CEO van Duits mediabedrijf: als je anti-Israël bent, zoek dan een nieuwe baan

De grootste digitale uitgever in Europa, Axel Springer SE, hing in mei de Israëlische vlag voor het hoofdkantoor, na antisemitische vertoningen bij pro-Palestijnse demonstraties in heel Duitsland

Tijdens een bijeenkomst op donderdag voor medewerkers van het Duitse mediabedrijf Axel Springer, reageerde CEO Mathias Döpfner op klachten die waren geuit over een Israëlische vlag die buiten het hoofdkantoor van het bedrijf in Berlijn hing.

Hij had een krachtige boodschap voor alle werknemers die klaagden over de Israëlische vlag die buiten hun gebouw hing in een boodschap van solidariteit met de Joodse gemeenschap en Israël toen er vorige maand een golf van antisemitische demonstraties plaatsvond.

Zijn boodschap aan hen: ze moeten op zoek naar nieuwe banen.

Hij legde de verklaring af tijdens een bijeenkomst voor de 16.000 werknemers van het bedrijf, waar hij klachten van enkele werknemers van het bedrijf over de Israëlische vlag aan de orde stelde, meldde de Daily Wire.

CEO Mathias Döpfner zei:

Ik denk, en ik ben heel openhartig tegen u, dat iemand die een probleem heeft met een Israëlische vlag die hier een week wordt gehesen, na antisemitische demonstraties, een nieuwe baan moet zoeken. Na deze weken van verschrikkelijke antisemitische demonstraties, hebben we op ons hoofdkantoor naast de Europese vlag, en de Duitse vlag, (en) de Berlijnse vlag, gezegd dat we de Israëlische vlag een week lang laten hijsen als een gebaar van solidariteit. Wij accepteren dit soort agressieve antisemitische bewegingen niet.

Hij zei dat sommige werknemers zeiden dat ze niet wilden werken voor een bedrijf dat de Israëlische vlag voert. “Dus ik denk dat dat ook een goed punt is… Deze persoon past niet bij het bedrijf en zijn waarden… Het is heel simpel”, zei hij.

Axel Springer, opgericht in West-Duitsland in 1946, is de belangrijkste digitale uitgever in Europa en is eigenaar van Bild, Die Welt, Business Insider, Politico Europe en andere mediaorganisaties. Het is ook eigenaar van de grootste advertentiewebsite van Israël, Yad2.

Op haar website vermeldt Axel Springer als een van de vijf essentiële waarden: “Wij steunen het Joodse volk en het bestaansrecht van de staat Israël.

Bronnen:

  • naar een artikelGerman publisher tells workers to go if they oppose Israeli flag on headquarters” van 22 juni 2021 op de site van The Times of Israel
  • naar een artikel van Dan Verbin “German media firm CEO: If you’re anti-Israel, look for a new job” van 21 juni 2021 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.