Hamas misbruikt kinderen en de wereld is medeplichtig

Naar jaarlijkse gewoonte nemen jonge Palestijnen op 18 augustus 2017 deel aan een militaire diploma-uitreiking in een Hamas-zomerkamp in Khan Yunis, in de zuidelijke Gazastrook. 14 en 15 jarige Palestijnen worden in de zomerkampen van Hamas en PIJ opgeleid tot jihadisten en Jodendoders [beeldbron: AFP/Zei Khatib]

Nog een zomer, weer een terroristisch trainingskamp voor Palestijnse kinderen.

In plaats van tenten op te zetten of gitaar te spelen rond een kampvuur, leren kinderen van 10 jaar oud in Gaza hoe ze met wapens moeten schieten, “de Israëlische bezetting bestrijden” en “een martelaar worden en naar de hemel gaan”.

De immoraliteit van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) is niet verrassend. Terroristische minachting voor het welzijn van kinderen is niets ongewoons. Het echte verhaal is hoe de wereld opnieuw de schouders zal ophalen als kinderen wordt geleerd hatelijke terroristen te zijn.

Hun berusting maakt hen medeplichtig.

Neem bijvoorbeeld de Verenigde Naties. Op een persconferentie voor de Hamas ‘Voorhoede van Bevrijding’-kampen verdedigde de woordvoerder het onderwijzen van kinderen ‘gewapend verzet’ door te verwijzen naar een VN- resolutie uit 1990 die terrorisme expliciet rechtvaardigde.

De VN is sindsdien subtieler geworden. Misschien besefte het de onhandigheid van het zijn van een organisatie die zogenaamd toegewijd was aan “vrede en veiligheid”, terwijl het ook uitdrukkelijk de opzettelijke bombardementen op pizzeria’s vol kinderen rechtvaardigde .

Toch werkt het nog steeds om die terroristen dekking te bieden.

De secretaris-generaal van de VN brengt jaarlijks een rapport uit over ‘kinderen en gewapende conflicten’. Zoals de groep NGO Monitor vakkundig heeft aangetoond, vindt het rapport manieren om unieke normen toe te passen, die nergens anders worden gebruikt, om Israël (lees: Joden) als kindermoordenaars te belasteren.

Al die tijd zijn de jaarverslagen bijna volledig stil geweest als het gaat om het ophitsen en rekruteren van kinderen door de Palestijnse terroristische groeperingen.

Voor alle duidelijkheid, gebrek aan bewijs is niet het probleem.

Onderzoeksanalist Joe Truzman, van de Foundation for Defense of Democracies, heeft regelmatig de openbare verklaringenafbeeldingen en video’s (zelfs muziekvideo’s ) van deze zomerkampen gepost.

Het zwijgen van de VN is ook niet uniek. De websites van “mensenrechten”-groepen zoals Amnesty International en Human Rights Watch leveren geen resultaten op bij het zoeken naar veroordeling van de zomerkampen.

Het gespeelde spel is bijzonder cynisch, omdat het Palestijnse kinderen twee keer tot slachtoffer maakt, en dat allemaal om Israël (lees: Joden) de schuld te blijven geven van het onrecht van de wereld. Ze worden voor het eerst het slachtoffer wanneer Hamas hen van hun jeugd berooft, haat in hun hart en wapens in hun handen legt. Ze worden dan voor de tweede keer het slachtoffer wanneer ‘mensenrechten’-actoren hun blik bewust ergens anders heen richten, om het verhaal van ‘Israël is slecht’ niet ingewikkelder te maken.

Er is ook de slappe poging van whataboutery. Een favoriet van anti-Israëlische sociale-mediagebruikers wanneer video’s en afbeeldingen van de terroristische kampen verschijnen, was het hergebruiken van oude foto’s van Israëlische kinderen die wapens onderzoeken tijdens een tentoonstelling over de viering van Onafhankelijkheidsdag in 2016. De vergelijking is duidelijk dwaas.

Ik ben opgegroeid in de buurt van een van de grootste vliegshows ter wereld, de EAA AirVenture. Elke zomer bezoeken vele honderdduizenden de vliegshow met hun kinderen, waar ze van dichtbij en persoonlijk kennis kunnen maken met allerlei tentoonstellingen over militair materieel. Neem een ​​kijkje in de galerij van de airshow en je zult allerlei soorten kinderen aantreffen die naar wapens staren die zo dodelijk zijn als een F-35.

Er is duidelijk geen morele gelijkwaardigheid tussen een zomerkamp dat kinderen leert wapens te gebruiken en Israëli’s te ontvoeren aan de ene kant, en kinderen naar een militaire tentoonstelling te brengen die geschikt is voor een historisch museum aan de andere kant.

Maar nogmaals, het is niet de aandacht voor het welzijn van kinderen die de absurde vergelijkingen oproept, de verspreiding van moderne bloedsprookjes tegen Israël en de opzettelijke onwetendheid over de misdaden van Hamas tegen kinderen.

Het is eerder de haat tegen Israël, en de intelligentsia van de “mensenrechten” lijkt meer dan bereid het welzijn van Palestijnse kinderen op te offeren om een ​​paar punten te scoren tegen de Joodse Staat.

De schade is ook niet alleen theoretisch. Enkele jaren geleden heb ik meegewerkt aan het opstellen van een rapport over de groeiende trend dat Palestijnse kinderen worden gebruikt om terreuraanslagen uit te voeren tijdens de ‘Messen Intifada‘. 

Tientallen aanslagen werden uitgevoerd door Palestijnse kinderen, sommigen niet ouder dan acht jaar . Zelfs daarvoor gebruikten terroristische groeperingen in Gaza kinderen om hun terreurtunnels te graven. Naar verluidt stierven minstens 160 kinderen bij het graven van die tunnels, zelfs vóór Operation Protective Edge in 2014.

Of neem een ​​voorbeeld van een paar maanden geleden. Muhammad Sabar Ibrahim Suleiman, slechts 16 jaar oud, was een Hamas-agent die stierf tijdens de gevechten in mei samen met zijn vader, een Hamas-commandant. Later vrijgegeven video toont Mohammed die een Hamas-uniform draagt ​​en wordt getraind om wapens te gebruiken – net als in een Hamas-zomerkamp.

Natuurlijk plaatste The New York Times de foto van Mohammed op de voorpagina, wat impliceerde dat hij een slachtoffer van Israël was, in plaats van een slachtoffer van een terroristische organisatie en een vader die een pistool in zijn handen plaatste en hem in gevaar bracht.

Dit alles illustreert het bredere win-winspel dat Hamas speelt. Israël verdedigt zichzelf en verliest de PR-oorlog, of Israël trekt zich terug en onschuldige Israëli’s verliezen hun leven.

Door te zwijgen te midden van de misdaden van Hamas en PIJ tegen hun eigen kinderen, terwijl ze Israël onfeilbaar veroordelen voor het handelen uit zelfverdediging, moedigen organisaties zoals de VN en Human Rights Watch de terroristen alleen maar aan om te hersenspoelen en nog meer kinderen in gevaar te brengen.

Bronnen:

 • naar een artikel van David M. Litman “Hamas Is Abusing Children, and the World Is Complicit” van 7 juli 2021 op de site van The Algemeiner
 • naar een artikel van EoZ “Gaza campers say they want to become martyrs” van 5 juli 2021 op de site van Elder of Ziyon
 • naar een artikel van Akiva Van Koningsveld “Hamas’ Child Soldiers: Where is the Media Outrage? (VIDEO)” van 22 juni 2021 op de site van Honest Reporting
 • naar een artikel van Khaled Abu Toameh “The Palestinian Jihad Summer Camps” van 24 juni 2021 op de site van The Gatestone Institute
 • een artikel op deze blog “In beeld: van haat doordrenkte Gaza-zomerkampen geopend” van 29 juni 2021 en een artikel Kinderlegers van Hamas en Islamitische Jihad op zomerkamp in Gaza [in beeld]” en een artikel “Hamas organiseert neonazi Zomerkamp voor de Hitlerjugend van Gaza” van 28 juni 2021

Een gedachte over “Hamas misbruikt kinderen en de wereld is medeplichtig

 1. Medeplichtig aan moord!

  VN, EU & landen, US, media, cynische hulporganisaties, egoistische politici, ignorante VIP’s, linkse intelligentia & principiele dombo’s.

  M.a.w……’de zelfbenoemde Gutmensch’, die het verder een zorg zal zijn hoeveel gehersenspoelde palestijnse kinderen & jongeren hierbij neervallen……om over de Israeli’s maar niet te spreken.

  Zij blijven geld & morele steun geven aan hun vooruitgeschoven voetsoldaten….Hamas, Islamic Jihad & PA!

  Het doel: De Jood moet dood, te beginnen met ‘from the river to the Sea.

  Zolang de geldstromen blijven vloeien via UNWRA en abnormale resoluties worden goedgekeurd door de VN & friends……..is er géén excuus & géén pardon!

  Het Westerse leger van hypocrieten is medeplichtig aan moord…….ondanks alle mooie woorden over vrede.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.