IDF vernietigt Syrische buitenpost gebruikt door Hezbollah

Hezbollah houdt ca. 180.000 raketten en missiles gericht op Israël

De IDF trof donderdag een Syrische buitenpost in de buurt van de stad Quneitra, de eerste aanval op de noordgrens door de regering van premier Naftali Bennett.

De post, zo’n 150 meter van de grens, was aangesloten bij de 90ste Brigade en het Eerste Korps van het Syrische leger, en werd bezocht door  Hezbollah-functionarissen en werd gebruikt als verkenningspost tegen IDF-troepen op de Golanhoogten. Volgens berichten van de Syrische oppositie werd het verwoest door tankvuur.

Twee weken geleden vernietigde de IDF een andere observatiepost in hetzelfde gebied, gebouwd in de gedemilitariseerde zone.

Op Twitter schreef Avichay Adraee dat …

… het leger een vooruit geschoven observatiepost van het Syrische leger vernietigde die was opgezet in een Israëlisch gebied ten westen van de Alfa-linie op de Golanhoogten. Israël zal geen enkele poging tolereren om onze soevereiniteit te schenden.

Sinds begin mei worden ten minste twee andere aanvallen toegeschreven aan Israël. Tijdens zijn ambtstermijn als minister van Defensie werkte Bennett aan de escalatie van Israëlische acties tegen Iraanse troepen in Syrië, met als doel Teheran ertoe te brengen al zijn troepen terug te trekken uit de noordelijke grenzen van Israël.

Hoewel de IDF niet reageert op de meeste buitenlandse rapporten, heeft ze toegegeven honderden luchtaanvallen uit te voeren als onderdeel van haar “oorlog tussen twee oorlogen” (in het Hebreeuws bekend als MABAM) om de overdracht van geavanceerde wapens aan Hezbollah in Libanon te voorkomen en de verschansing van Iraanse troepen in Syrië, waar ze gemakkelijk konden optreden tegen de Joodse staat.

Hoewel Israël gewoonlijk afziet van het aanvallen van terroristen om vergelding te voorkomen, hebben sommige aanvallen die aan Israël worden toegeschreven, verschillende Hezbollah-agenten gedood in het zuiden van Syrië op de Golanhoogte, waar de groep heeft geprobeerd een permanente militaire aanwezigheid te vestigen.

Het Golan-project heeft zijn hoofdkantoor in Damascus en Beiroet. De agenten begonnen te opereren in de Syrische steden Hadar, Quneitra en Erneh om inlichtingen te verzamelen over Israël en militaire bewegingen op de Golanhoogten.

Maar volgens een rapport van het ALMA Research and Education Center in december is de aanwezigheid van Hezbollah in Zuid-Syrië veel groter dan eerder werd onthuld, met zo’n 58 locaties in de zuidelijke Syrische provincies Quneitra en Daraa waar het Southern Command en het Golan-project van de terreurgroep zijn geweest. ingezet.

Aan de grens tussen Israël en Syrië op de Golan Hoogte

Bronnen:

  • naar een artikel van Anna Ahronheim “IDF destroys Syrian outpost used by Hezbollah” van 17 juni 2021 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.