Hamasleider Ismail Haniyeh haalt zijn zwaard boven tijdens PR-tour in Mauritanië

Ismail Haniyeh, chef van het Politiek Bureau van Hamas, kreeg een zwaard dat als buit was genomen tijdens een strijd tegen de kolonialisten in Mauritanië in 1932.

Hij zei: “Dit zwaard zal verstrengelen met het zwaard van Jeruzalem.”

Haniyeh sprak op een receptie die werd gehouden ter ere van zijn bezoek aan Mauritanië en op 23 juni 2021 op BellewarMedia op YouTube plaatste.

Hij voegde eraan toe dat

het zwaard bevestigde dat deze natie een natie van Jihad en martelaarschap is. Het zwaard van Jeruzalem zal pas in de schede worden gestoken als de gezegende Al-Aqsa-moskee is bevrijd.

Ismail Haniyeh:

De president [van de Mauritaanse Partij van Eenheid en Verandering] Saleh Hanenna gaf me een waardevol geschenk. Hij gaf me een glorieuze pagina uit de geschiedenis van Mauritanië en zijn heroïsche verzet. Hij gaf me het zwaard van Jeruzalem. Voor de ‘ Battle of the Sword of Jerusalem’ gaf hij het zwaard van [de 1932 Battle of] Um Tounsi. Ik zeg tegen mijn broeders en zusters: Dit zwaard schreef een glorieuze pagina [in de geschiedenis] en bevestigde dat deze natie een natie van Jihad en martelaarschap is. Dit zwaard zal verstrengelen met het zwaard van Jeruzalem. Laat me je vertellen, mijn broeders en zusters: het zwaard van Jeruzalem zal niet terug inde schede worden gestoken totdat de gezegende Al-Aqsa-moskee is bevrijd.

De Islamitische Republiek van Mauritanië, zoals de officiële naam voluit luidt van Mauritanië, een staat in het noordwesten van Afrika die van ca. 1912 tot 1960 een voormalige kolonie was van Frankrijk, is net zoals Hamas in Gaza en Ramallah voor bijna 100% soennitisch islam.

Op 28 oktober 1999 trad Mauritanië toe tot Egypte, Palestina (PLO) en Jordanië als enige leden van de Arabische Liga die Israël officieel erkenden. Na de recente normalisering van de betrekkingen met Israël door de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Bahrein zou deze Afrikaanse natie de volgende kunnen zijn die de banden met Israël normaliseert.

Bronnen:

  • naar een artikelHamas Leader Ismail Haniyeh Brandishes Sword During Visit To Mauritania: ‘The Sword Of Jerusalem Will Not Be Sheathed Until The Blessed Al-Aqsa Mosque Is Liberated’” van 2 juli 2021 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.