Is jodenhaat veranderd in een manie? Massahysterie?

Antisemitische graffiti geklad op de gevel van het Joodse café Manny’s in San Francisco op 6 juni 2021

Ik denk dat jodenhaat nu een wereldwijd geval van op haat gebaseerde waanzin heeft bereikt. Hier is de definitie van waanzin: waanzin en gekte die wordt gekenmerkt door bepaalde abnormale mentale of gedragspatronen. 

En daar kunnen we nog massahysterie aan toevoegen, cultureel verworven psychose en de internalisering van een jood die culturele meme haat. Het kan zelfs een dissociatieve stoornis zijn; een psychische stoornis waarbij sprake is van het ervaren van een verbroken verbinding en gebrek aan continuïteit tussen gedachten, herinneringen, omgeving, handelingen en identiteit. 

Mensen met dissociatieve stoornissen ontsnappen aan de realiteit op manieren die onvrijwillig en ongezond zijn en problemen veroorzaken met het functioneren in het dagelijks leven. Of misschien is het collectief obsessioneel gedrag of een ‘fenomeen van collectieve suggestie’ of ‘morele paniek’. 

Dit is een sociologisch concept dat verwijst naar het fenomeen van massa’s mensen die zich zorgen maken over een waargenomen – meestal onwerkelijk of overdreven – dreiging die door de media in catastrofale bewoordingen wordt weergegeven.

Door sociale media heeft deze ‘geestesziekte’ zich overal kunnen verspreiden; recht in je woon- en slaapkamer. Geen enkele hoek bleef onaangeroerd.

Na twee uur van toespraken en gebeden bij de  wake  voor de vermoorde moslimfamilie, werd imam  Munir El-Kassem  van het islamitische centrum van Zuidwest-Ontario in Londen uitgenodigd op het podium om een slotwoord te geven, in het bijzijn van  premier Justin Trudeau, Jagmeet Singh en andere gekozen functionarissen  en ging verder met het aanvallen van de JODEN.

Er is een reden waarom ze zeggen dat de wereld een klein dorp is. Elk land heeft een buitenlands beleid. Ik wil alleen maar zeggen, wat er ook gebeurt in Jeruzalem en Gaza is gerelateerd aan wat er ook is gebeurd in London, Ontario. Punt.

De menigte was te horen juichen na de opmerkingen van El-Kassem. Geen middel onbeproefd gelaten als het om de Joden gaat. Betekent dit dat als Israël niet zou bestaan, deze moslimfamilie nog zou leven?

Dit moet een geval van op haat gebaseerde waanzin zijn. Rechtsaf? Want als het geen waanzin is, dan is het brutale, pure, onbewerkte, onvervalste haat tegen Joden vanwege de misdaad om Joods te zijn.

Jodenhaat bestaat al zolang de Joden een volk zijn – ongeveer 3500 jaar. Vandaag is het anders. Omdat we tegenwoordig sociale media hebben en de haat 24/7 binnen handbereik is.

Je zou gedacht hebben dat de Jodenhaat na de Holocaust zou verdwijnen – of in ieder geval ondergronds zou gaan. Maar nee. Het is overal. Er is geen schaamte in Jodenhaat – geen racistische oproepen. Geen doxen of annuleren. Geen naming en shaming. Het moet mentaal zijn.

Bekijk dan deze korte lijst. Ik zou het langer hebben gemaakt, maar in deze tijd van korte aandachtsspanne …

Amazon  verkoopt controversiële  anti-Israëlische  merchandise, hoewel het in strijd is met het bedrijfsbeleid dat bepaalde “aanstootgevende en controversiële” materialen verbiedt. Er zijn producten die de beweging ‘Free Palestine’ promoten, waaronder een  telefoonhoesje  met de hashtag ‘Gaza Under Attack’, een  hoodie  met een Google-look-alike die vraagt ​​of de persoon die ‘Israël’ zocht ‘Palestina’ bedoelde en een T-shirt met het Palestijnse politieke stripfiguur “Handala“.

Handala is een wijdverbreid symbool geworden van de  Boycot, Desinvestering, Sancties  (BDS)-beweging – een beweging die gericht is op het vernietigen van de staat Israël.

Amazon heeft ook voorwerpen bij zich die Israël ervan beschuldigen  bezetters te zijn .

Koopwaar  met de zin “van de rivier tot de zee, Palestina zal vrij zijn”, een  gezang dat wordt  gebruikt door zowel pro-Palestijnse demonstranten als de terroristische organisatie Hamas, is beschikbaar voor aankoop. Wat betekent dat? Dat betekent dat ze willen dat Israël van de kaart wordt geveegd – met het Joodse volk. Maar dat is oke.

Facebook heeft citaten toegestaan ​​die worden toegeschreven aan  nazi-propagandachef  Joseph Goebbels en de uitspraak “Hitler had gelijk“.

Dat is OK op Facebook, maar Donald Trump – niet zo veel!

Wist je dat de BBC wordt gerund door Joden?

Nu plegen islamitische radicalen in de  straten van Ontario gewelddaden door joden te bedreigen, voornamelijk joodse buurten binnen te dringen, persoonlijke eigendommen te vernielen en joodse families te terroriseren. 

Joodse mannen worden op het hoofd geslagen. Er zijn borden geplaatst in onze straten met de tekst “Dood aan Israël“. Joden wordt verteld hun keppel niet meer te dragen. Anderen halen de mezoeza neer bij de deur die verkondigt dat hier een Jood woont. En de politici? Die blijven stil en zwijgen.

In Canada en de Verenigde Staten is het aantal antisemitische aanvallen met 40% toegenomen. Alleen al in de  Verenigde Staten heeft de Anti-Defamation League (ADL)   222 meldingen verzameld van antisemitische intimidatie, vandalisme en geweld tussen 10 mei en 23 mei.

Deze  aanhoudende  incidenten omvatten antisemitisch vandalisme op synagogen in Amerikaanse steden, de fysieke aanval op Joden op straat door anti-Israëlische bendes, en roept op tot genocide op het Joodse volk. 

In een  verklaring zei B’nai Brith Canada dat het aantal antisemitische aanvallen tot nu toe in mei 2021 “gemakkelijk het totaal overtreft” voor heel 2020 (waar al een record ( pdf ) 2610 gevallen waren, een stijging van 18,3 procent ten opzichte van 2019). Dit volgt op een gelijktijdige toename van antisemitisme in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk.

In  Tucson, Arizona , werd een centrum in Chabad  vernield met graffiti, waaronder een hakenkruis en de woorden ‘Dirty kike’.  In Brooklyn, New York, stormde een woedende aanvaller  een pizzeria van Joods bezit binnen , waarbij hij tafels omgooide en items naar diners gooide. 

In Londen, Engeland, werden de banden van een  joodse schoolbus voor kinderen doorgesneden . In Ulm, Duitsland, probeerde een man  een synagoge in brand te steken . En in Frankrijk omarmde een prominente politicus een  weerzinwekkende samenzweringstheorie  over de schietpartij in 2012 op een Joodse school in Toulouse.

Het is nu acceptabel dat er in het Westen politieke partijen zijn die Joden haten: de  Labour Party  in Groot-Brittannië en de  Democratische Partij  in Amerika.

Congreslid Ted Deutch uit Florida haalde uit naar mede-democraten en zei dat hun anti-Israëlische retoriek bijdraagt ​​aan de laatste golf van antisemitische aanvallen in heel Amerika.

Als uw standpunt is dat er geen plaats is voor een Joodse staat, zijn er mensen in de Verenigde Staten die horen dat de hele staat Israël een onaanvaardbare schepping is … en dit alles is de schuld van de Joden, dan nemen de antisemieten naar de straten in New York en [Los Angeles], en vervolgens Boca [Raton] en Bal Harbour.

Deutch selecteerde de Democraten in het Congres die vocaal zijn in hun anti-Israëlische ophitsing, daarbij verwijzend naar The Squad, aka volksvertegenwoordigers Ilhan Omar, Rashida Tlaib, Alexandria Ocasio-Cortez en Cori Bush.

Dat soort aanvallen op Joden hebben geleid tot antisemitisme en verdrijving, en geweld over de hele wereld.

ADL-chef Greenblatt zei:

Als je  losgeslagen beweringen doet (Greenblatt lijkt mee te gaan met het pleidooi voor krankzinnigheid) en samenzweerderige beschuldigingen dat, bijvoorbeeld, de Joodse staat systematisch kinderen afslacht of opzettelijk genocide pleegt, wees dan niet verbaasd als  losgeslagen mensen  handelen naar die samenzweringen.

Greenblatt merkte op dat de veroordeling van de recente golf van antisemitische aanvallen zwak is in vergelijking met de reacties op anti-Aziatische en andere onverdraagzaamheid.

De NDP in Canada steunt BDS wiens enige doel is om de uitroeiing van de staat Israël te zien. Kun je een politieke partij in het Westen noemen die tegen de islam is? Natuurlijk niet. Dat zou islamofoob zijn.

En natuurlijk het aanvallen van  Joden op de campus  is  di rigeur.

Na de toename van antisemitische aanvallen te hebben veroordeeld, verontschuldigde de kanselier van de Rutgers University-New Brunswick zich voor de pijn die zijn boodschap had veroorzaakt.

“Achteraf gezien is het voor ons duidelijk dat de boodschap er niet in is geslaagd om onze Palestijnse gemeenschapsleden te steunen. We bieden onze oprechte excuses aan voor de pijn die dit bericht heeft veroorzaakt.”

Ik zou lang genoeg moeten leven voor iemand om zich te verontschuldigen voor de pijn veroorzaakt door joods hatende opmerkingen.

In Princeton ondertekenden tientallen faculteitsleden een brief waarin ze de “Joodse suprematie” veroordeelden zonder enige melding te maken van Hamas’ genocidale programma tegen Joden.

De faculteitsvereniging van de  City University of New York  (CUNY) stemt over een resolutie om de beweging Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) te steunen en Israël te beschuldigen van “misdaden tegen de menselijkheid” en “aanhoudend koloniaal geweld door kolonisten”. NY – het huis van de Joden.

Gezien in de metro in New York

De leiding van de  United Teachers Los Angeles  (UTLA) zal naar verwachting in september stemmen over een resolutie om de Amerikaanse hulp aan Israël te stoppen en de Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS)-beweging tegen “apartheid in Israël” te steunen.

Jodenhaat is zo alomtegenwoordig op de campus dat een groep van  19 Republikeinse leden van het Congres een brief naar de Amerikaanse minister van Onderwijs, Miguel Cardona, stuurde waarin ze de nadruk legden op het ongebreidelde antisemitisme op Amerikaanse hogescholen en universiteiten, en hem aanspoorden om Titel VI van de Civil Rights Act van 1964 toe te passen om Joodse studenten te beschermen tegen racistische acties tegen andere minderheden. 

Niet alleen hebben Joodse studenten op de campus te maken met antisemitische aanvallen van studenten, maar ook vaak van hun professoren – goed geleerd van de  nazi’s .

Niets zegt Jodenhaat als het ontheiligen van de Thora  in… Duitsland!

BLM-leider en voormalig leider  Patrisse Cullors , nu multimiljonair, riep ooit op tot de vernietiging van Israël.

Palestina is het Zuid-Afrika van onze generatie en als we niet moedig en onvervaardmoedig opstaan ​​om een einde te  maken aan het imperialistische project dat Israël heet , zijn we gedoemd .

Kun je je voorstellen dat je oproept om de uitroeiing van Rwanda?

En dan heb je groepen als  Antifa , erg beroemd in Amerika, die oproepen tot de vernietiging van de Joodse natie en de Joodse staat. Ze zingen “Van de rivier tot de zee, ‘Palestina’ zal vrij zijn.” Denk dat ze hun koopwaar van Amazon kunnen krijgen.

Het ziet eruit en klinkt als massahysterie, nietwaar? Een wereldwijde geestesziekte. Het is als een obsessief-compulsieve stoornis.

Behalve dat het niet zo is. Jodenhaat is geen geestesziekte of morele paniek. Jodenhaat is de tijdloze terugvalpositie voor elk ras, huidskleur, geloof en seksuele geaardheid die een zondebok nodig heeft.

En waarom niet? Er zijn 7,8 miljard mensen op de planeet; miljarden van hen zijn ongelukkig en slechts 14,7 miljoen Joden, een statistische fout in een Chinese volkstelling.

“Wie ga je bellen?”

Er is geen remedie voor Jodenhaat. Geen. Nul. Nada.

Maar we gaan nergens heen. We zullen de doorn in je zij zijn, de erwt onder de matras, totdat jullie allemaal beseffen dat jullie geen slachtoffers zijn. Dat je het in je hebt om de beste te zijn die je kunt zijn. En dat zal je ook doen, als je wegloopt van “leiders” die je constant vertellen dat je het slachtoffer bent omdat ze miljoenen dollars aan je lijden verdienen.

Het Joodse volk wordt halsstarrig genoemd. Onze aanwezigheid op aarde spreekt daartoe. Je kunt ook koppig zijn.

Bronnen:

 • naar een artikel van Diane Bederman “Has Hatred of Jews Morphed into Mania/Mass Hysteria?” van 23 juni 2021 op de site van The Jewish Press

2 gedachtes over “Is jodenhaat veranderd in een manie? Massahysterie?

 1. Is Jodenhaat veranderd in massahysterie?

  Welnee…..er is niets veranderd wat er niet al eeuwen was.

  Men had (na de Holocaust) alléén het passende lont nog niet gevonden om in het kruit te steken.

  Maar hij is gevonden en hij heeft een naam…….Palestinisme.

  De Holocaust is tenslotte alweer 80 jaar geleden en dus is het weer hoog tijd om een volgend Joden pogrom te beginnen.

  Deze generatie was het namelijk nog niet gegund om een Jodenjacht te organiseren……en daar moet verandering in komen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.