Amerikaans Congres keurt $ 3,3 miljard goed voor de veiligheid van Israël

Het House Appropriation Committee keurde donderdag de fiscale rekening voor staats- en buitenlandse operaties voor 2022 goed, inclusief $ 3,3 miljard aan Amerikaanse veiligheidsbijstand aan Israël, zoals overeengekomen in het memorandum van overeenstemming (MOU) van 2016.

De American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), tweette dat “de toeëigening van de commissie, zonder toegevoegde politieke voorwaarden, de sterke tweeledige inzet voor de veiligheid van Israël in het Congres en de regering-Biden weerspiegelt.”

De commissie keurde ook $ 50 miljoen goed in het kader van het Economic Support Fund voor de Nita M. Lowey Middle East Partnership for Peace Act, “om de broodnodige programmering van mens tot mens en gezamenlijke economische partnerschappen tussen Israëli’s en Palestijnen voort te zetten.”

Een extra bedrag van $ 2 miljoen. zou USAID-Israël internationale ontwikkelingssamenwerking helpen “om lokale oplossingen te ondersteunen om duurzaamheidsuitdagingen met betrekking tot watervoorraden, landbouw en energieopslag aan te pakken.”

Het wetsvoorstel herstelt ook de middelen voor de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties, “tenzij de staatssecretaris bepaalt en rapporteert aan de Comités voor Kredieten dat deelname aan de Raad niet het nationale belang van de Verenigde Staten dient en dat de raad geen significante maatregelen neemt. stappen om Israël als permanent agendapunt te verwijderen, noch maatregelen te nemen om de integriteit te waarborgen bij de verkiezing van leden van een dergelijke raad, zoals aangegeven in de rapporten in deze sectie.”

“De commissie neemt met teleurstelling nota van de opkomst naar UNHRC van landen met een slechte staat van dienst op het gebied van mensenrechten, en dringt er daarom bij de staatssecretaris en de ambassadeur van de Verenigde Staten bij de Verenigde Naties op aan om de hernieuwde invloed van de Verenigde Staten in de Raad uit te oefenen om krachtig druk uit te oefenen op andere landen om de mensenrechten te handhaven, de rechtsstaat te respecteren en hun burgers met waardigheid te behandelen”, luidt het begeleidende rapport.

“De commissie maakt zich ook zorgen over de aanhoudende, onevenredige focus van de UNHRC op Israël en zijn anti-Israëlische vooringenomenheid.”

Het wetsvoorstel draagt ​​de staatssecretaris op om “een jaarverslag in te dienen bij de Comités voor Kredieten waarin gevallen van anti-Israëlische vooringenomenheid bij de Verenigde Naties worden beschreven, inclusief een identificatie van de agentschappen en entiteiten waar dergelijke vooringenomenheid in het verleden is aangetoond.”

Het comité merkte ook op dat het “bezorgd is over de internationale inspanningen om Israël te stigmatiseren en te isoleren door middel van de Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS)-beweging.”

“De commissie beveelt, als onderdeel van het jaarverslag aan het Congres over de boycot van Israël door de Arabische Liga, dat de president informatie toevoegt over de BDS-campagne, die betrekking heeft op bedrijven, internationale organisaties, landen en andere organisaties, waaronder staatsinvesteringsvehikels, die betrokken zijn bij het promoten van de beweging, evenals specifieke stappen die het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft genomen en verwacht te nemen om politiek gemotiveerde pogingen om Israël of Israëlische entiteiten te boycotten, te desinvesteren of te bestraffen, te ontmoedigen of te beëindigen”, luidt het rapport.

“De commissie geeft de minister van Buitenlandse Zaken en [de] USAID-beheerder verder opdracht om het beleid en de procedures te versterken om ervoor te zorgen dat organisaties die worden ondersteund door financiering niet deelnemen aan dergelijke inspanningen.”

Het rapport “bevestigt ook de langdurige, tweeledige steun voor een tweestatenoplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict, en merkt op dat een onderhandelde tweestatenoplossing essentieel is voor het bereiken van het doel van een democratische Joodse staat Israël en een levensvatbare, democratische Palestijnse staat die zij aan zij leeft in vrede, veiligheid en wederzijdse erkenning.”

“De commissie blijft bezorgd over het uitblijven van directe onderhandelingen en dringt er bij beide partijen op aan af te zien van eenzijdige actie die de kansen op dialoog en terugkeer naar de onderhandelingstafel, of op het uiteindelijke bereiken van een tweestatenoplossing, in gevaar brengt”, staat er. 

“Dit omvat Palestijnse aanzetten tot geweld en het nastreven van erkenning als staat en lidmaatschap van internationale organisaties in plaats van het bereiken van een tweestatenoplossing door middel van onderhandelingen. Dit omvat ook Israëlische annexatie of uitbreiding van nederzettingen buiten een overeenkomst die tussen de twee partijen is onderhandeld.”

De aanbeveling van de  commissie omvat 225 miljoen dollar in het kader van het Fonds voor economische steun voor humanitaire en ontwikkelingshulp voor het Palestijnse volk op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza.

De rekening zou ook $ 1,6 miljard opleveren. in hulp voor Jordanië, inclusief $ 1,2 miljard. onder het Economic Support Fund en $ 425 miljoen. in het kader van het programma voor buitenlandse militaire financiering.

“De commissie wijst op het belang van de relatie met het Koninkrijk Jordanië en het sterke leiderschap dat Jordanië blijft spelen bij het bevorderen van vrede en stabiliteit in de regio”, luidt het begeleidende rapport.

Bronnen:

  • naar een artikel van Omri Nahmias “House Appropriations Committee approves $3.3 billion to Israel security” van 3 juli 2021 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.