Pro-Palestijnse Jodenhaat in Europa

Na het vrijdaggebed, 20 april 2018, op de geboortedag van Adolf Hitler, trachten Palestijnse terroristen vanuit Gaza met brandbommen vastgemaakt aan vliegers – en mét swastika, symbool van de nazi’s – brand te stichten in de graanvelden van de omliggende Israëlische gemeenschappen

Gewelddadige antisemitische uitbarstingen in Europa na de uitbarsting van vijandelijkheden tussen de in Gaza gevestigde Hamas-terroristen en Israël zijn een veelvoorkomende en herhaalde gebeurtenis geworden. 

De Europese regeringen hebben weinig gedaan om te voorkomen dat de grotendeels moslims en sommige lokale antisemieten geweld tegen Europese joden initiëren. Het geldt in het bijzonder voor de Duitse regering en haar leider, Angela Merkel. 

Kanselier Merkel nodigde meer dan een miljoen migranten uit naar Duitsland, voornamelijk moslims uit het Midden-Oosten en Afrika. Hun ingeprente haat tegen Israël en de Joden heeft geleid tot de ontheiliging van Joodse begraafplaatsen, Holocaust-gedenktekens en aanvallen op synagogen. 

Om Joodse zorgen weg te nemen, bewijzen Merkel en de Duitse regering lippendienst aan de onaanvaardbaarheid van antisemitisme in Duitsland vanwege de rol van Duitsland bij het plegen van de Holocaust, waarbij zes miljoen joden werden vermoord door nazi-Duitsland. In werkelijkheid worden weinig van de daders gestraft, en zeker niet met lange gevangenisstraffen of deportatie. 

The  New York Times  meldde (19 mei 2021) dat er stenen naar de deuren van een synagoge in Bonn werden gegooid. Israëlische vlaggen werden verbrand buiten een synagoge in Munster. Pro-Palestijnse demonstraties vonden plaats in Berlijn, Keulen, Düsseldorf, Hamburg en Leipzig. 

In Duitsland, waar de historische herinnering bijzonder diep zit vanwege de Holocaust, zijn pro-Palestijnse bijeenkomsten gehouden in steden in het westen van het land en in de hoofdstad Berlijn. Verscheidene zijn  vervallen tot geweld , waaronder antisemitische gezangen, oproepen tot geweld tegen Israël, ontheiliging van gedenktekens voor slachtoffers van de Holocaust en aanvallen op ten minste twee synagogen.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehoffer dreigde met hardhandig optreden tegen antisemitisme bij pro-Palestijnse protesten. Hij verklaarde: “We zullen   het verbranden van Israëlische vlaggen op Duitse bodem en aanvallen op Joodse faciliteiten niet tolereren.” Hij voegde eraan toe: “Iedereen die antisemitische haat verspreidt, zal de volle kracht van de wet voelen.” 

We hebben deze niet-gematerialiseerde dreigementen eerder gehoord, maar politieke correctheid lijkt ervoor te zorgen dat Duitse functionarissen zich terugtrekken in plaats van met geweld om te gaan met gewelddadige moslims, velen van hen nieuwe migranten. 

De Europese blanke schuld , met name jegens mensen uit de derde wereld, vergezeld van het verlies van nationale trots en de wil om haar eigen traditionele waarden te verdedigen, stelt een gewelddadige minderheid in staat antisemitisch geweld in stand te houden.

Het verbieden van antisemitische demonstraties, vooral in Duitsland, is niet alleen een kwestie van fatsoen en moraliteit, gezien wat voorafging aan de laatste Guardian of the Walls-operatie. De niet-uitgelokte massale raketaanvallen van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) op de hoofdstad van Israël, en de burgerbevolkingscentra in het zuiden en midden van Israël, zouden voor Duitsland (en andere Europese regeringen) reden genoeg moeten zijn om deze met haat vervulde rellen agressief te voorkomen. 

Bovendien deed de Israëlische regering haar best om een ​​overeenkomst met Hamas te bereiken, waarbij Israël humanitaire gebaren naar Gaza zou sturen in ruil voor kalmte. De Duitse natie zou, meer dan enig ander, rekening moeten houden met het feit dat Hamas en de PIJ zichzelf hebben toegewijd aan de vernietiging van de Joodse staat, net zoals Hitler Duitsland heeft toegewijd aan de vernietiging van het Europese Jodendom. 

En toch doet Merkels Duitsland zaken met de Islamitische Republiek Iran, die heeft verklaard van plan te zijn “Israël van de kaart te vegen”. De Duitse angst om moslimantisemieten van zich te vervreemden, heeft zijn toevlucht gevonden door autochtone Duitse rechtsen de schuld te geven van de meeste haat en antisemitisme in Duitsland in plaats van de radicale moslims.

De Centrale Raad van Joden in Duitsland tweette een video waarin moslimdemonstranten in Gelsenkirchen (West-Duitsland) met Palestijnse en Turkse vlaggen zwaaien. De Raad wees erop dat “de tijd waarin Joden midden op straat werden vervloekt allang voorbij had moeten zijn,” eraan toevoegend: “Dit is puur antisemitisme!”

Felix Klein, de commissaris voor antisemitisme van de Duitse regering, vertelde aan Deutsche Welle (DW) dat “het verschrikkelijk is om te zien dat dit soort haat wordt geuit tegen Duitse joden en synagogen hier in Duitsland.”

De Turkse dictator en grote antisemiet, Recep Tayyip Erdogan, laat tijdens een crisis nooit een kans voorbij gaan om zijn best te doen om de anti-Israëlische en anti-joodse haat op te wekken. Zijn verdraaiingen en leugens over de gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens het geweld van vorige maand tussen Hamas en Israël zijn lasterlijk en ronduit slecht. Erdogan weet dat Israël brutaal werd aangevallen door Hamas en het recht had om zichzelf te verdedigen.

Deze hedendaagse Haman, die de rol van de “Sultan van de soenni-islamitische wereld” zoekt, gebruikt Israël en de Joden als het gemeenschappelijke doelwit voor haat. Hij spoort moslims wereldwijd aan om samen te strijden tegen Israël. Ondertussen hebben Turkse moslimacolieten in Duitsland zijn leugens gebruikt om samen met hun Palestijnse geloofsgenoten geweld te plegen in Duitse steden.

Erdogan beschuldigde Israël van terrorisme tegen de Palestijnen, en gekwalificeerd dat “het in hun aard zit”. Hij ging verder en zei: ‘Het zijn moordenaars, zelfs zo erg dat ze kinderen van vijf of zes jaar doden. Ze zijn alleen tevreden door hun bloed te zuigen.”

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelde de antisemitische aanval van Erdogan op het Joodse volk en Israël. Ned Price, de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, bracht een bericht namens de Amerikaanse regering. Hij zei: “Antisemitisme hoort nergens thuis.

De VS zijn zeer toegewijd aan de bestrijding van antisemitisme in al zijn vormen. We  nemen het geweld dat vaak gepaard gaat met antisemitisme  en de gevaarlijke leugens die eraan ten grondslag liggen serieus . We moeten leugens altijd weerleggen met feiten en misdaden beantwoorden met gerechtigheid.” 

Erdogan leidde in wezen af ​​dat Joden babymoordenaars waren  , de oude canard die terugging naar de middeleeuwse Europese bloedsprookjes die Joden beschuldigden van het vermoorden van christelijke kinderen en het gebruik van hun bloed in de Pascha-rituelen.

Hoewel de misdaden van Duitsland tegen het Joodse volk niet kunnen worden vergeten, en de herhaalde antisemitische incidenten daar in de afgelopen tijd meer uitgesproken zijn vanwege de Holocaust, is Duitsland niet het enige land in Europa dat antisemitisme ervaart. In heel West-Europa hebben zich verschillende uitingen van antisemitisme voorgedaan. 

In Oostenrijk werd een student lastiggevallen in een trein terwijl hij een boek las met een joodse titel. Een verpleegster in een Londens ziekenhuis, die een davidster-ketting droeg, werd bedreigd met geweld. In België kreeg een orthodox-joodse vrouw die op een bank zat te horen: “ga weg, vuile jodin”. 

Een Joodse man in Londen werd in zijn auto aangevallen omdat hij een Israëlische vlag had. Deze incidenten werden gevolgd door een aanval op een rabbijn buiten zijn synagoge in Chigwell, een stad buiten Londen. Op dezelfde dag, een konvooi van acht auto’s met Palestijnse vlaggen reed door de noordelijke buitenwijken van Londen, waar veel Joden wonen, en schreeuwden antisemitische obsceniteiten uit luidsprekers. Het bevatte zulke kwetsende opmerkingen als “F — de Joden, en verkracht hun dochters …”

De cumulatieve impact van antisemitisme dwingt Europese Joden om te overwegen het continent te verlaten. Velen zijn al vertrokken naar Israël, de VS en Canada. Joel Rubinfeld, voorzitter van de Belgische Liga tegen antisemitisme, twijfelde aan zijn vermogen om met zijn vrouw en jonge kinderen in België te blijven. Brigitte Wielheesen, een bekende Nederlandse journaliste en expert op het gebied van terrorismebestrijding, schreef dat ze na jaren van strijd tegen antisemitisme tot de conclusie is gekomen dat de activiteit nutteloos is geworden.   

Duitse en Europese regeringen in het algemeen hebben niet de wil en de moed om deze moslim-antisemieten uit de derde wereld aan te pakken, of het nu legale inwoners of recente migranten zijn. Omdat joden een fractie vormen van de moslimbevolking in Europa, hebben laatstgenoemden aanzienlijke electorale macht gekregen. Joden zijn echter de ‘kanarie in de mijn’. Wat met Joden begint, zal uiteindelijk iedereen raken. Als Europa niet effectief kan omgaan met degenen die zijn waarden willen ondermijnen, zal het niet overleven als Europa.

De nieuwe generatie Jodendoders wordt reeds klaar gestoomd in de zomerkampen in de Gazastrook:

Bronnen:

 • naar een artikel van Joseph Puder “Pro-Palestinian Jew-Hate in Europe” van 29 juni 2021 op de site van Frontpage

Een gedachte over “Pro-Palestijnse Jodenhaat in Europa

 1. “Pro palestijnse Jodenhaat in Europa”.

  Jodenhaat is nooit weggeweest in Europa.
  Het hoort bij Europa zoals de punt op de i.

  Palestinisme is alleen het zovéélste excuus om het te legitimeren.

  Jodenhaat heeft dan ook niets met Joden te maken maar met het moreel verval van Europa, haar leiders & bevolking.

  Dat 76 jaar na de Holocaust, waarin 6 miljoen onschuldige Joodse burgers, mannen, vrouwen en kinderen uit hun huizen werden gesleept om door haat verblinde en volledig doorgeknalde wrede Europeanen (nee, echt niet alléén Duitsers) in een speciaal voor hen opgebouwde moordindustrie op de meest wrede & onmenselijke wijze te worden vermoord, doodgehongerd, vergast, verbrand, afgeschoten en/of als medich proefkonijn te worden gebruikt, maakt duidelijk dat dit moreel verval nog steeds bezig is.

  Dat dit anno 2021 géén afgesloten hoofdstuk is en er géén lessen uit zijn getrokken, laat zien hoe ziek het Europeese continent is.

  De zelfde mantra’s, de zelfde haat, de zelfde lege excuses, de zelfde uitsluiting, de zelfde vingerwijzingen, leugens, veroordelingen, aanvallen……..en nog stééds met het zelfde doel!

  En toch is het anders…….de Joodse staat Israel!

  Vandaar dat dat zelfde Europa stééds opnieuw de Jood Israel probeert te ondermijnen en veroordeeld via leugens….terwijl ze haar vijanden beschermd & financierd.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.