Nu de aanvallen op Joden toenemen, is de behoefte aan zelfverdediging reëel

Jodenhaters die beweren dat ze geen antismiet zijn, beginnen hun betoog steevast met dezelfde woorden: “Ik ben geen antisemiet maar… ” waarop een hele scheldtirade van Middeleeuwse vooroordelen over Joden volgt …

Moeilijke tijden vragen om harde Joden. Als Jon Loew zijn zin krijgt, zullen Joden in de Verenigde Staten en over de hele wereld de tijd en energie investeren die nodig is om zelfverdediging te leren om zichzelf te beschermen. 

Jon Loew maakt zich al jaren zorgen over de veiligheid van de Joodse gemeenschap en pleit hartstochtelijk voor Joodse zelfverdediging, vaak met het gevoel dat de Joodse wereld niet luisterde.

In 2001 begon deze inwoner van Long Island die advocaat, zakenman en brandweerman is met Fuel for Truth, Israëls onderwijs en advocacy-training als reactie op de aanslagen van 9/11 op de World Trade Centers in New York City en het Pentagon in Washington, DC.

Ik zag de gebouwen branden op 9/11, ik wist dat dit gevolgen zou hebben voor Amerikaanse joden. Ik was bezorgd over wat er zou gebeuren op de universiteitscampussen.

Loew ontdekte dat de meesten in de Joodse gemeenschap zijn bezorgdheid niet deelden: “Joodse organisaties zeiden dat er geen probleem was – in de academische wereld, de media, enz.”

Zijn zelf gefinancierde trainingsprogramma bleef zich uitbreiden in zijn zoektocht om studenten over Israël te onderwijzen. Loew bleef zich zorgen maken over de joodse gemeenschap. “Met het zomerconflict in Gaza (‘Operatie Protective Edge’) in 2014 zag ik een verband tussen de oorlog tegen Israël en aanvallen op Joden buiten Israël.”

Jon Loew is bezorgd dat het geweld tegen Joden blijft toenemen, dat Joden het probleem niet goed erkennen en dat ze niet leren zichzelf te verdedigen

Nogmaals, hij ontdekte dat de georganiseerde Joodse gemeenschap niet reageerde en velen zeiden: “het zal nooit meer gebeuren – ze hadden hun kop in het zand gestoken – alweer!”

Datzelfde jaar, als reactie op wat Loew voelde als een “opkomende golf van fysieke aanvallen op Joden”, richtte hij het zelfverdedigings- en terrorismebestrijdingsprogramma van het Legioen op.

De missie van Legion is om burgers te trainen en uit te rusten met de vaardigheden die nodig zijn om zichzelf en hun families te verdedigen. De oprichters van de organisatie probeerden afschrikking te bewerkstelligen, zodat Joden niet zouden worden gezien als ‘gemakkelijke doelen’. 

De non-profitorganisatie is gegroeid om de opleiding van Joden in 12 Amerikaanse steden te vergemakkelijken, waaronder in New York, New Jersey, Connecticut, Californië en Florida. The Legion heeft ook de toevoeging aangekondigd van de eerste twee sportscholen buiten de VS, in Toronto en Londen. 

Greg Shaffer en Jon Loew 

Tot op heden hebben meer dan 400 mannen en vrouwen van 20 tot 70 jaar training gekregen van instructeurs, waaronder veteranen van speciale troepen uit de Verenigde Staten en Israël, senior inlichtingenofficieren, gevechtsmedicijnen en MMA (mixed martial arts) en Krav Maga-professionals.

Legion breidt uit en maakt het voor Joden in het hele land gemakkelijker om toegang te krijgen tot zelfverdedigingstraining. “We zijn een netwerkorganisatie geworden om sportscholen en mensen die daar willen trainen met elkaar te verbinden”, merkt oprichter en oud-voorzitter Loew op. Hij zet zich in om “mensen in contact te brengen met zelfverdedigingsscholen in hun omgeving, waar ze ook wonen.” Hij wil zelfs uitbreiden buiten de Verenigde Staten.

Loew is bezorgd dat het geweld tegen Joden blijft toenemen, dat Joden het probleem niet goed erkennen en dat ze niet leren zichzelf te verdedigen. “We willen dat Joden het bewustzijn van de dreiging vergroten, een bepaald niveau van afschrikking herstellen en hun vermogen om zichzelf te verdedigen vergroten”, legde hij uit. “Daardoor zullen ze zich zekerder voelen.”

Loew stelt zich zelfs een dag voor waarop elke Hebreeuwse school en Joodse dagschool zelfverdediging zal onderwijzen als onderdeel van de reguliere lichamelijke opvoeding. “Ik wil dat elke Jood een Ninja is!”

Joden moeten ophouden met angstig weg te rennen, zich te verschuilen en ophouden met knikken en buigen voor politiek correcte Jodenhaters en andere racisten

‘Zelfverdediging mag geen vreemd begrip meer zijn’

Meredith Weiss, mede-oprichter van Legion en de vrijwillige Chief Operating Officer, deelt de zorgen van Loew en ondersteunt zijn aanpak om het probleem aan te pakken.

“Ik ben er volledig van overtuigd dat Joden in hun eigen veiligheid een proactieve houding moeten aannemen. Het draait allemaal om afschrikking. We kunnen ons fysieke welzijn of onze veiligheid niet in de handen van anderen overlaten.”

Weiss, die opgroeide in Lawrence, NY, is altijd sterk verbonden geweest met Israël en heeft de programma’s van Legion doorlopen, hoewel ze opmerkt dat het in het begin een beetje uitdagend was. “We hebben mensen om ons laten lachen toen we begonnen. ‘Je krijgt nooit een opleidingsruimte voor joden.’ Dat hebben we precies gedaan. Daarna deden we het opnieuw … en opnieuw … en opnieuw.”

Het eerste hoofdstuk was in Manhattan en in 2015 leidden ze een volledige klas studenten op.

Weiss is er vast van overtuigd dat “zelfverdediging niet langer een vreemd concept kan zijn voor Amerikaanse joden. Het moet de absolute norm worden.”

Ze is gepassioneerd door de organisatie en de noodzaak voor Joden om te leren zichzelf te verdedigen. Spelenderwijs, maar serieus, merkt ze op dat het inpassen van zelfverdedigingstraining in een verder druk schema zowel mogelijk als noodzakelijk is: “Word wakker, drink koffie, ga een dagje Zoom-meetings binnen, pak de hond bij de trimmer, leer hoe je uit de wurggrepen en dan op tijd thuis zijn om de kinderen voor het slapengaan te zien!”

De non-profitorganisatie is gegroeid om de opleiding van Joden in 12 Amerikaanse steden te vergemakkelijken, waaronder in New York, New Jersey, Connecticut, Californië en Florida [beeldbron: JNS]

Bronnen:

  • naar een artikel van Howard Blas “With attacks on Jews increasing, the need for self-defense is real” van 1 juli 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • naar de websiteLegion trains jews around the world to come to their own recue” op de site van The Legion

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.