Glick over Amerikaans antisemitisme en Israëlische verlamdheid

De lesbische parade van 21 juni 2021 in Chicago publiceerde een advertentie van het evenement waarin een vrouw te zien was die op een auto stond en de Amerikaanse en Israëlische vlaggen verbrandde.

Het lijkt erop dat er geen dag voorbij gaat zonder een nieuw bericht van weer een schandalige aanval door linksen op Joden in Amerika.

Deze week mocht een foodtruck in Philadelphia niet deelnemen aan een etnisch straatvoedselfestival in Philadelphia omdat het Israëlisch straatvoedsel verkoopt en eigendom is van een Israëlische Jood.

De lesbische parade in Chicago publiceerde een advertentie van het evenement waarin een vrouw te zien was die op een auto stond en de Amerikaanse en Israëlische vlaggen verbrandde.

Volgens gemeenschapsgegevens hebben Amerikaanse joden tijdens de minioorlog van vorige maand, Operatie Guardian of the Wall, 193 gewelddadige aanvallen ondergaan. Nog eens 17.000 verbale online aanvallen werden geteld door de Anti-Defamation League. De gewelddadige aanvallen eindigden niet toen Israël en Hamas een staakt-het-vuren bereikten.

Normaal gesproken zou de regering van Israël iets nuttigs te zeggen of te doen hebben over deze verwoestende ontwikkelingen. Maar tragisch genoeg geven alle tekenen aan dat de nieuwe regering van Lapid-Bennett grondwettelijk niet in staat is het probleem van de jodenhaat in Amerika aan te pakken.

Oppervlakkig gezien zou het tegenovergestelde het geval moeten zijn. Minister van Buitenlandse Zaken en plaatsvervangend premier Yair Lapid heeft praktische controle over alle aspecten van de regering dankzij zijn leiderschap van het linkse blok dat 75 procent van de coalitie vormt. En Lapid zou een natuurlijke partner moeten zijn voor het Amerikaanse jodendom. 

Zoals de meeste Amerikaanse joden, heeft Lapid zich lang geïdentificeerd met de democraten en liberale stromingen van het jodendom. Op zijn eerste dag in functie zei Lapid dat het herstellen van de banden van Israël met de Democraten en de Amerikaanse Joden zijn belangrijkste doelen waren. Met die prioriteiten zou Lapid ogenschijnlijk goed gepositioneerd moeten zijn voor de strijd.

Maar er zijn twee onwrikbare obstakels die hem ervan weerhouden iets nuttigs te bereiken. Het eerste obstakel is de Democratische Partij en het tweede is de coalitie van Lapid.

De manier om het probleem met de Democratische Partij te begrijpen, is door te kijken naar de organisatie die twee jaar geleden werd opgericht om de opkomst van de Rood-Groene alliantie van progressieven binnen de partij een halt toe te roepen. Die organisatie, de Democratische Meerderheid voor Israël, werd opgericht door Lapids opiniepeiler en politieke goeroe Mark Melman. 

Melman richtte de DMFI op als reactie op de verkiezing van de zogenaamde “ploeg” van harde linksen in het Congres in 2018 en in het licht van de opkomst van senator Bernie Sanders als koploper in de Democratische presidentiële voorverkiezingen voorafgaand aan de verkiezingen van 2020. De eerste politieke inspanning van de DMFI was een advertentiecampagne tegen Sanders tijdens de presidentiële voorverkiezingen in Iowa.

Gezien zijn intieme banden met Melman, was het niet verwonderlijk dat Lapid’s eerste ontmoeting met Amerikaanse joden als minister van Buitenlandse Zaken een videoconferentie was met de DMFI op maandag. En op het eerste gezicht, gezien zijn doelen, was de keuze van Lapid redelijk.

Het probleem is dat de DMFI niet in staat is om de goederen te leveren.

Melman beweert terecht dat de meerderheid van de Democraten Israël nog steeds steunt. Helaas is de minderheid van Israëlhaters – en nauwelijks vermomde Jodenhaters – de dominante kracht in de partij. En de meerderheid die tegen hen is, is niet bereid om hen op een significante manier te confronteren. 

Melman en de DMFI van hun kant, hoewel ze bereid zijn een beetje te vechten, zijn ook niet bereid om de handschoenen uit te doen in hun pogingen om de anti-Israëlische (en in toenemende mate anti-Joodse) krachten in hun partij in toom te houden.

Deze sombere stand van zaken werd eerder deze maand naar huis gedreven toen Cong. Ilhan Omar Israël en de VS vergeleek met Hamas en de Taliban. Ondanks de verontwaardiging die haar buitensporige verklaring teweegbracht, weigerde Huisvoorzitter Nancy Pelosi Omar te veroordelen of te censureren. In plaats daarvan prees Pelosi Omar voor het verstrekken van een verduidelijking – geen verontschuldiging – voor haar opmerkingen.

De storm van protest tegen de obscene opmerkingen van Omar omvatte een veroordelingsbrief, ondertekend door twaalf Joods-democratische wetgevers. In plaats van de kant van hun Joodse collega’s te kiezen, vielen Omars aanhangers en mede-Israël-haters onder leiding van Alexandria Ocasio Cortez de Joodse wetgevers en hun aanhangers aan als racisten voor het bekritiseren van Omar, een ‘moslimvrouw van kleur’.

En grote baas Pelosi koos de kant van Omar en haar kameraden in de Rood-Groene alliantie tegen de Joden.

Zoals Politico de reacties op de laatste verontwaardiging van Omar samenvatte:

Democraten laten zien dat ze zich steeds meer op hun gemak voelen om haar te steunen, vooral omdat ze de Israëlische regering hamert op een manier die indruist tegen lang bestaande tweeledige tradities in Washington. Die vriendelijkere houding tegenover Omar geeft aan dat de verschuiving van haar partij naar de rol van Amerika in het Midden-Oosten was meer dan alleen een kortetermijnvaststelling van het recente 11-daagse conflict tussen Israël en Palestijnse militanten in Gaza.

Met andere woorden, Melman heeft gelijk dat het probleem de opkomst is van de Rood-Groene alliantie in de Democratische Partij. Maar hij heeft niet de macht – of eerlijk gezegd de middelen – om ze te verslaan. Lapid heeft gelijk dat het belangrijk is dat Israël goede banden heeft met de Democraten en de Amerikaanse Joden. Maar Israël heeft niet het vermogen om de politieke realiteit te veranderen.

Lapids strategie voor het veiligstellen en versterken van de banden tussen Israël en de VS kan niet werken omdat het gebaseerd is op een onware veronderstelling – dat de problemen met de Democraten te wijten zijn aan de identificatie van voormalig premier Benjamin Netanyahu met de Republikeinen. Netanyahu werd gehekeld als een “Republikein” omdat de Democraten een rechtvaardiging wilden voor hun onwil om op te staan ​​tegen mensen als Omar en Ocasio Cortez – en Barack Obama voor hen.

Nu Netanyahu uit zijn ambt is en Lapid de ‘democraat’ de leiding heeft, zijn de democraten nog steeds niet bereid om tegen hen op te komen. En dus, zoals Politico opmerkte, blijft hun macht groeien.

Netanyahu ontdekte dat de beste manier om de Amerikaanse steun voor Israël veilig te stellen en uit te breiden, was om te werken met mensen die daadwerkelijk in staat zijn om het doel te bereiken. De man die op dit gebied het meest heeft gedaan, is dominee John Hagee. Hagee stichtte en leidt Christians United For Israel, de grootste en politiek meest machtige pro-Israëlische organisatie in de VS.

Maar in dezelfde toespraak waarin Lapid de wederopbouw van de banden met de Democraten en het liberaal-joodse establishment in de VS tot zijn topdoelen maakte, maakte ook het bereiken van de evangelicalen een tweede prioriteit. In zijn woorden: “Het feit dat we worden gesteund door evangelische groepen en anderen in de VS is belangrijk en hartverwarmend. Maar het wereldjodendom is meer dan onze bondgenoten. Ze zijn onze familie.”

En dit brengt ons bij het tweede obstakel dat de regering van Lapid-Bennett zal beletten effectief op te treden tegen het groeiende antisemitisme in de VS dat voortkomt uit de Rood-Groene alliantie. Terwijl 12 Joods-democratische wetgevers bereid waren een brief te ondertekenen waarin Omar werd veroordeeld, steunden andere Joods-democratische wetgevers Omar tegen hun Joodse collega’s. 

Net zoals de voormalige leider van de Britse Labour Party, Jeremy Corbyn, Joodse groepen had die toegewijd waren om als vijgenbladeren te handelen om zijn antisemitisme te bedekken, zo dienen progressieve Joodse groepen en leiders als vijgenbladeren voor Omar, Sanders en hun kameraden. 

Sommigen, zoals Bending the Arc en IfNotNow, doen dit door zich bij hen aan te sluiten bij hun delegitimering van het bestaansrecht van Israël. Anderen, zoals de leider van de Anti-Defamation League, Jonathan Greenblatt,

De regering van Lapid-Bennett heeft een absolute meerderheid in de Knesset van slechts 61 zetels. Als een van zijn coalitieleden van boord springt, valt de regering. Als gevolg daarvan oefent de anti-zionistische, islamitische Ra’am-partij een effectief vetorecht uit over alle overheidsactiviteiten. Evenzo kan de post-zionistische Meretz-partij die het behoud van de Joodse identiteit van Israël niet ondersteunt, elke poging die Lapid probeert te ondernemen om het linkse antisemitisme in de VS te bestrijden, ondermijnen.

Dinsdag sponsorde Meretz MK Mossi Raz samen met Aida Toma Sliman, MK Aida Toma Sliman, een conferentie in de Knesset. De conferentie liep onder de kop ‘Tussen bezetting en apartheid’.

Onder de harde veroordelingen die leden van de Knesset van verschillende partijen tegen de conferentie hebben uitgesproken, merkte een wetgever op dat het houden van een dergelijke conferentie in de Knesset hulp en troost biedt aan de antisemitische BDS-agenten in de VS die werken om Joods-Amerikaans Israël het zwijgen op te leggen. supporters op universiteitscampussen en in het openbare leven.

De bewering dat Israël een apartheidsstaat is, is een opzettelijke antisemitische bloedsprookje. Het doel is om de morele rechtvaardiging voor Joodse zelfbeschikking te ontkennen door het hele concept van Joodse natie als een vorm van racistische onderdrukking en Joden als racistische onderdrukkers te hekelen. Het werd uitgevonden door de Sovjets en verscheen voor het eerst op een VN-conferentie in 1965.

Het hoogtepunt voor de bewering in zijn eerste iteratie kwam in 1975 met de goedkeuring van resolutie 3379 van de Algemene Vergadering van de VN, die het zionisme definieerde als een vorm van racisme. Toen hield de Amerikaanse ambassadeur, voormalig Democratisch senator Daniel Moynihan een buitengewone toespraak waarin hij de resolutie aanviel en zo de weg vrijmaakte voor de tweeledige verwerping en uiteindelijke intrekking ervan 15 jaar later door de inspanningen van de regering-Bush.

Negen jaar lang is het concept van het zionisme als racisme weggegooid in de vuilnisbak van de geschiedenis. Het werd in 2000 opgegraven door leden van de Rood-Groene alliantie. Sindsdien maakte het een langzame maar gestage comeback en vandaag is het veel krachtiger dan in 1975.

Tijdens de oorlog van vorige maand beklommen democratische wetgevers het podium in de zaal van het Huis en hekelde Israël een voor een als een apartheidsstaat. En geen enkele Joodse wetgever durfde een van de lasteraars bij naam te veroordelen. Pelosi zeker niet.

En deze week was een lid van de Lapid-Bennett-coalitie mede-sponsor van een conferentie in de Knesset die de antisemitische laster steunde. Lapid (en natuurlijk premier Naftali Bennett) staat volledig machteloos tegenover deze belediging van het land en het Joodse volk. Zoals het geval is met Ra’am, als een van beide actie onderneemt tegen Raz, zal hun regering vallen.

Veel Joodse Amerikanen melden dat ze in een staat van shellshock leefden. Gedurende de vier jaar van het presidentschap van Donald Trump hebben hun organisatorische en intellectuele leiders hen een vast dieet van Trump-haat gegeven. Ze kregen te horen dat al het antisemitisme afkomstig was van Trumps aanhangers en dat Trump – de grootste vriend die Israël ooit in het Witte Huis had, en de grootvader van joodse kleinkinderen, een jodenhater was.

Hoewel de overgrote meerderheid van de antisemitische activiteiten op campussen van links kwam en een groot deel van het antisemitische geweld werd gepleegd door zwarte en Arabische Amerikanen, vertelden de Joodse leiders Amerikaanse Joden dat het gevaar uitging van politiek rechts en zou verdwijnen van zodra de Democraten weer aan de macht waren.

En hier is Trump weg, de ‘goeden’ zijn weer aan de macht en de goeden steunen antisemieten in het Congres en doen niets tegen de antisemieten op straat die joden aanvallen omdat de antisemieten democraten zijn.

En nu, in plaats van achter deze Joden te staan, onder de Lapid-Bennett democraatvriendelijke regering, is Israël net zo min in staat om te helpen als Melman. Aan de andere kant heeft Melman tenminste geen J-Street of Jewish Voice for Peace nodig om hem te steunen. Lapid en Bennett kunnen niet regeren zonder Mossi Raz.

Bronnen:

 • naar een artikel van Caroline B. Glick “American antisemitism – Israeli paralysis” van 25 juni 2021 op de site van Israel Hayom
 • naar een artikel van Emily Zanotti “Chicago’s ‘Dyke March’ Event Flier Shows Woman Burning Israeli Flag After Event Banned ‘Jewish Symbols’” van 21 juni 2021 op de site van The Daily Wire

2 gedachtes over “Glick over Amerikaans antisemitisme en Israëlische verlamdheid

 1. Jodenhaat in Amerika is niet de verantwoordelijkheid van Israel maar van Amerika……het gaat over Amerikaanse Joden, die nu gedegradeerd zijn tot Joden in Amerika.

  Zolang Joden in Amerika partijen & organisaties blijven steunen die hen verachten….moeten ze niet zeuren.

  Hetzelfde gaat gebeuren in Israel waar Arabische partijen en Joodse linkse gekkies het land van binnenuit ondermijnen.

  Als ze daar niet snel bij zinnen komen en duidelijke taal spreken dat Israel een Joods land is dat géén Arabisch/links geweld tegen Joden tolereert, dan gaat daar precies hetzelfde gebeuren als in de rest van de wereld………….Islamisatie.

  Je ziet het gebeuren in de ‘gemengde steden waar Arabische jongeren de boel terroriseren. In Jaffo waar de eigenaars van een van de meest bekende vis restaurants op camera totaal losgaat op zijn clienteel bij een lynch op Joden, maar waar een Arabisch kind werd gedood……etc.etc.etc.

  Gaat het overal fout….nee, gelukkig niet, maar ze moeten wel alert blijven.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.