Nadat Palestijnen deal hebben afgewezen, stuurt Israël 700.000 vaccins naar Zuid-Korea

Israël zal Zuid-Korea zo’n 700.000 doses van het Pfizer-vaccin sturen die binnenkort zullen aflopen in een deal die dinsdag tussen de twee landen is ondertekend, kondigde premier Naftali Bennett aan en noemde de deal een “win-win” -situatie voor beide landen.

De deal komt weken nadat de Palestijnse Autoriteit zich terugtrok uit een soortgelijke overeenkomst en zei dat de vaccindoses te dicht bij hun vervaldatum waren, ondanks dat Israël dezelfde batches gebruikte om zijn tieners te vaccineren.

Volgens de deal met Seoul zal Israël doses voor onmiddellijk gebruik leveren die tegen het einde van de maand aflopen. In ruil daarvoor zal Israël later in het jaar hetzelfde aantal doses van Zuid-Koreaanse bestellingen ontvangen.

Premier Bennett zei in een verklaring:

We blijven de levens van Israëlische burgers beschermen. De vaccins zijn efficiënt en levensreddend – dat is een feit. We hebben ingestemd met een uitwisseling die een win-winsituatie is. Zuid-Korea zal vaccins ontvangen uit onze bestaande voorraden en we zullen worden terugbetaald van hun toekomstige bestellingen.

De overeenkomst werd onderhandeld door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nationale Veiligheidsraad.

In de verklaring staat dat de overeenkomst tot stand is gekomen met medewerking van Pfizer en tot stand is gekomen na verschillende gesprekken in de afgelopen dagen tussen premier Bennett en Pfizer-CEO Albert Bourla.

De overeenkomst wordt van kracht in de komende dagen nadat Zuid-Korea de vaccins heeft geïnspecteerd, aldus de verklaring. De Koreaanse vaccins zullen ergens in het vierde kwartaal van 2021 in Israël aankomen.

De overeenkomst met Seoel komt nadat de Palestijnse Autoriteit een soortgelijke overeenkomst met Israël had ondertekend en zich daar even later om politieke motieven uit terug te trekken.

In juni zei Ramallah dat het de overeenkomst annuleerde waardoor ongeveer 1 miljoen Pfizer-vaccindoses zouden worden overgedragen aan de PA, daarbij verwijzend naar de bijna vervaldatum van de doses. Het zei dat het een eerste partij van zo’n 100.000 doses had afgewezen die naar het bedrijf waren overgebracht en die eind juni zouden vervallen.

Maar het ministerie van Volksgezondheid in Jeruzalem uitte zijn verbazing over de stap en zei in een verklaring dat de doses van de Pfizer-BioNTech-inenting “perfect gezond” waren en “in alle opzichten identiek aan de vaccins die momenteel aan de burgers van Israël worden gegeven”.

Ambtenaren zeggen dat het standaardpraktijk is om vaccins te gebruiken waarvan de houdbaarheidsdatum dichtbij is, en zolang de datum niet is verstreken, beschouwen fabrikanten ze als volkomen veilig.

Bronnen:

  • naar een artikelAfter Palestinians reject deal, Israel to send 700,000 vaccines to South Korea” van 6 juli 2021 en een artikel “Palestinians cancel deal for Israel to supply 1 million COVID vaccines” van 18 juni 2021 op de site van The Times of Israel
  • Coronakritiek: website van Blackbox.tv en de website van Weltschmerz.nl

Een gedachte over “Nadat Palestijnen deal hebben afgewezen, stuurt Israël 700.000 vaccins naar Zuid-Korea

  1. Oeps…..zijn die Zuid Koreanen dan zooooo dom om “”verlopen”” vaccins te prikken.

    Of zijn het dan toch die domme palestijnen die door hun leiders gedwongen worden ziekt te worden of dood te gaan of martelaar te worden of in ellende te blijven leven voor de hersen spinsels & bankrekening van hun leiders.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.