Antisemitisme neemt toe omdat Israël-Palestina een religieuze strijd is

Veldslag van Khaybar, Saoedi-Arabië, mei/juni 628 na Chr. Commandant Ali ibn Abi Talib (links) voert het moslimleger van Mohammed aan en krijgt zelfs de hulp van enkele engeltjes. Ali levert hier strijd met Marhab ibn Abu Zaynab (met omgekeerde soepterrine op z’n hoofd), in de volksmond ook bekend als de Ridder van Khaybar. Marhab voerde het Joodse leger aan in de Slag om Khaybar maar werd door commandant Ali gedood tijdens het veroveren van het Fort Qamus [beeldbron: WysInfo]

De piek in antisemitisme direct na de laatste schermutseling tussen de Palestijnse politiek-terroristische groep Hamas en Israël heeft schijnbaar veel mensen overrompeld, ook al gebeurde hetzelfde in 2014.

De verrassing is geworteld in de waanvoorstelling dat het conflict plaatsvindt tussen twee etnische groepen (Arabieren en joden), terwijl het in feite een godsdienstoorlog tussen moslims en joden is, net zoals de kruisvaardersoorlogen tussen christenen en moslims eeuwen geleden. 

De religieuze veldslagen in het heilige land ontketenen snel wereldwijd antisemitisme, vooral als het om heilige plaatsen gaat.

Soevereiniteit: islamitische Ottomanen versus zionistische joden

Verschillende volkeren hebben zich duizenden jaren door het heilige land gewaagd, aangezien de kleine strook land de enige corridor is die Afrika aan de ene kant en Europa en Azië aan de andere kant verbindt. Verschillende rassen, religies en etniciteiten kwamen en gingen met soevereiniteit die onder verschillende regimes viel.

Van 1517 tot 1917 regeerden de Ottomaanse Turken de regio als onderdeel van zijn enorme rijk. De Ottomanen waren islamitisch en gaven de voorkeur aan leden van hun geloof. In het begin van zijn heerschappij schopten de Ottomanen Joden van de Tempelberg, de heiligste locatie van het jodendom, en degradeerden ze naar een klein deel van de westelijke steunmuur van de Tempelberg. 

Dat gebied, de Kotel , is sindsdien de stand-in geworden voor Joden voor hun heilige plek. Evenzo verbood de islamisten Joden om de Grot van de Joodse Patriarchen en Matriarchen in Hebron binnen te gaan.

Toen de Britten en Fransen de Ottomanen versloegen in de Eerste Wereldoorlog, verdeelden ze het rijk in verschillende mandaten die uiteindelijk verschillende landen zouden worden, waaronder Libanon, Syrië, Irak, Jordanië en Israël. 

Na de aankondiging dat de Joden hun thuisland zouden kunnen herstellen in de Balfour-verklaring, die in het internationale recht werd vastgelegd in de San Remo-overeenkomst van 1920 en het mandaat van Palestina in 1922, ging de moslim-Arabische wereld uit zijn dak. 

Het was één ding voor het verre, niet-Arabische Ottomaanse regime om Palestina te regeren, maar het waren tenminste moslims. Het was een belediging voor de islamitische trots om het land door Joden te laten regeren.

Professor Yosef Yuval Tobi beschrijft de status van de joden onder de islam

Vaarwel Joodse buren

Toen het begrip Joodse soevereiniteit eenmaal was geïntroduceerd, werd de fundamentele aanwezigheid van Joden een probleem.

Arabische moslims slachtten in 1929 de Joden van Hebron af, waardoor de Britten het gevoel kregen dat het verwijderen van Joden uit de stad de juiste manier was in plaats van de moordenaars te straffen. De Britten zouden na hun meerjarige rellen van 1936 tot 1939 weer overgaan tot islamitisch Arabisch antisemitisme, en stelden het Witboek op dat de Joden verbood die nazi-Europa ontvluchtten om Palestina binnen te komen, resulterend in de dood van honderdduizenden Joden.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontmoette de moefti van Jeruzalem vaak Hitler en andere nazi-leiders om samen te zweren tegen de Joden, ervoor te zorgen dat ze werden gedood en niet naar Palestina konden vluchten.

Na de oorlog, in de schaduw van de Holocaust, verdreven moslimnaties de Joden uit hun land, waarbij ongeveer een miljoen Joden Marokko, Tunesië, Egypte, Algerije, Libië, Jemen en elders ontvluchtten. Dit waren geen zionisten, maar joodse buren die honderden jaren in moslimlanden hadden gewoond. Ze werden gewoon aangevallen omdat ze het geloof met Joden in Israël hadden gedeeld.

Of het nu in Europa, het Midden-Oosten of Noord-Afrika was, christenen en moslims versloegen de lokale joodse gemeenschappen.

Telegram van nazi-chief Heinrich Himmler aan de islamitische moefti van Jeruzalem op de verjaardag van
de Balfour-verklaring waarin wordt gesproken over “de strijd tegen het wereldjodendom”

Giftig islamitisch antisemitisme

Terwijl de christelijke wereld tijdens het Tweede Vaticaans Concilie van 1965 het systemische antisemitisme heroverweegde, bleef het antisemitische toxiciteitsniveau zich onder moslims verspreiden, vooral na hun nederlaag in 1967 toen ze van zelfvoldane krijgers gingen die op het punt stonden de Joden een generatie te doden. na de Holocaust, om verliezers in verlegenheid te brengen in slechts een week.

Het Hamas-handvest uit 1988 blijft het meest antisemitische basisdocument dat ooit door een politieke partij is geschreven. Het combineert de gemeenheid van Hitlers Mein Kampf met de Russische valse Protocollen van de Wijzen van Zion

Het beschuldigt Joden van het starten van alle oorlogen voor winst, het controleren van de media en wereldwijde bronnen, evenals ” onreinheid, verachtelijkheid en kwaad “. Het document roept moslims over de hele wereld op om de joden te bestrijden en te doden in een messiaanse jihad:

Israël zal bestaan ​​en zal blijven bestaan ​​totdat de islam het zal vernietigen …. Onze strijd tegen de Joden is zeer groot en zeer ernstig …. het Palestijnse probleem is een religieus probleem en moet op deze basis worden aangepakt…. Israël, het jodendom en de joden dagen de islam en het moslimvolk uit.

Het conflict wordt verankerd door de lens van een religieuze oorlog tegen joden en het jodendom.

Het handvest maakt duidelijk dat het niet gaat om de grenzen van 1967 of zelfs de grenzen van 1948, maar dat “de strijd tegen de zionistische indringers …  teruggaat tot 1939 ”, het begin van de Holocaust. 

Voor Hamas is de kern van het probleem dat joden de Holocaust hebben overleefd en naar Palestina zijn gekomen. De wortel van de huidige hastags #Hitlerwasright heeft niets te maken met een eigendomsgeschil in Sheikh Jarrah in Oost-Jeruzalem, maar met het voortbestaan ​​van de Joden.

Regulier islamitisch antisemitisme

Niet alle moslims geloven dat alle joden sinister zijn en gestraft moeten worden voor het opnieuw op zich nemen van de soevereiniteit over het heilige land, zoals ze duizenden jaren geleden hadden. Velen zijn antisemieten uit de tuin.

In 2005 kozen de Palestijnen Mahmoud Abbas, een man die zijn proefschrift schreef over de ontkenning van de Holocaust, als hun nieuwe president. Het jaar daarop stemden ze de politiek-terroristische groepering Hamas met 58% van het parlement. In 2014 voerde de ADL een peiling uit waaruit bleek dat 93% van de Palestijnse Arabieren – bijna alle ondervraagden – antisemitische opvattingen hadden.

Buiten het heilige land bleek uit een ADL-enquête uit 2015 dat moslims over de hele wereld twee tot vijf keer meer kans hebben om antisemiet te zijn dan christenen in hetzelfde land.

Wanneer Palestijnen zichzelf peilen, blijven ze Hamas bevoordelen. Uit een peiling van juni 2021 bleek dat 59% zou stemmen op Ismail Haniyeh van Hamas als president. Ze zijn overweldigend voorstander van het aanvallen van Joods-Israëlische burgers in Israël.

Als verder bewijs dat het geschil tussen religies is en niet tussen etnische groepen, zijn de grootste sponsors van Hamas niet de Arabische landen, maar de niet-Arabische islamitische landen van Turkije en Iran (die hebben gedreigd Israël van de kaart te vegen). Religie, niet etniciteit, drijft het conflict .

De gevoeligheid van religieuze locaties

Terwijl moslim-Arabieren bezwaar maken tegen joden die overal wonen in wat zij als een islamitische waqf beschouwen, wordt de gevoeligheid rond religieuze locaties verhoogd. De moslimwereld roept op tot “dagen van woede” wanneer er iets gebeurt rond Jeruzalem en vooral de Al Aqsa-moskee. Zelfs in vreedzame tijden vallen Moslim Mourabitoun Joodse bezoekers van de Joodse Tempelberg lastig, terwijl ze tegelijkertijd christelijke bezoekers met rust laten.

De vernedering van de “joodse staat”

De religieuze dimensie van het conflict wordt onderstreept door de weigering van de president van de Palestijnse Autoriteit om Israël als de “Joodse staat” te accepteren, ook al kost dit niets in termen van de belangrijkste verlangens van Palestijnse Arabieren die soevereiniteit zoeken en naar buurten verhuizen waar voorouders eens leefde. Abbas zou bereid zijn af te zien van een onafhankelijke islamitische Arabische staat als hij tegelijkertijd de Joodse soevereiniteit in Israël moet erkennen.

De omarming van moslimantisemitisme in de wijdere wereld

De niet-islamitische wereld heeft veel van de moslimaanklachten aanvaard en lijkt weer in contact te komen met haar eigen historische giftige antisemitisme.

Alleen Joodse Israëli’s die ten oosten van de Wapenstilstandslijnen van 1949 verhuizen, worden gelabeld met de unieke term ‘kolonisten’, terwijl islamitische Israëlische Arabieren die naar Oost-Jeruzalem of andere delen van de Westelijke Jordaanoever verhuizen eenvoudigweg ‘Palestijnen’ worden genoemd. 

Airbnb heeft één beleid voor Joden die huizen op de Westelijke Jordaanoever huren en een ander voor niet-joodse buren die hun huis verhuren. Europa wil verschillende labels hebben voor producten die afkomstig zijn van Joodse bedrijven op de Westelijke Jordaanoever en een ander label voor moslimbedrijven. De scheidslijn is niet of de eigenaar Israëlisch of Palestijn is, maar of de Israëliër joods of moslim is.

De voorbeelden gaan maar door.

De tweestatenoplossing wordt al lang op de markt gebracht als het scheppen van soevereine entiteiten voor twee etnische groepen – joden en Arabieren – maar dat is altijd een mythe geweest. De Arabieren hebben al tientallen landen en Palestijnse Arabieren waren tevreden deel uit te maken van het islamitische Arabische Jordanië van 1949 tot 1967 en het islamitische niet-Arabische Ottomaanse rijk van 1517 tot 1917.

Het conflict komt voort uit de afkeer van de massale moslimwereld voor de enige kleine Joodse staat . De voorgestelde oplossing van de islamisten is idealiter om de Joodse staat van de kaart te vegen. Als dat niet lukt, is het land uitzonderlijk klein maken, zonder controle over religieuze plaatsen, en omgevormd tot een binationale (niet-joodse) staat, het meeste wat ze konden accepteren.

Het “Palestijns-Israëlische” of “Arabisch-Israëlische” conflict is eigenlijk het “moslim-joodse conflict over het Heilige Land”. Het is daarom geen verrassing dat opflakkeringen in Israël, geworteld in schadelijk Palestijns moslim-antisemitisme, dezelfde verachtelijke reacties zouden veroorzaken tegen lokale Joden over de hele wereld, geleid door regionale moslimfanaten en aangezet door andere gewillige antisemieten.

Bronnen:

  • naar een artikelAnti-Semitism Spikes Because Israel-Palestine is a Religious Battle” van 28 juni 2021 op de site van First One Through

2 gedachtes over “Antisemitisme neemt toe omdat Israël-Palestina een religieuze strijd is

  1. Er kunnen nog duizenden artikelen worden geschreven over het waarom……who cares.

    De ongelovigen & Jodenhaters zijn sowieso niet te overtuigen.

    Waar het om gaat is dat Israel al eeuwenlang het Joodse land was, is & blijft.

    De Joden hebben al genoeg van hun hun land afgedragen aan de Islamitsche indringers.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.