PA en Abbas spugen op Biden en Blinken met hun gelofte om terroristen te blijven belonen

Palestijnen zwaaien met hun argumenten naar de Joden van Israël: “Eerst hakken dan praten”

Terwijl de Amerikaanse president Joe Biden en minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken er alles aan doen om de Amerikaanse financiering aan de Palestijnen te vernieuwen, spuwen de Palestijnse Autoriteit (PA) en haar voorzitter, Mahmoud Abbas, Biden en Blinken gewoon in de ogen.

Een van de belangrijkste belemmeringen voor Amerikaanse hulp aan de Palestijnen is de PA terreur belonen “Pay-for-Slay” (betalen om te doden) -beleid. Terwijl de PA de regering-Biden lijkt te proberen te overtuigen dat ze haar strijdlustige beloningsprogramma voor terreur heeft hervormd of zelfs heeft opgegeven, verduidelijkt PA TV thuis en in het Arabisch de boodschap van Abbas aan het Palestijnse volk: “Betaal voor Dood” zal doorgaan.

Sinds begin juni heeft PA TV herhaaldelijk – niet minder dan 18 keer – de toespraak van Abbas uitgezonden waarin hij belooft dat zelfs als de PA nog maar “één cent” in zijn schatkist heeft, hij die cent aan de families zal betalen van de dode terroristen, de terroristische gevangenen en de gewonde terroristen.

Bij de inleiding van de toespraak presenteert de PA-verteller Abbas als degene die “het recht van de martelaren, de gewonden en de gevangenen behoudt”:

PA TV-verteller: “Ondanks de chantage verdedigt hij het recht van de martelaren, de gewonden en de gevangenen .”

Abbas: “Er wordt een zegen gestuurd naar onze loyale martelaren, onze gevangenen en hun families die standvastig zijn en hun lijden met geduld dragen. We zeggen tegen hen, tegen de families van de Martelaren, dat we hun rechten zullen verdedigen, ongeacht de prijs die we moeten betalen . Ik zal me niet onderwerpen aan wat Israël heeft gevraagd. Ik zal niet indienen. Zelfs als ik een cent overhoud, zal ik het betalen aan de families van de martelaren, aan de gevangenen en aan de gewonden, en ik zal dit niet voor hen achterhouden .”

[Officiële PA TV, 4 juni (tweemaal), 5 (tweemaal), 6 (vier keer), 9 (tweemaal), 11 (tweemaal), 12, 15, 16 (tweemaal), 18, 19, 2021]

Sinds haar oprichting heeft de PA terroristen aanzienlijke financiële beloningen betaald. Dit beleid, gezamenlijk bekend als het “Pay-for-Slay”-beleid van de PA, bestaat uit twee hoofdonderdelen: 1) Betaling van financiële beloningen aan terroristische gevangenen en vrijgelaten gevangenen; 2) Betaling van financiële beloningen aan gewonde terroristen en de families van dode terroristen (zogenaamde “martelaren”).

1. Palestijnse terroristen die door Israël zijn opgesloten, krijgen een maandsalaris van de PA . Het salaris stijgt van 1.400 sikkel ($ 432)/maand tot 12.000 sikkels ($ 3.707)/maand met tijd doorgebracht in de gevangenis.

Vrijgelaten terroristen die tot vijf jaar in de gevangenis hebben gezeten, ontvangen een werkloosheidsuitkering voor een periode die gelijk is aan de duur van hun straf. Vrijgelaten terroristen die 5-10 jaar in de gevangenis hebben gezeten, hebben recht op een functie bij de PA of een vast salaris. 

Vrijgelaten terroristen die meer dan 10 jaar in de gevangenis hebben doorgebracht, krijgen gegarandeerd een goedbetaalde PA-positie, met als enige voorwaarde dat als ze daadwerkelijk worden opgeroepen om te werken, ze moeten verschijnen. 

Zowel gevangengenomen terroristen als vrijgelaten terroristen hebben recht op aanvullende financiële beloningen , simpelweg op basis van hun betrokkenheid bij terreur en hun opsluiting. Zoals Palestijnse Media Watch (PMW) onomstotelijk heeft aangetoond, zijn deze betalingen geen sociale uitkeringen .

De PA-betalingen aan terroristische gevangenen en vrijgelaten gevangenen zijn vastgelegd in de PA-wet van gevangenen en vrijgelaten gevangenen van 2004 en de uitvoeringsbepalingen daarvan.

2. Naast de betalingen aan de terroristische gevangenen en vrijgelaten gevangenen, betaalt de PA ook maandelijkse toelagen aan gewonde terroristen en de families van dode terroristen. De betalingen aan de families van de dode terroristen worden betaald tegen een vast maandelijks tarief, met toevoegingen in bepaalde omstandigheden.

De betalingen aan de gewonde terroristen worden berekend op basis van de mate van verwonding als een percentage van het bedrag dat aan de familie van een dode terrorist wordt betaald – dwz een gewonde terrorist wiens verwonding resulteert in een invaliditeit van 50%, ontvangt 700 shekel ($ 216)/ maand.

Abbas’ woorden zijn niet alleen bravoure of lege retoriek. In 2020, toen COVID-19 de wereld verwoestte, moest de PA een serieuze beslissing nemen: doorgaan met het betalen van beloningen aan terroristen of kritieke levensreddende medische apparatuur en vaccins kopen. 

Bij het uitgeven van een cumulatief bedrag van niet minder dan 750 miljoen sikkels ( 600 miljoen aan de salarissen van terroristische gevangenen en vrijgelaten gevangenen, en 150 miljoen sikkels die de toelagen betalen aan de gewonde terroristen en families van dode terroristen), verkoos de PA het belonen van terroristen boven het redden van de leven van eenvoudige gezagsgetrouwe Palestijnen.

De Taylor Force Act (TFA) van de VS stelt het grootste deel van de Amerikaanse hulp aan de Palestijnen op voorwaarde dat de PA haar “Pay-for-Slay”-beleid afschaft en alle wetten in verband met de verschijnselen intrekt. 

PMW dringt er bij president Biden en secretaris Blinken op aan zich niet te laten misleiden door het Congres te misleiden en de Amerikaanse hulp aan de PA te hernieuwen, voordat de PA volledig voldoet aan de TFA en andere voorwaarden voor hulp die zijn vastgelegd in de Amerikaanse wet.

Bronnen:

  • naar een artikel van Maurice Hirsch “PA and Abbas Spit at Biden and Blinken — Vow to Continue Rewarding Terrorists” van 24 juni 2021 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel “The PA stresses Abbas’ vow to keep rewarding terrorists with salaries, even if only “one penny” left” van 19 juni 2021 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “PA en Abbas spugen op Biden en Blinken met hun gelofte om terroristen te blijven belonen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.