Wie is geweldadiger tegen eigen volk? Hamas in Gaza of Al Fatah in Ramallah [in beeld]

Ramallah, 26 juni 2021. Palestijnse ordediensten vallen 4 vrouwelijke journalisten aan tijdens een protest tegen de dood van Nizar Banat. Een journalist werd in het gezicht geraakt met een traangasgranaat.

Duizenden marcheerden op vrijdag 25 juni 2021 door de straten van Hebron bij de begrafenis van een criticus van de Palestijnse Autoriteit die stierf in hechtenis van de PA, en velen riepen op tot het einde van het 16-jarige bewind van president Mahmoud Abbas.

Van deze Palestijnse protesten en de repressie in de Palestijnse gebieden geen woord in de Westerse media. Waarom niet? Omdat het om een interne strijd gaat en geen Jood erin betrokken is. Want: No Jews No News!

De 42-jarige Nizar Banat, een prominente criticus van de PA die bekend staat om zijn bijtende video’s op sociale media, stierf donderdag nadat hij was gearresteerd door agenten van de Palestijnse ordediensten. Volgens de familieleden van Banat waren ze er getuige van dat hij acht minuten lang wreed werd geslagen voordat agenten hem wegsleepten.

Videobeelden boven en onder, vrijdag 25 juni 2021. Het Palestijnse protest in Ramallah werd op bijzonder gewelddadige en bloedige wijze uit elkaar geslagen

Overigens lijken de Al Fatah getrouwen van president Mahmoud Abbas nog watjes vergeleken met de ordediensten van Hamas in de Gazastrook. Al Fatah en Hamas leven al sinds de zomer van 2007 op voet van oorlog met elkaar.

Hieronder videobeelden van hoe Hamas in Beit Hanoun met veel geweld een huwelijk afbreekt en uit elkaar slaagt. De reden? Het ging om een feest van aanhangers van Al Fatah, de rivaal van Hamas in de Strook en Ramallah.

Bronnen:

 • naar een artikel van David Lange “Who Wore it Better? Hamas vs PA Brutality Edition” van 28 juni 2021 op de site van Israellycool
 • naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Freedom of Expression? Not for Palestinians” van 13 februari 2013 en een artikel “The Palestinian Voices Blinken Won’t Hear” van 24 mei 2021 op de site van The Gatestone Institute

Een gedachte over “Wie is geweldadiger tegen eigen volk? Hamas in Gaza of Al Fatah in Ramallah [in beeld]

 1. Wat maakt het uit. Geweld is geweld.

  Jammer dat ze daar in het Westen niets van meekrijgen. Onze westerse humanitaire demonstranten zijn véél te véél met hun Israel haat bezig om te zien wat er écht aan de gang is….in “”palestina””.

  Feit is dat er iedere dag onrusten & geweld (ja met bloed & gewonden) tegen ‘president’ Abbas met zijn 7% gezag aan de gang zijn en géén van al die honderden , o zo objectieve Westerse journalisten die in ‘palestina’ of Israel gestationeerd zijn, die daar ook maar een woord aan vuil maken.

  Een palestijnse Arabier die vecht voor zijn vrijheid & rechten…….. tegen andere palestijnse Arabieren……..who cares!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.