt zelfs te denken aan het gebruik van kernwapens om de volgende oorlog te voeren.

De Washington Post meldde dat China lijkt te bouwen, in een gebied van meer dan 700 vierkante mijl in de Gansu-woestijn, 119 raketsilo’s voor de tien-kernkop DF-41 intercontinentale ballistische raket. Als het wordt toegevoegd aan 26 extra silo’s die het Chinese leger elders bouwt, zou China binnenkort vanuit deze vaste locaties ongeveer evenveel vuurkracht kunnen huisvesten als het bestaande Amerikaanse nucleaire arsenaal. Wanneer China’s raketten op mobiele draagraketten en onderzeeërs worden toegevoegd, kunnen de kernkoppen van China die van Amerika overtreffen.

Omdat Peking al voldoende kernwapens heeft om anderen af ​​te schrikken – China heeft al lang voldoende wapens voor een zogenaamd “minimaal afschrikmiddel” – lijkt het alsof Chinese militaire planners eraan denken om kernwapens in een offensieve hoedanigheid te gebruiken. Chinese vlagofficieren en politieke leiders hebben in het openbaar gedreigd hun arsenaal op deze manier te gebruiken.

Hoe dan ook, Xi Jinping beloofde in zijn oorlogszuchtige toespraak van 1 juli om “hoofden te kraken en bloed te vergieten” van degenen die in de weg staan ​​van wat in wezen zijn plannen zijn om gebied onder controle van anderen te nemen.

Premier Benjamin Netanyahu en de Chinese president Xi Jinping (R) schudden elkaar de hand voorafgaand aan hun besprekingen in het Diaoyutai State Guesthouse in Peking op 21 maart 2017 [beeldbron: AFP/Etienne Oliveau]

China – Israël relaties

De relaties van Israël met China omvatten de diplomatieke, economische, culturele en militaire banden tussen de Volksrepubliek China en de staat Israël.

In 1950 was Israël het eerste land in het Midden-Oosten dat de CCP erkende als de legitieme regering van China. China heeft echter pas in 1992 normale diplomatieke betrekkingen met Israël aangegaan. Sindsdien hebben Israël en China steeds nauwere strategische economische, militaire en technologische banden met elkaar ontwikkeld.

Israël heeft een ambassade in Peking en is van plan een nieuw consulaat te openen in Chengdu, het derde consulaat op het vasteland van China. China is de op twee na grootste handelspartner van Israël wereldwijd en de grootste handelspartner in Oost-Azië.

Premier Benjamin Netanyahu bezocht China in mei 2013 en tijdens zijn bezoek werden vijf overeenkomsten ondertekend. Het G2G-mechanisme (Government to Government) werd opgericht en er werden vijf taskforces opgericht op het gebied van hightech, milieubescherming, energie, landbouw en financiering.

Netanyahu bezocht China in 2017 opnieuw tijdens vieringen die plaatsvonden om 25 jaar banden tussen de twee landen te herdenken. Tijdens het Israël-Gaza-conflict in 2014 werd gemeld dat Israël de strijd van de publieke opinie in China aan het winnen was, waarbij de meeste Chinese gebruikers van sociale media de kant van Israël kozen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Gordon G. ChangXi Jinping Is Mobilizing China for War, Possibly With Nukes” van 8 juli 2021 op de site van The Gatestone Institute
  • naar een artikel van Seth Cropsey “China’s military prepares for war, while America’s military goes ‘woke’” van 7 juli 2021 op de site van The Hill

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.