Israël en het coronabeleid: de schijn van het succes en de gevolgen ervan

Corona COVID-19 ziekte: wanneer het medicijn erger wordt dan de kwaal. Corona paspoort, QR-Code, enkelband, polsband, uitsluiting, nieuw Apartheid? dit terwijl de hele wereld toekijkt hoe Israël de gezondheidscrisis aanpakt

Elk land in de wereld dat getroffen is met de corona pandemie kijkt nauwlettend naar Israël en hoe het omgaat met de crisis. Israël telt momenteel het hoogst aantal gevaccineerden ter wereld en wordt daarvoor alom geprezen. Maar het is geen onverdeeld ‘succes’ geworden.

De motor lijkt momenteel te sputteren. Het coronaviruskabinet komt deze week bijeen om de uitbraak van de Delta-variant in Israël te bespreken, aangezien een onderzoeksteam waarschuwde dat het land de komende twee weken maar liefst 1.000 nieuwe gevallen per dag zou kunnen zien – vergeleken met de huidige 304, dat op zich reeds het hoogst aantal besmettingen is sinds drie maanden.

Ook in Israël, waar elk land zich aan spiegelt, lijkt het middel veel erger te zijn geworden dan de kwaal en de kritiek daarop zwelt aan onder boze Israëli’s in het links-rechts politieke spectrum. Onlangs werd een nieuwe politieke partij gevormd onder Dr. Arieh Avni, genaamd ‘Rappeh’, een nieuwe Israëlische politieke partij gebouwd op geïnformeerde toestemming.

Een polsband of enkelband ipv een coronapaspoort in Israël. O ja, vaccinatie is niet verplicht in Israël (sic)

Geen gedwongen afsluitingen meer, geen dwang om te vaccineren en een terugkeer van de menselijke en persoonlijke medische rechten voor iedereen, die volgens de partij van Rappeh zijn afgenomen van Israëlische burgers in het kader van de strijd van de regering tegen de coronaviruspandemie.

Rappeh, een nieuwe Israëlische politieke partij, tegen gedwongen lockdowns, geen dwang om te vaccineren en een terugkeer van de menselijke en persoonlijke medische rechten voor iedereen.

In Israël is momenteel 57.2% van de volledige bevolking gevaccineerd. In België staat de teller intussen op 35.44% en in Nederland 35.9%. Cijfers per 1 juli 2021 omtrent de volledige bevolking per land.

Ilana Rachel Daniel, de Engelstalige woordvoerder van de Rappeh-partij, is gezondheidsadviseur, gezondheids- en veiligheidsonderzoekster, politiek activiste en schrijfster.

Ilana heeft haar krachten gebundeld met de mede-oprichters van de Rappeh-partij omdat deze beweging er een is die, eindelijk, de lat hoger legt. Het laat de argumenten van rechts en links, pro en anti, zelfs religieuze aanduidingen achter, en vraagt ​​van ons: wat zijn de meest fundamentele gemene delers die we delen?

Zoals velen van jullie is ze het afgelopen jaar getuige geweest van de opzettelijke vernietiging van de waarden waarnaar we leven en de systemen die ze gebruiken in naam van de “volksgezondheid”.

Ze heeft nachtenlang zitten worstelen met de inconsistenties in de verklaringen die de regering heeft gegeven voor hun beleid. Dit is wat Ilana over zegt vanuit Jeruzalem:

Na een heel jaar, miljarden en miljarden dollars en de meest briljante wetenschappelijke geesten bij de taak, vraag ik: hoe kunnen dodelijke lockdowns en een riskante, experimentele, nieuwe technologie onze enige opties zijn?

Het middel is veel erger geworden dan de kwaal. Ik blijf erbij dat het recht op zelfbeschikking en lichamelijke autonomie geen privileges zijn die door de overheid worden aangeboden, maar onvervreemdbare rechten zijn die inherent zijn aan elk individu met wie we de planeet delen.

Geïnformeerde toestemming is een basiscomponent van een gezonde en functionerende samenleving. De vrijheid van meningsuiting, keuze en het vermogen om een ​​eerlijk loon te verdienen en dienovereenkomstig een gezin te stichten, zijn rechten waarop de overheid geen inbreuk mag maken.

Onze regeringen zullen ons onze vrijheden niet teruggeven. Integendeel, ze ondernemen actie om ze verder uit te roeien. Ik ben geen politicus. Ik maak deel uit van deze beweging omdat dit land meer is dan mijn thuis en onze medeburgers meer dan buren.

Dit is ons land en het is onze toevlucht. De naties kijken nu toe zoals ze altijd hebben gedaan. Ik wil ons vermogen herstellen om licht naar hen te schijnen. Dit is onze beweging, dit is onze getuige, dit is onze toekomst. Het verandert ten goede op het moment dat we samen de verantwoordelijkheid terugnemen.

An outcry to the world from Israel !!!

Hoor het eens van een andere Israëliër: “Een schreeuw uit Israël!”

Bronnen:

 • naar een artikelRappeh, A New Israeli Political Party Against the Lockdowns” van 15 februari 2021 op de site van The Jewish Press
 • naar een artikel van Maayan Jaffe-Hoffman “COVID cases could climb to 1,000 in two weeks, HU researchers warn” van 3 juli 2021 op de site van The Jerusalem Post

7 gedachtes over “Israël en het coronabeleid: de schijn van het succes en de gevolgen ervan

 1. “Iedereen heeft recht op zijn vrijheid & mening”

  Dat is nu net het probleem. Als ik straks een enkelband krijg om me tijdelijk of definitief in lockdown te plaatsen – zonder dat ik besmet ben en als dusdanig ook geen gevaar vorm voor derden – wordt ik toch geïsoleerd omdat ik van nature (zonder vaccin) gezond ben gebleven. Te weten dat (een kleine groep) gevaccineerden nog altijd de ziekte kan krijgen of doorgeven. Maar zij mogen wel vrij bewegen want ze hebben een QR-code. De wereld op zijn kop dus.

  Like

 2. De hele samenleving onnodig aan gevaar & economische problemen blootstellen door principiele weigeraars vind ik geen goed idee.

  Aan de buitenkant zie je namelijk niet wie ziek is of geinfecteerd zonder zelf ziek te zijn is en wie wel/niet gevaccineerd is.

  Iedereen heeft recht op zijn vrijheid & mening maar als je je in bepaalde gevaarlijke situaties als paria gedraagt word je als een paria behandeld.

  Soms zijn er situaties/ziektes die we alléén kunnen uitbannen door gezamelijke actie………….dit is er zo een!

  Like

 3. Te weten dat in België hooguit 7 tot 8 procent van de bevolking zich niet wil laten vaccineren (B. kent de hoogste vaccinnatie bereidheid van de EU) verwacht ik niet veel medestanders te vinden.

  Maar troost je, als pro-Israëlactivist en Zionist, schat ik de kans om in B. medestanders te vinden voor mijn queeste op ca. 0.008 procent. Ook daar kan ik mee leven. 🙂

  Like

 4. Mensen die niet gevaccineerd zijn verplichten om een polsband of een enkelband te dragen en hen zo tot quarantaine te dwingen vind ik geen goed idee.

  Like

 5. Het middel erger dan de kwaal?

  Geen enkele vaccinatie bescherm 100% en dat word ook door niemand beweert, maar……..

  Laat je niet vaccineren en je hebt heb je 90/95% kans om Covid te krijgen.

  Laat je wél vaccineren heb je 5/10% kans om Covid te krijgen.

  Dus….wél vaccineren + mondkapje tijdens drukte/gesloten ruimten.

  Zelf verantwoordelijkheid nemen en dus niet onnodig klef met elkaar omgaan.

  Dit virus zal voorlopig bij ons zijn en we moeten dus leren ermee te leven op een verantwoordelijke manier.

  Het nieuwe gewoon is nu gewoon geworden.

  En die nieuwe partij in Israel? Daar zit écht niemand op te wachten!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.