Eerste Israëlisch vrouwelijk Druzen parlementslid gaat het Joods Agentschap in de VS leiden

De nieuwe president van Israël Isaac Herzog en parlementslid Gadeer Kamal-Mreeh

Voormalig lid voor Blauw & Wit partij en tegenwoordig parlementslid voor Yesh Atid, mevr. Gadeer Kamal-Mreeh, de eerste vrouwelijke Druus die in de Knesset zetelt, wordt de eerste afgezant voor de Druzen van het Joods Agentschap in Washington, waar ze zal dienen als senior shlucha.

Kamal-Mreeh zal het Joodse Agentschap vertegenwoordigen in haar inspanningen om contact te leggen met Noord-Amerikaanse studenten. Het Joods Agentschap voor Israël, dat in 1929 werd opgericht, heeft een belangrijke rol gespeeld bij het verbinden van joden in het buitenland met de staat Israël en het faciliteren van alijah.

In Washington zal Kamal-Mreeh samenwerken met Hillel International en de Israel Campus Fellows van het Joods Agentschap. Haar werk zal prioriteit geven aan gemeenschapsvorming onder jonge Joden in de leeftijd van 18-35 jaar, in lokale Joodse Gemeenschapscentra (JCC’s), Joodse Federaties en de Joodse Federaties van Noord-Amerika (JFNA).

De Joodse Federatie van Groot-Washington zei ernaar uit te kijken om Kamal-Mreeh te verwelkomen in haar groep van 10 shluchim in het gebied.

“We zijn er trots op de voortdurende innovatie van het shlichut [missie]-programma te ondersteunen door nieuwe stemmen zoals die van Kamal-Mreeh naar onze gemeenschap te brengen en onze langdurige samenwerking met het Joodse Agentschap verder te versterken door dit initiatief te lanceren,” zei het.

Kamal-Mreeh behaalde haar diploma aan de Bar-Ilan University in medische beeldvorming en sociale wetenschappen, evenals een MA in internationale betrekkingen aan de Universiteit van Haifa. Ze diende als MK van 2019-2021 en was voorzitter van de parlementaire vriendschapsgroep Israël-Zwitserland, co-voorzitter van de vriendschapsgroep Israël-Duitsland en lid van de commissie Binnenlandse Zaken en Milieu en de commissie voor de bevordering van de status van vrouwen en gendergelijkheid.

“Ik ben trots en opgewonden om een ​​partner te zijn bij het tot stand brengen van deze precedent-setting stap, waardoor een andere Israëlische stem kan worden gehoord, die de veelzijdige realiteit van Israël overbrengt aan zowel het Joodse als het niet-Joodse publiek in heel Noord-Amerika,” zei Kamal-Mreeh.

“Ik geloof dat de tijd is gekomen voor alle segmenten van de Israëlische samenleving om actieve partners te zijn bij het vormgeven van het wereldwijde bewustzijn en dat mijn unieke identiteit als vrouw uit de Druzengemeenschap een grote bijdrage zal leveren aan mijn dienstverlening, resulterend in zinvolle en innovatieve activiteiten die zullen uitdagen en percepties veranderen’, zei ze.

“In naam van pluralisme en diversiteit zullen we werken aan het verbinden, overbruggen en benadrukken van wat we gemeen hebben, voor ons land en voor onze toekomst.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Gabrielle Adams “First Israeli Druze woman MK to be first Druze Jewish Agency emissary” van 22 juni 2021 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Eerste Israëlisch vrouwelijk Druzen parlementslid gaat het Joods Agentschap in de VS leiden

  1. Oeps…..Islamitische regeringspartij, Arabische parlementsleden en nu een vrouwelijke Druzische afgezant etc.etc.etc.

    Het is écht te treurig voor woorden!

    Maar wees gerust….onze haatgekkies hebben hier géén boodschap aan.

    Zij blijven gewoon doorbrullen….”APARTHEID”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.