Hamas geeft openlijk toe dat het zomerkampen gebruikt om kindsoldaten te rekruteren

Propaganda poster van Hamas voor de werving van kindsoldaten voor de Al Qassam Brigades

De militaire vleugels van de Hamas-terreurgroep en de Palestijnse Islamitische Jihad rekruteren Palestijnse kinderen en tieners voor hun komende jaarlijkse zomerkampen om hen te trainen en hun steun te winnen om toekomstige agenten in de terroristische organisaties te worden.

De zomerkampen zijn “een soort indoctrinatie in de ideologie van de groep. Wat ze hier proberen te doen, is deze minderjarige minderjarigen voor te bereiden om zich mogelijk op een oudere leeftijd van ongeveer 16 jaar aan te sluiten bij militante groepen.

“Er zijn veel militanten van kinderen,” vertelde Joe Truzman, onderzoeksanalist bij FDD’s Long War Journal aan The Algemeiner: 

Voor iemand in Gaza is het normaal. Ze knijpen geen oogje dicht. Veel kinderen kijken op naar deze militanten, het zijn hun vrijheidsstrijders. Er is niets eervoller dan zich bij een van hun militante groepen aan te sluiten om een ​​shaheed te worden – een martelaar.

Volgens David Bedein, directeur van het Center for Near East Policy Research, suggereert een promotievideo voor het zomerkamp dat de al-Qassam Brigades, de militaire vleugel van Hamas, vorige week Palestijnse kinderen hebben gerekruteerd en geregistreerd voor het programma van United Nations Relief en Works Agency (UNRWA) scholen in Gaza. Andere plaatsen voor rekrutering voor de militaire basistrainingskampen waren moskeeën en andere locaties in de Gazastrook.

Onder de naam ‘Sword of Jerusalem’, een verwijzing naar het recente conflict in Gaza in mei, nodigden de al-Qassam-brigades vier mannelijke leeftijdsgroepen uit – van ongeveer negen jaar oud op de basisschool tot middelbare school, universiteitsstudenten en volwassenen – om mee te doen de kampen onder leiding van de militaire adviseurs van de terreurgroep.

Een van de promotionele video-uitnodigingen voor het zomerevenement toont kinderen die betrokken zijn bij een aantal militaire trainingsactiviteiten, van marcheren met geweren, springen door ringen van vuur en gewapend met een wapen uit gaten in de grond kruipen. De zomerkampen duren volgens Truzman maximaal één of twee weken.

“Tot nu toe hebben meer dan 50.000 kinderen in Gaza zich aangemeld om deel te nemen aan Hamas’ speciale terroristische zomerkampen voor kinderen. Dat is tragisch en onaanvaardbaar. Waar zijn hun ouders?” twitterde Ofir Gendelman, de woordvoerder van de Israëlische premier voor de Arabische media. “Hamas gebruikt opzettelijk Palestijnse kinderen en burgers in Gaza als menselijk schild. Dat is een oorlogsmisdaad.”

Als je tussen de 14 en 17 jaar oud bent, heeft de militaire vleugel van de Palestijnse Islamitische Jihad – Saraya al-Quds – de registratie op zondag geopend voor het komende militaire zomerkamp, ​​aldus Truzman.

De terreurgroepen publiceren “foto’s van de militanten in hun volledige uitrusting met hun geweren en bandana’s die hun gezicht bedekken en deze kinderen ondertekenen. Het zijn duidelijk kinderen”, voegde Truzman eraan toe. “In de zomerkampen in Gaza doen de kinderen veel dingen: wapentraining, gorilla-tactieken, gevechtstraining, schijnontvoering van IDF-soldaten. Dit jaar verwacht ik niet dat er nieuwe technologie wordt getoond of zoiets. Misschien zien we sommigen van hen een drone besturen.”

Volgens de zomerkampflyer van de Palestijnse Islamitische Jihad zullen de kinderen educatieve training, militaire training, veiligheidstraining krijgen en deelnemen aan sportactiviteiten.

“Uiteindelijk worden ze rond de 16 of 17 gerekruteerd in de militante groepen om te dienen in artillerie, cybereenheden en andere militaire eenheden. Heel gewoon om te zien dat ze worden gerekruteerd in artillerie-eenheden waar veel van deze kindsoldaten worden gedood, wat we in de recente oorlog hebben gezien, ‘zei Truzman.

Het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid in Gaza meldde dat minstens 248 Palestijnen zijn gedood tijdens de 11 dagen van de gevechten van vorige maand, waaronder 66 kinderen en tieners. Eerder deze maand onthulden bevindingen van het Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center (ITIC) dat een tweede Hamas-militair – geïdentificeerd als de 16-jarige Muhammad Sabar Ibrahim Suleiman – op de lijst stond van kinderen die werden gedood tijdens de confrontaties tussen Israël en de terreurgroep.

Volgens UNICEF leven naar schatting 300.000 kinderen in oorlogen en gewapende conflicten. Als onderdeel van de tweede jaarlijkse campagne van de Palestijnse Child Soldier Week, die elk jaar in februari wordt gehouden, drong de Coalition to Save Palestijnse kindsoldaten er bij UNICEF op aan om te eisen dat Palestijnse militante groepen stoppen met het gebruik van kinderen als strijders. Volgens de Coalition to Save Palestijnse kindsoldaten, een samenwerkingsverband van niet-gouvernementele organisaties, worden elk jaar naar schatting 10.000 kinderen en tieners opgeleid in terroristische zomerkampen.

“Deze kinderen hebben de rollen vervuld van strijders, menselijke schilden, relschoppers, arbeiders, ondersteunend personeel, zelfmoordterroristen […] anderen worden naar de aanvalstunnels gestuurd”, aldus de coalitie van NGO’s. “Als gevolg daarvan is hun jeugd verkort door de dood, ernstig letsel of gevangenschap. UNICEF is een wereldleider in de rechten van kinderen. Het moet een krachtig standpunt innemen tegen de systematische Palestijnse strijdbaarheid van kinderen. Dat niet doen zou een morele mislukking zijn.”

“Totdat de militante groepen in Gaza geloven dat het niet in hun belang is om minderjarigen te rekruteren voor hun militaire vleugel, is het zeer waarschijnlijk dat deze vorm van uitbuiting van kinderen voor onbepaalde tijd zal voortduren”, zei Truzman van FDD.

Hieronder enkele foto’s van de terroristische website van de Hamas Al Qassam Brigades waarop kinderen vanaf negen jaar in de rij staan ​​om zich aan te melden voor het terreurkamp om te worden gerekruteerd voor Hamas. Merk op hoe Hamas een machinepistool gebruikt om rekruten aan te trekken.

Volgens Hamas: “Deze kampen hebben tot doel de vlam van de jihad te ontsteken in de generatie van bevrijding, islamitische waarden te zaaien en het verwachte overwinningsleger voor te bereiden op de bevrijding van Palestina, als God het wil.

Bronnen:

 • naar een artikel van Sharon Wrobel “Hamas, Islamic Jihad Mobilize Gaza’s Children for Summer Military Training Camps to Attract Next Generation of Terrorist Operatives” van 20 juni 2021 op de site van The Algemeiner
 • naar een artikel van EoZ “Photos of pre-teens registering for Hamas terrorist summer camp” van 18 juni 2021 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Hamas geeft openlijk toe dat het zomerkampen gebruikt om kindsoldaten te rekruteren

 1. Waar is UNICEF?
  Waar is Amnesty?
  Waar is Warchild?
  Waar is Cordait?
  Waar is Safe the Children?
  Waar is Belgische Kinderrechten coalitie?
  Waar is Kinderpostzegel org.
  Waar is Angelina Jolie.
  Waar zijn de kerken?
  Waar, waar, waar?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.