Premier Naftali Bennett tegen Hamas: ‘Ons geduld is op’

De Israëlische premier Naftali Bennett houdt een toespraak tijdens een herdenkingsceremonie op de berg Herzl in Jeruzalem voor de IDF-soldaten die vielen in de ‘Operation Protective Edge’ van 2014, 20 juni 2021 [beeldbron: Amos Ben-Gershom/GPO]

De Israëlische premier Naftali Bennett waarschuwde Hamas zondag dat Israël geen “straaltje” aanvallen vanuit de Gazastrook zal tolereren.

Tijdens een herdenkingsdienst op de berg Herzl in Jeruzalem voor de soldaten die vielen tijdens de ‘Operatie Beschermende Rand’ van 2014, zei Bennett dat de inwoners van de gemeenschappen in de Gazastrook ‘geen tweederangsburgers zijn’:

Degenen die in Sderot, in Ashkelon, in Kfar Aza of in Alumim wonen, hebben het recht om in vrede en veiligheid te leven, net als elke andere burger van de staat Israël. Geweld en terrorisme zijn geen natuurlijke fenomenen of decreten van het lot die de staat Israël gewoon moet accepteren.

Vorige week, brandbommen gelanceerd vanuit Gaza leidde tot meerdere branden in het zuiden van Israël, het vernietigen van een geschatte 30 hectaren bosgebied. Als vergelding trof de Israëlische luchtmacht Hamas-doelen in Gaza. De aanvallen waren de eerste in Gaza sinds de 11 dagen van gevechten tussen Israël en Hamas in mei, waarin de terroristische groeperingen in Gaza zo’n 4.300 raketten op Israël afvuurden.

Als onderdeel van “Operatie Guardian of the Walls” als reactie op het spervuur ​​van raketten vanuit Gaza, troffen Israëlische gevechtsvliegtuigen honderden Hamas-doelen in Gaza aan, waaronder raketwerpers, wapenfabrieken en commandantenwoningen. Israël vernietigde een groot deel van Hamas’ tunnelnetwerk onder de Gazastrook, bekend als de “Metro”, en bracht ook verschillende hoogbouw naar beneden waarvan het leger zei dat ze Hamas-faciliteiten huisvestten.

De IDF voerde tijdens de operatie zo’n 1.500 luchtaanvallen uit, waarbij volgens het Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center minstens 120 niet-strijders en 111 terroristische agenten werden gedood.

Bennett benadrukte zondag in zijn opmerkingen dat de strijd van Israël niet met de bevolking van Gaza was:

Het is niet de bedoeling om degenen te schaden die niet tegen ons in opstand komen om ons te doden, en we hebben geen hekel aan degenen die worden gegijzeld door een wrede en gewelddadige terroristische organisatie, die soms opzettelijk worden gebruikt als menselijk schild [om te beschermen] ] moordmachines.

Hij voegde er echter aan toe: “onze vijanden zullen de regels moeten leren: we zullen geen geweld ondergaan, zullen geen ‘druppeltjes’ [van aanvallen] tolereren, zullen ophitsing niet accepteren of begrijpen. Ons geduld is op.”

Bennett zwoer ook om “resoluut op te treden” om de terugkeer van de Israëlische burgers en gesneuvelde soldaten die door Hamas in Gaza gevangen werden gehouden, veilig te stellen, en noemde het een “heilige missie”.

De zeven jaar dat Hamas de lichamen vasthield van IDF-soldaten Hadar Goldin en Oron Shaul, die vielen tijdens “Operatie Beschermende Rand”, waren “zeven jaar te veel”, zei hij.

“Dit zijn ook lange jaren van verlangen en verwachting geweest over de families van onze burgers Avera Mengitsu en Hisham al-Sayed, die door Hamas gevangen worden gehouden. We zullen er alles aan doen om ze terug te brengen naar hun huizen.”

Mengistu, een Joods-Israëlische burger van Ethiopische afkomst, en al-Sayed, een Arabische Israëliër, zijn beiden uit eigen beweging Gaza binnengekomen en sindsdien is er niets meer van hen vernomen. Beiden hebben naar verluidt een voorgeschiedenis van psychische aandoeningen.

Voorafgaand aan de ceremonie stuurden Goldins ouders een brief naar de ministers van het kabinet en de stafchef van de IDF, waarin ze eisten dat de teruggave van de stoffelijke overschotten van soldaten, samen met Mengistu en al-Sayed, een voorwaarde zou zijn voor een schikking met Hamas, aldus Channel 12 .

Goldins ouders en supporters protesteerden buiten de herdenkingsceremonie.

Bronnen:

  • naar een artikelNafatali Bennett to Hamas: ‘Our patience has run out’” van 21 juni 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.