Hamas organiseert neonazi Zomerkamp voor de Hitlerjugend van Gaza

Terwijl de internationale gemeenschap manieren zoekt om de inwoners van de Gazastrook te helpen na de recente oorlog tussen Israël en Hamas, zijn de leiders van de Palestijnen bezig de volgende generatie klaar te stomen voor nog meer haat en geweld jegens de Joden van Israël.

De twee belangrijkste Palestijnse groepen die de Gazastrook controleren, Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), hebben onlangs campagnes gelanceerd om duizenden Palestijnse kinderen en tieners te rekruteren voor hun eigen zomerkampen.

De jonge rekruten zullen niet leren zwemmen of voetballen. Ze gaan geen deel uitmaken van een Palestijnse Cub Scouts.

In plaats daarvan is het doel van de kampen, volgens Hamas en PIJ, “om de vlam van de jihad [heilige oorlog] onder de generatie van bevrijding te ontsteken, islamitische waarden bij te brengen en het volgende triomfantelijke leger voor te bereiden op de bevrijding van Palestina.”

De kampen, gerund door de gewapende vleugels van Hamas en PIJ, Izaddin al-Qassam Brigades en Al-Quds Brigades, worden vastgehouden onder de spandoeken “Sword of Jerusalem” en “Vanguards of Liberation”.

“Zwaard van Jeruzalem” is de naam die Hamas koos om de gevechten van vorige maand met Israël te beschrijven, waarbij meer dan 4.000 missiles, raketten en mortiergranaten vanuit de Gazastrook op Israël werden afgevuurd. “Voorhoede van de bevrijding” is een term die door Palestijnse groepen wordt gebruikt om hun wens te beschrijven om “heel Palestina te bevrijden”, van de Jordaan tot aan de Middellandse Zee – een eufemisme voor de eliminatie van Israël.

De militaire kampen van Hamas en PIJ “beogen de jonge mannen te trainen in schieten en militaire en veiligheidsvaardigheden”, aldus berichten uit de Gazastrook. “Ze streven er ook naar om hun moreel een boost te geven en hen voor te bereiden op de volgende confrontatie [met Israël] die dichtbij zou kunnen zijn.”

Ahmad al-Ra’i, een woordvoerder van de PIJ, zei dat de zomerkampen “beogen de aanwezigheid van de Palestijnse zaak in de hoofden en harten van Palestijnse jongeren te consolideren en de prestaties van de strijd om het Zwaard van Jeruzalem in hun geesten als een belangrijk station in de geschiedenis van het conflict.”

De kampen, voegde hij eraan toe, “beogen ook “de liefde en de geest van de jihad en het verzet onder het Palestijnse volk, vooral de jongeren”, te consolideren.

Ra’i wees erop dat zijn groep zich richtte op een groep jongens van 14-17 jaar om deel te nemen aan de zomerkampen. Hij zei dat een van de redenen waarom zijn groep Palestijnse kinderen rekruteerde, was omdat Israël hen al aan het aanvallen was door ‘ze bloot te stellen aan de westerse cultuur’.

Hij onthulde dat duizenden jonge Palestijnen zijn “stroomden om zich in de kampen te laten registreren”.

De kampen dragen verschillende berichten, zei al-Ra’i. “Met name dat de Palestijnse Islamitische Jihad bevestigt dat de vingers nog steeds aan de trekker hangen” en dat de Palestijnen “de bevrijdingsgeneratie voorbereiden op de ‘grote bevrijdingsstrijd’ om dit gezegende land.” De kampen, voegde hij eraan toe, sturen ook een bericht naar Arabieren en moslims dat “de vlam van het conflict [met Israël] in stand wordt gehouden”.

De woordvoerder adviseerde Israël om aandacht te besteden aan de zomerkampen omdat “ze een generatie zullen voortbrengen die Palestina zal bevrijden”.

Hamas van zijn kant kondigde aan dat de registratie voor zijn zomerkampen op 14 juni begon en zich niet alleen richt op schoolkinderen, maar ook op universiteitsstudenten en volwassenen.

Hamas riep Palestijnen op om zich in te schrijven voor de kampen bij verschillende moskeeën in de Gazastrook. “De kampen hebben tot doel de vlam van de jihad te ontsteken in de generatie van bevrijding, islamitische waarden bij te brengen en het volgende triomfantelijke leger voor te bereiden op de bevrijding van Palestina”, zei Hamas in een verklaring.

De afgelopen dagen verschenen er op verschillende socialemediaplatforms video’s van gemaskerde Hamas-schutters die Palestijnen in een moskee opriepen om hun kinderen naar de zomerkampen te sturen. Foto’s van tientallen Palestijnse kinderen die in de rij staan ​​om zich te registreren voor de Hamas- en PIJ-kampen zijn ook verschenen op verschillende Palestijnse media.

De rekrutering van duizenden Palestijnse kinderen voor de Jihad-zomerkampen van Hamas en PIJ vindt plaats terwijl de Verenigde Naties en andere bemiddelaars pendelen tussen Israël en de Gazastrook in een poging om overeenstemming te bereiken over de wederopbouw van de door Hamas geregeerde kustenclave.

De leiders van de door Iran gesteunde Hamas en PIJ hopen dat de bemiddelingspogingen zullen leiden tot hervatting van de internationale hulp aan de Gazastrook, inclusief de wederopbouw van veel huizen die tijdens de laatste gevechtsronde met Israël zijn verwoest.

In plaats van hun geld te investeren in de wederopbouw, besteden Hamas en PIJ hun budget aan het opleiden van kinderen om soldaten te worden in de oorlog om Israël te vernietigen. Ze hebben genoeg geld om kampen te lanceren om hun eigen kinderen te hersenspoelen en te indoctrineren, maar zijn niet bereid te investeren in de wederopbouw van huizen die tijdens de laatste Israël-Hamas-oorlog zijn verwoest of beschadigd.

Voor Hamas en PIJ is de ambitie om Israël te vernietigen duidelijk sterker dan de wens om het leven van hun kinderen te beschermen en op te voeden tot bijvoorbeeld dokter of ingenieur. De kinderen die nu een militaire training ondergaan in de Gazastrook, zullen binnenkort als gemaskerde mannen verschijnen in de gewapende groepen Hamas en PIJ.

Het is verontrustend dat deze groteske uitbuiting van kinderen en hun rekrutering als strijders volledig wordt genegeerd door de internationale gemeenschap, inclusief de bemiddelaars die met Hamas en PIJ onderhandelen over manieren om het staakt-het-vuren dat na de gevechten van vorige maand met Israël is bereikt, te handhaven.

Een Palestijnse aanhanger van UNICEF, aka het Kinderfonds van de Verenigde Naties, toont hoe het moet ….

Volgens UNICEF, ook wel bekend als het Kinderfonds van de Verenigde Naties, “is de rekrutering en inzet van kinderen door strijdkrachten een ernstige schending van de kinderrechten en het internationaal humanitair recht.” 

Het valt nu nog te bezien of UNICEF en andere internationale mensenrechtenorganisaties de middelen zullen verzamelen om de Palestijnse groepen op te roepen voor deze vorm van kinderuitbuiting. Als dit niet gebeurt, zou dit Hamas en PIJ alleen maar aanmoedigen om door te gaan met hun inspanningen om kinderen als soldaten te mobiliseren.

Het stilzwijgen van de internationale gemeenschap over dit monsterlijke kindermisbruik zal ertoe leiden dat een nieuwe generatie Palestijnse jihadisten zich bij de oorlog tegen Israël zal aansluiten. Dit belooft weinig goeds voor het gepraat van de regering-Biden over een “tweestatenoplossing” en de noodzaak om het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen nieuw leven in te blazen.

Palestijnse terroristen lanceren vliegers met hakenkruizen en brandbommen naar Israël

Bronnen:

 • naar een artikel van Khaled Abu Toameh “The Palestinian Jihad Summer Camps” van 24 juni 2021 op de site van The Gatestone Institute
 • een artikel op deze blogKinderlegers van Hamas en Islamitische Jihad op zomerkamp in Gaza [in beeld]” van 28 juni 2021

2 gedachtes over “Hamas organiseert neonazi Zomerkamp voor de Hitlerjugend van Gaza

 1. De énige constante zijn hun ontelbare vergaderingen en anti Israel resoluties.

  Iedere andere firma/organisatie met zo een resultaat zou allang ontmanteld zijn………maar niet de VN & co!

  Geliked door 1 persoon

 2. Géén “Human rights” groep, géén regering, géén politicus, géén journalist, géén particulier die ze een haar in de weg legt.

  Integendeel, ze krijgen nog geld toegestuurt vanuit Europa & Amerika voor recrutering van een volgende generatie terroristen en dus……. waarom zouden ze ermee ophouden?

  UNICEF, die behalve een indrukwekkend klinkende naam de méést cynische & kwaadaardige organisatie voor kinderen is (ditmaal onder auspieciën van de Joodse Audrey Azoulay die er net zo een puinhoop van maakt als haar voorgangers) en weer uitblinkt in het zwijgend gedogen van dit cynische kindermisbruik.

  Wanneer o wanneer gaat er eens een échte organisatie opstaan die zonder winst/eigenbelang vecht voor het recht van kinderen op een leven als een mens en niet als wegwerp afval.

  Wanneer al de huidige zogenaamde VN-Humanitaire organisaties allemaal ontmanteld worden.

  Het beste bewijs van hun falen is

  1) Het aantal vluchtelingen dat ligt weg te kwijnen in de verschillende VN kampen, allemaal met een mooie naam en een boel medewerkers, is gestegen van 65 naar 82 miljoen.

  2) Geen conflict/oorlog word vermeden of opgelost.

  De énige constante zijn hun ontelbare verga

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.