De kindsoldaten van Hamas: waar is de verontwaardiging van de media? (VIDEO)

Hamas in Gaza: “Jong geleerd is oud gedaan!”

Als de zomer aanbreekt, kijken miljoenen kinderen over de hele wereld ernaar uit om tijd door te brengen op kamp met hun vrienden. Maar voor sommige kinderen en tieners in de door Hamas geregeerde Gazastrook vormen de komende weken een gruwelijke ervaring.

Inderdaad, duizenden Palestijnse jongeren zijn de afgelopen jaren naar ‘zomerkampen’ gestuurd, waar ze militaire training krijgen van leden van Hamas, de Islamitische Jihad en andere in Gaza gevestigde, door de VS aangewezen terreurgroepen. Sommige deelnemers zijn al 10 jaar oud.

In plaats van de aandacht te vestigen op Hamas’ transformatie van kinderen in soldaten, hebben veel journalisten de oorlogsmisdaad genegeerd – en sommigen hebben, op onverklaarbare wijze, geprobeerd Israël de schuld te geven.

Vorige maand riep Honest Reporting The New York Times op voor het valselijk beschuldigen van Israël van het aanvallen van Palestijnse kinderen. In werkelijkheid werden de jongeren die op tragische wijze omkwamen in de 11-daagse oorlog die door Hamas was begonnen, effectief gebruikt als soldaten en als menselijk schild.

Terwijl terreurgroepen in Gaza opnieuw minderjarigen beginnen te coöpteren in hun decennialange poging om de Joodse staat te vernietigen, vragen we ons af: zullen de reguliere media eindelijk verslag gaan doen van de parallelle oorlog van Hamas tegen zijn eigen kinderen?

Bronnen:

 • naar een artikel van Akiva Van Koningsveld “Hamas’ Child Soldiers: Where is the Media Outrage? (VIDEO)” van 22 juni 2021 op de site van Honest Reporting
 • naar een artikel van Khaled Abu Toameh “The Palestinian Jihad Summer Camps” van 24 juni 2021 op de site van The Gatestone Institute
 • een artikel op deze blog “In beeld: van haat doordrenkte Gaza-zomerkampen geopend” van 29 juni 2021 en een artikel Kinderlegers van Hamas en Islamitische Jihad op zomerkamp in Gaza [in beeld]” en een artikel “Hamas organiseert neonazi Zomerkamp voor de Hitlerjugend van Gaza” van 28 juni 2021

2 gedachtes over “De kindsoldaten van Hamas: waar is de verontwaardiging van de media? (VIDEO)

 1. Dit valt onder de noemer ‘pure kindermishandeling, uitbuiting & manipulatie!

  Waar is de media?

  Daar waar ze altijd is…..op zoek naar het volgende goedbetalende nieuwsverhaal….georkestreerd door Reuters of AP.

  Arme palestijnse kindertjes die door zielige palestijnse volwassenen met EU/US $$$ (UNWRA) worden omgeturned tot doorgeknalde palestijnse killers horen daar niet bij.

  Slechte palestijnen bestaan namelijk niet in het Westerse media narratief……er zijn alléén slechte Israeli’s.

  Dát zijn de kindermoordenaars!.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.