Hof van Straatsburg verwerpt mythe dat ‘Arafat werd vergiftigd’ door Israël

Suha en Yasser Arafat in Spanje in 1994. Op 24 juli 1995 kregen ze in Neuilly-sur-Seine, Frankrijk, samen hun enige kind, hun dochter Zahwa [beeldbron: EPA/DW]

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg heeft donderdag een zaak afgewezen die was aangespannen door de weduwe en dochter van Yasser Arafat, de aartsterrorist en eerste “president” van de Palestijnse Autoriteit.

Suha Arafat en haar dochter Zahwa Arafat, Franse staatsburgers, beweerden dat de dood van de iconische Palestijnse leider het gevolg was van vergiftiging. Ze dienden hun zaak in in 2017 bij de Europese rechtbank in Straatsburg nadat de Franse rechtbanken hun vorderingen hadden afgewezen.

Arafat stierf in november 2004 op 75-jarige leeftijd in het militaire hospitaal Percy in de buurt van Parijs, nadat hij buikpijn kreeg terwijl hij op zijn hoofdkantoor in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever was.

Veel Palestijnen beschuldigen Israël van het vergiftigen van Arafat, een aanklacht die botweg wordt ontkend door de Joodse staat. Maar in 2012 zei zijn weduwe, Suha El Kodwa Arafat, dat er sporen van de radioactieve isotoop polonium 210 op zijn kleding waren gevonden, wat aanleiding gaf tot een Franse rechtszaak wegens vermeende moord.

De weduwe van PLO-terreurleider Yasser Arafat, Suha Arafat (57j.) leeft tegenwoordig met hun enige dochter, de 25-jarige Zahwa Arafat (links) in Malta [beeldbron: Ynet/AFP]

Advocaten van de weduwe van Arafat zeiden dat het onderzoek “fundamenteel bevooroordeeld” was en beschuldigden de rechters van het te snel sluiten van het onderzoek.

De vrouw en dochter van Arafat wendden zich in 2017 tot de Europese rechtbank en zeiden dat hun recht op een eerlijk proces was geweigerd, met name een afwijzing van hun verzoek om een ​​aanvullend deskundigenrapport over zijn overlijden.

In een unaniem besluit zeiden drie rechters dat na beoordeling van de zaak … 

… de verzoekers in alle stadia van de procedure, bijgestaan ​​door hun advocaten, hun rechten effectief hadden kunnen uitoefenen. Rechters leken geen willekeurige conclusies te hebben getrokken op basis van de feiten voor hen en hun interpretatie van het bewijsmateriaal in het dossier of de toepasselijke wetgeving was niet onredelijk.

Het leven van de Palestijnen zou aanzienlijk verbeteren als ze ooit de waarheid zouden toegeven en niet voor altijd zouden aandringen dat de wereld hun leugens zou accepteren.

Volgens velen leeft Yasser Arafat ergens ondergedoken en is nog steeds “alive and kicking” en geniet met volle teugen van de vele miljarden dollars en euros die hij van het Westen heeft afgetruggeld in al de jaren dat hij aan de macht was

Bronnen:

  • naar een artikelEurope Court Refuses to Hear Case on Arafat Death” van 1 juli 2021 op de site van Naharnet
  • naar een artikelArafat und die mysteriöse Vergiftungstheorie: EU-Gericht lehnt Fall ab” van 11 juli 2021 op de site van Israel Heute in een vertaling door E.J. Bron op de site van de auteur

Een gedachte over “Hof van Straatsburg verwerpt mythe dat ‘Arafat werd vergiftigd’ door Israël

  1. Misschien kan de terroristenvereerster Sigrid K . ,het gedachtegoed van deze wijlen in Caïro geboren aartsvader van het terrorisme nog een beetje met leugen en bedrog vergoelijken!!Deze Egyptische Nobelprijswinnaar en terrorist,heeft de wereld alleen maar bedrogen !!Waarschijnlijk krijgt de demissionaire terroristenvereerster Sigrid K. massale steun van de meerderheid van die nuttige idioten (tweede kamerleden)in de tweede kamer !!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.