Minister van Defensie Gantz: we accepteren geen ballonterrorisme

Minister van Defensie Benny Gantz zei zondag dat Israël niet bang is voor een confrontatie met het regime in Teheran.

“We zijn vastbesloten te voorkomen dat Iran nucleair wordt, en we zijn vastbesloten om zijn negatieve activiteit in onze regio zoveel mogelijk te verstoren. We behouden ons het recht voor om te opereren op een plaats die voor ons geschikt is, op een manier die geschikt is voor ons en ik denk dat ze weten dat we weten hoe we moeten werken”, vertelde Gantz aan Channel 13 News.

Gevraagd naar zijn reactie op het ballonterrorisme vanuit Gaza, antwoordde hij: “Na operatie Guardian of the Walls zeiden we dat we de vorige stand van zaken niet zouden accepteren, dus we accepteren ook de kwestie van ballonterrorisme niet. Van tijd tot tijd we vallen aan en zullen doelen blijven aanvallen die we als kwaliteitsdoelen beschouwen.”

Gantz sprak ook over de kwestie van de contacten voor de terugkeer van Israëls gevangenen. “Ik hoop dat ze begrijpen dat ze een soort ontmoetingspunt zullen bereiken. Het is belangrijk dat ze begrijpen dat de barrière voor de ontwikkeling en rehabilitatie van de Gazastrook de kwestie is van het terugsturen van de jongens naar huis.”

De minister van Defensie gaf commentaar op de politieke situatie en zei: “Ik heb gewerkt voor de oprichting van deze regering en ik ben blij dat ze is opgericht. Uiteindelijk kan een regering op een democratische manier worden veranderd.”

Over de rol van premier, die hij opgaf, zei hij: “Ik heb de functie talloze keren aangeboden gekregen. Ik had nu premier kunnen zijn met de steun van de Likud en de haredim, maar ik heb ervoor gekozen om de verandering toe te staan in de staat Israël.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Ben Ariel “Gantz: We will not accept balloon terrorism” van 5 juli 2021 op desite van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.