Het echte verhaal over de dodentol in Gaza of hoe kwaadaardige ficties van de media de moorddadige hysterie tegen Israël voeden

In de recente vijandelijkheden tussen Israël en zijn aanvallers in Gaza, was een belangrijke Israël-bashing meme – zoals altijd – de leugen dat de Israëlische strijdkrachten een groot aantal burgers van Gaza doodden.

Tevergeefs wezen verdedigers van Israël erop dat Hamas opzettelijk zijn raketten en andere wapens in en tussen appartementsgebouwen, scholen en ziekenhuizen plaatste om zoveel mogelijk burgerslachtoffers te maken bij Israëlische luchtaanvallen en zo Israël in diskrediet te brengen als een moedwillige agressor.

Tevergeefs werd erop gewezen dat Israël tot het uiterste gaat dat door andere strijdkrachten in de wereld ondenkbaar wordt geacht om het verlies van vijandelijk burgerleven te voorkomen, inclusief het geven van evacuatiewaarschuwingen aan bewoners van gerichte gebouwen via sms, telefoontjes of “klop op het dak”, ongevaarlijke raketaanvallen om iedereen daarbinnen te vertellen eruit te komen.

Geen van deze feiten stopte de niet-aflatende stroom van beweringen dat de meerderheid van degenen die werden gedood door Israëlische raketaanvallen in de Operatie Guardian of the Walls in mei weerloze burgers waren.

Nu blijkt echter uit het bewijs van de bijgewerkte aantallen slachtoffers bij die operatie dat, vergeleken met Israëls massale bombardement op Gaza met zo’n 1500 aanvallen, het aandeel van de burgerdoden verbazingwekkend klein was.

Met twee miljoen burgers – waarvan 60 procent kinderen – opeengepakt in de dichtbezette Gazastrook, en gezien de strategie van Hamas om ze te gebruiken als kanonnenvoer voor luchtaanvallen, zou elke Israëlische luchtaanval onbedoeld duizenden doden kunnen opleveren.

Het door Hamas gecontroleerde gezondheidsministerie van Gaza zegt in feite dat 256 Gazanen werden gedood.

Volgens het Israëlische Meir Amit Terrorism and Information Centre, dat het aantal op 234 schat, was bijna de helft van hen Hamas-strijders of strijders van de Palestijnse Islamitische Jihad die het bij naam heeft geïdentificeerd. Van de 95 doden die geen terroristische banden hadden, waren 52 kinderen en 38 vrouwen.

Naar internationale maatstaven is deze ruwweg één-op-één verhouding van burgerdoden ten opzichte van strijders verbazingwekkend. In Afghanistan, Irak of andere strijdtonelen bereiken luchtaanvallen van Britse, Amerikaanse en andere legers gewoonlijk een verhouding van ongeveer drie burgerslachtoffers voor elke strijder.

Bovendien werd een aantal van die doden in Gaza veroorzaakt door de eigen raketten van de Palestijnen. Ongeveer 4.360 hiervan werden op Israël afgevuurd, allemaal gericht op het doden van burgers.

Het Meir Amit-centrum zegt dat 680 van hen in Gaza zijn gevallen, waarbij ten minste 21 mensen zijn omgekomen; tien mannen, twee vrouwen en negen kinderen. In een analyse voor het Begin-Sadat Center van de universiteit van Bar Ilan, schatte Alex Safian dat 91 Gazanen werden gedood door deze Palestijnse raketten, ongeveer 36 procent van het geclaimde dodental in Gaza.

Dus de Israëlische aanvallen werden uitgevoerd met een bijna uiterste nauwkeurigheid die de strijdkrachten van een andere staat niet konden evenaren. Volgens alle normale normen zou dit zelf een verhaal zijn.

Maar de Britse media, die herhaaldelijk de opruiende leugen verspreidden dat de Israëli’s voornamelijk Palestijnse burgers vermoordden, voornamelijk kinderen, hebben het genegeerd. De leugen blijft ongecorrigeerd. De enorme omvang ervan – de manier waarop het omkeerde wat er werkelijk gebeurde en de implicaties van die omkering – is onthutsend.

Door op te treden als de nuttige idioten van de Palestijnen, zijn de Britse en andere westerse media het belangrijkste wapen geworden in de strategie van de Palestijnen om een ​​propagandaoorlog tegen Israël te voeren om Israël te demoniseren, te delegitimeren en te vernietigen.

Nu de Arabische wereld hen bijna in de steek heeft gelaten en niet in staat is Israël in oorlog te verslaan, zijn de Palestijnen nu afhankelijk van een front tegen Israël dat bestaat uit de westerse media en het islamitische revolutionaire regime van Iran (en ook minder openlijk geholpen door de EU als de Biden-administratie).

Door het plegen van wat in feite bloedsprookjes zijn tegen Israël, helpen de media actief de moorddadige hysterie tegen Israël in de moslimwereld aan te wakkeren. Dit verstoort nu de Britse politiek, aangezien ‘Palestina’ door de demagogische George Galloway is gepromoot om moslimkiezers op te winden in de tussentijdse verkiezing van Batley en Spen van deze week.

De systematische medeplichtigheid van de media aan dit opruiende en valse verhaal, dat de afgelopen weken de afschuwelijke demonstraties en aanvallen op Britse joden heeft aangewakkerd, is meer dan schokkend.

Veel anders fatsoenlijke mensen in Groot-Brittannië, voor wie concepten als eerlijkheid, mededogen en de rechtsstaat zijn gecodeerd in hun culturele DNA, hebben zich tegen Israël gekeerd omdat de media hen systematisch de grote leugen hebben voorgehouden dat Israël uniek kwaadaardig is.

Er zijn verschillende redenen aangevoerd voor deze obsessie met het demoniseren van Israël, met name de invloed van extreem links op de universiteiten en de overeenkomstige overtuiging onder culturele leiders dat de Palestijnen het slachtoffer zijn van het kolonialisme en daarom niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor eventuele wandaden.

Maar er is hier zeker ook iets meer visceraal en kwaads aan het werk: de diepe behoefte om de Joden van hun veronderstelde morele voetstuk te stoten en in plaats daarvan te geloven dat ze een bron zijn van alle slechte dingen in de wereld. En er is een woord voor die pathologische imperatief.

Dus we moeten onze adem niet inhouden voor de media om het record over het aantal slachtoffers in Gaza te corrigeren. In plaats daarvan zouden we helaas moeten verwachten dat ze steeds weer hetzelfde corrupte en walgelijke gedrag zullen blijven herhalen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Melanie Phillips “The real story about that Gaza death toll” van 4 juli 2021 op de site van de auteur
  • naar een artikel van EoZ “Initial report from Meir Amit ITIC names 112 terrorists killed, 21 killed by rocket fire, 31 human shields for terrorists” van 29 juni 2021 op de site van Elder of Zyon
  • naar een artikelAn analysis of the names of Gazans killed during Operation Guardian of the Walls indicates that about half of them were terrorist operatives” van 29 juni 2021 op de site van The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center

Een gedachte over “Het echte verhaal over de dodentol in Gaza of hoe kwaadaardige ficties van de media de moorddadige hysterie tegen Israël voeden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.