President Biden leest Democraten de levieten door Palestijnse haateducatie te veroordelen

De regering-Biden heeft verklaard dat ze de financiering van de UNRWA zal herstellen, hoewel het ministerie van Buitenlandse Zaken voorwaarden heeft aangekondigd voor de hervatting van deze hulp. 

Staatssecretaris Antony Blinken presenteerde zijn budget van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor 2022 aan de kredietcommissies van het Huis en de Senaat en riep op tot hervormingen, waaronder het nemen van stappen “om ervoor te zorgen dat de inhoud van al het onderwijsmateriaal dat momenteel wordt onderwezen in door de UNRWA beheerde scholen en zomerkampen in overeenstemming is met de mensenrechten en tolerantie en niet aanzet tot haat.”

Staatssecretaris Blinken vraagt ​​om een ​​leerplan dat verzoening en tolerantie leert. Momenteel wordt Palestijnse kinderen geleerd om Joden te haten, om de zionistische entiteit te vernietigen om het recht op terugkeer te bereiken, en om terroristen te verheerlijken die onschuldige Joden en Israëli’s doden. Het huidige curriculum ontkent ook, in zijn teksten en op zijn kaarten, het bestaan ​​zelf van de staat Israël.

Minister Blinken verklaarde dat UNRWA “antisemitisch en anti-Israëlisch materiaal verspreidt in haar leerplannen”. De inhoud van dit leerplan en het materiaal dat vaak wordt onderwezen op UNRWA-zomerkampen, vormt vaak kindermishandeling.

De verklaringen van minister Blinken zijn een zeer spannende en positieve stap in de richting van verbetering van het onderwijs en het toekomstige leven van Palestijnse kinderen. Het leven van alle mensen in het Midden-Oosten zal op veel manieren worden verbeterd als jonge Palestijnen worden opgeleid voor een loopbaan in de moderne samenleving, in plaats van geweld en haat te leren met alleen martelaarschap als ambitie. Verbeterde leerboeken zijn een uitstekende eerste stap om de Palestijnen te helpen een beter leven te leiden in de moderne wereld.

Naast het oproepen tot verbetering van het onderwijsmateriaal, eist het ministerie van Buitenlandse Zaken dat UNRWA-faciliteiten niet worden gebruikt door terroristische organisaties, en stelt het dat de faciliteiten zullen worden geïnspecteerd en dat ongepast gebruik zal worden gemeld. 

Verder roept de regering-Biden de UNRWA op om stappen te ondernemen om haar financiële transparantie te verbeteren. Het gedrag van het personeel, de onpartijdigheid van het personeel, de neutraliteit van de faciliteiten (inclusief een wapenverbod) zullen worden onderzocht om ervoor te zorgen dat aan de wettelijke vereisten van de Amerikaanse wetten inzake buitenlandse hulp wordt voldaan.

Minister Blinken voegde eraan toe dat het ministerie van Buitenlandse Zaken “heel, heel zorgvuldig” zou kijken naar de mechanismen die UNRWA gebruikt om haatdragend educatief materiaal aan te pakken.

De VS stopten in september 2018 met de financiering van UNRWA onder president Trump. De verklaring van minister Blinken is de eerste keer dat een democratische regering in de VS heeft erkend dat de educatieve inhoud van UNRWA antisemitisme en berichten bevat die het conflict in stand houden.

David Bedein, die twintig jaar lang het onderwijs op UNRWA-scholen en zomerkampen heeft bestudeerd, noemt de aanpak van de regering-Biden ‘verrassend’ en ‘revolutionair’.

Dit is een zeer geschikt moment, aangezien de Europese Unie, na een onderzoek door het Europees Parlement, het haatonderwijs op UNRWA-scholen heeft veroordeeld. Canada en Australië hebben ook onderzoeken ingesteld naar antisemitisme en ophitsing in UNRWA-leerboeken.

De organisatie ‘UNRWA: Stop Teaching Hate‘ werkt al drie jaar aan de conditionering van de UNRWA-fondsen. We zijn blij dat we een kleine rol hebben gespeeld in dit succes.

door Joan Lurie

Bronnen:

 • naar een artikel van Joan Lurie “President Biden Makes History for Democrats by Condemning Palestinian Hate Education” van 25 juni 2021 op de site van The Algemeiner
 • naar een artikelUS Funding of UNRWA Dependent on Agency Reform” van 18 juni 2021 op de site van Reform UNRWA

Een gedachte over “President Biden leest Democraten de levieten door Palestijnse haateducatie te veroordelen

 1. WOW……..een openbaring!

  Al jaren word dit door Israel geroepen maar het was als een roepende in de woestijn.

  Haar woorden werden gedegradeerd, genegeerd & gerediculiseerd.

  Benieuwd of er met alle openbaringen & kennis van nu iets gaat veranderen.

  Zou er maar niet te veel op rekenen.

  Er zullen 1 of 2 aanpassingen worden gedaan (die dan weer makkelijk te omzeilen zijn) en het spel kan weer van voren af aan beginnen.

  Amerika & EU zijn onwillige getuigen en dus zal dit niet té moelijk zijn!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.