Pools parlement keurt wet goed die eigendom claims verwerpt van overlevenden van de Holocaust

Op 25 april 2018 demonstreerden Poolse nationalisten aan de Amerikaanse ambassade in Warschau met een spandoek “Zeg neen tegen Joodse eisen“, gericht tegen een wetsvoorstel dat unaniem werd aangenomen in het Amerikaanse Congres [beeldbron: Attila Husejnow/Alamy.com]

Elke Pool kreeg het antisemitisme met de moedermelk ingezogen. Niemand moet ons vertellen hoe we ons standpunt moeten uiten en hoe we de doden kunnen eren” (Israëls interim-minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz, Polen, 17 februari 2019 [bron]

Het lagerhuis van het Poolse parlement heeft een wetsvoorstel goedgekeurd tegen overlevenden van de Holocaust die schadevergoeding eisen voor de diefstal van hun eigendommen door de nazi’s.

Op grond van het wetsvoorstel worden lopende vastgoedclaims, die in de afgelopen 30 jaar niet zijn afgewikkeld, stopgezet of geschrapt. Bovendien zal het niet mogelijk zijn om nieuwe claims te doen over beslissingen die meer dan 30 jaar geleden zijn genomen.

Het voorstel wordt voorgelegd aan de Eerste Kamer, voordat de wet definitief wordt goedgekeurd. Vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid was fel kritisch over het wetsvoorstel en zei dat …

geen enkele wet de geschiedenis zal veranderen. De Poolse wet is een schande en zal de betrekkingen tussen onze twee landen ernstig schaden. In Polen zijn miljoenen Joden vermoord. Hun mensen weten wat ze moeten doen.

Joint List-voorzitter Ayman Odeh noemde de nieuwe wet een ‘vreselijk en antisemitisch onrecht’:

De Holocaust is een van de ernstigste misdaden in de menselijke geschiedenis. We moeten vechten tegen elke poging om het te ontkennen, voor de nagedachtenis van de slachtoffers en overlevenden en voor de heiligheid van het leven van de hele mensheid.

Bronnen:

  • naar een artikel van Shlomo Witty “Polish parliament advances law against Holocaust survivors” van 25 juni 2021 en een artikel “Poland blocks resolution to stop redistribution of ‘heirless property’” van 17 april 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Pools parlement keurt wet goed die eigendom claims verwerpt van overlevenden van de Holocaust

  1. Ondanks al hun verontwaardiging waren /zijn Polen vervente aanhangers van het Antisemitisme……..doorgegeven via de moedermelk en gecultiveerd door hun geloof/kerk.

    Ze kunnen protesteren tot ze een ons wegen…..de feiten spreken voor zich!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.