Inlichtingen rapport: meer dan 48% van de slachtoffers waren terroristen in recente Gaza oorlog

Gaza, 13 mei 2021. Hamas begraaft veertien terroristen van de Al Qassam Brigades die door Israël werden gedood [beeldbron: Anadolu]

Volgens een rapport van het Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center is minstens 48% van de dodelijke slachtoffers in Gaza tijdens de recente Operatie Guardian of the Walls geïdentificeerd als leden van terroristische organisaties.

Volgens het rapport, dat voor het eerst werd verkregen door de Jerusalem Post, waren 112 van de 234 mensen waarvan is bevestigd dat ze vorige maand zijn gedood tijdens het 11-daagse conflict, lid van terroristische organisaties. 

63 waren lid van de terroristische organisatie Hamas, 25 waren lid van militante delen van de Fatah-facties en 20 waren lid van de Islamitische Jihad. De rest was lid van kleinere terroristische groeperingen.

Ook werden een aantal omgekomen omgekomen minderjarige “burgers” in werkelijkheid kindsoldaten te zijn gerecruteerd door Hamas. Nog eens 11 jonge mannen zouden volgens het rapport lid kunnen zijn van terroristische organisaties, maar er kon geen definitieve informatie worden verkregen.

Het rapport identificeerde 52 kinderen, 38 vrouwen en vijf ouderen die tijdens de gevechten omkwamen, waarbij werd opgemerkt dat veel van deze burgers familieleden waren van terroristen die omkwamen bij luchtaanvallen. Het rapport merkte op dat veel burgerslachtoffers het gevolg waren van de tactiek van Hamas en de Islamitische Jihad om hun strijders in te bedden onder burgers.

Bij één luchtaanval stierven een groot aantal burgers toen de IDF de mate waarin het Hamas-tunnelnetwerk de omliggende structuren had verzwakt onderschatte, waardoor een groter dan bedoeld gebied van tunnels onder civiele gebouwen instortte.

Uit het rapport bleek dat 21 burgers werden gedood door raketten die werden afgevuurd door terroristische organisaties in Gaza, die mislukten of tekortschoten en landden in Gaza in plaats van in Israël.

Israël lanceerde op 10 mei Operatie Guardian of the Wall nadat Hamas zeven raketten had afgevuurd op Jeruzalem en grotere salvo’s op de Negev. Tijdens het 11 dagen durende conflict lanceerden Hamas en andere terroristische organisaties meer dan 4.300 raketten op Israël, waarvan er meer dan 600 tekortschoten en landden in Gaza. 

Het Iron Dome raketafweersysteem onderschepte 90% van de raketten die werden afgevuurd op burgerbevolkingscentra in Israël. 13 mensen werden gedood in Israël tijdens het conflict, waaronder een IDF-soldaat en 12 burgers.

Enkele van de omgekomen kindsoldaten van Hamas en Co:

Bronnen:

  • naar een artikelReport: 48% of Gaza fatalities were terrorists” van 22 juni 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikel van Yonah Jeremy Bob “48% of Gaza war casualties associated with terror groups – intel report” van 22 juni 2021 op de site van The Jerusalem Post
  • een artikel op deze blogDe VN geeft toe dat meer dan de helft van de doden in Gaza terroristen waren” van 31 mei 2021 en een artikelPalestijnse kindsoldaten werden door de NYT voorgesteld als ‘kindslachtoffers’” van 12 juni 2021

2 gedachtes over “Inlichtingen rapport: meer dan 48% van de slachtoffers waren terroristen in recente Gaza oorlog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.