Nederlandse Joden vragen om betere bescherming in open brief aan regering

De coronapandemie brengt veel aan het licht waaronder de maatschappelijke kanker van het antisemitisme die al een paar jaar onder de oppervlakte suddert. Na driekwart eeuw is die onloochenbaar actief en wint aan terrein.

Opnieuw Joden als zondebok en schuld dragend aan alle ongeveer allerlei mogelijke, verzonnen ellende. Wij, ondergetekenden, maken ons met het Nieuw Israëlitisch Weekblad (3 juni), zorgen over de persoonlijke dreigingen waaraan Nederlandse Joden bloot staan.

Terwijl onze scholen bewaakt worden, synagogen zijn voorzien van alarmknoppen, keppeltjes niet meer in het openbaar gedragen worden, nemen dagelijkse beschimpingen op straat en via internet toe. De stapel aangiften bij politie stijgt nog steeds, voor klachten kunnen Joden terecht bij het Joods Politie Netwerk, maar het Openbaar Ministerie lijkt maar niet tot vervolging over te gaan.

Waar kunnen Nederlandse Joden nog om bescherming vragen, want één ding is zeker, wij Joden voelen ons onbeschermd. Grapperhaus Coördinator Antisemitisme Bestrijding is een tandeloze tijger, terwijl de antisemitische kanker voortwoekert. De overheid stelt geen remedie tegen dit kwaad voor.

Wij concluderen dat de Nederlandse overheid, ondanks de lauwe excuses van Premier Rutte, 75 jaar na dato, over hulp bij het wegvoeren van Joden en het openbare herdenken van alle Nederlandse Holocaust slachtoffers op 27 januari, haar handen van ons heeft afgetrokken.

Een paar weken geleden regende het drieënveertig honderd raketten op burgerdoelen in Israël. De verslaggeving over de elf dagen durende Israëlische operatie Guardians of the Walls door de Publieke Omroep, de NRC en De Volkskrant was echt ondermaats, blonk uit door eenzijdigheid en zielige verhalen over slachtoffers in Gaza en was gelardeerd met onjuistheden waarbij de rol en verantwoordelijkheid van de terroristische Gazaanse Hamas regering buiten schot bleef.

Het beeld dat naar boven kwam drijven was die van Joden die onderdrukkers werden, het voormalige Holocaust slachtoffer was uitgegroeid tot een dader zoals slachtoffers van incest ook wel eens daders worden.

De stichting van Israël in mei 1948 werd losgekoppeld van de VN-resolutie in november 1947 en klakkeloos geïntroduceerd als het startschot voor een genocide op Arabieren. Arabieren werden ineens Palestijnen die tijdens een aan de Holocaust (een door mensen veroorzaakte catastrofe) semi-gelijkwaardig fenomeen, de Nakba, door Joden uit hun ‘thuisland’ verdreven werden.

Die verzonnen geschiedenis is een staaltje van projectie en demagogie, dat wantrouwen tegen Joden en antisemitisme voedt. In Nederland worden Joden sinds het begin van de elf daagse oorlog aangesproken op ‘hun’ gedrag ten opzichte van de Gazaanse ‘underdog’, ze zijn kindermoordenaars die illegaal een land bezet houden.

Dat de internationale gemeenschap Israëls recht op zelfverdediging eerbiedigde, met het verzoek dat ‘proportioneel’ (wat is dat in een oorlog?) te doen om onschuldige Gaza-burgers te sparen, was in Nederland geen media-item. Dat de Verenigde Naties, de Europese Unie, President Biden en de Nederlandse regering een staakt het vuren afdwongen, waarbij de dreiging van terreurorganisatie Hamas voor Israël blijft bestaan ook niet.

Toen vorige week verschillende borden en spandoeken met anti-Israël leuzen op het gebouw van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam eindelijk, na inmenging van het CIDI werden verwijderd, waren er excuses tegen wil en dank. Het beeld van het slachtoffer die een dader is geworden dat blijft en treft Nederlandse Joden.

Wie kent ze niet, die vervelende pestkereltjes in het metrostation, voor niks of niemand respect… „Vuile kankerjood. Allah gaat jullie allemaal afslachten.”

In het Nederland van nu zijn er geen instanties van autoriteit meer op het gebied van ethiek en de gevolgen van de Holocaust en genocide. Traditioneel was er het NIOD maar zelfs deze instantie laat het volledig afweten. De bijscholing aan docenten over de Holocaust en het antisemitisme is geruisloos afgeschaft.

NIOD-medewerkers ondertekenden het manifest van 600 en noemden de elf daagse oorlog met Hamas een Israëlisch-Palestijns conflict waarbij Israël een bezetter is. Een andere NIOD-onderzoeksterHinke Piersma liet weten dat Joden wantrouwend zijn en hun berichtgeving over angst voor hedendaags antisemitisme tendentieus.

Wij vragen ons af of bespuging, fysieke bedreiging, internet bedreiging en schelden een nieuwe geaccepteerde Nederlandse norm is? Zijn wij wantrouwend en gevoelig als het om Israël gaat?

Israël, het enige Joodse land ter wereld, dat voor veel Joden een baken is, het lichtende voorbeeld van leven na de grootste catastrofe die mensen Joden ooit aandeden. Israël laat zien dat je als Jood kunt opstaan en weer gaat leven, het land is de enige democratie in het Midden-Oosten en een lichtend voorbeeld van technologische vernieuwing en veerkracht.

Wij verwachten dat de Nederlandse overheid ons beschermt en meer doet dan zich te verschuilen achter vrome herdenkingen. De overheid geeft miljoenen uit om het Jaar van Verzet en het Jaar van de Bevrijding te vieren, maar als Joden zelf ervoor moeten zorgen dat zij als eerste verzetsplegers in de herdenkingsprogramma’s terecht komen, bijscholing voor docenten over Holocaust en antisemitisme is afgeschaft en een Coördinator Antisemitisme bestrijding Jood moet zijn om de antisemitische kanker te zien dan weten wij dat gemaakte excuses leeg en niet doorvoeld worden. Dan begrijpen wij dat Nederlandse Joden opnieuw alleen staan.

Binnenkort is er wellicht een Rutte-IV regering met een mogelijke minister van Buitenlandse Zaken die financiële ondersteuning van terroristische elementen geen probleem lijkt te vinden en navraag nonchalant en hooghartig van de hand wijst. Wij waarschuwen de overheid. Als de Joden in een land zich bedreigd weten dan is dat een teken van algehele verslechtering. Bedenk een remedie, ondertussen krijgt u van ons een Gele Kaart voor gevaarlijk spel. Laat dit niet nog verder escaleren.

Wij vormen geen bedreiging voor de samenleving antisemitisme wel.

Auteurs:

Tswi Herschel, Overlevende, onderscheiden met de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland,
Jacques Barth,
Maria van Beurden Cahn
Sara de Vries

Bronnen:

 • naar een artikelOpen brief van verontruste Nederlanders aan Demissionair Kabinet” van 13 juni 2021 op de site van The Descendants of the Shoah Holland

6 gedachtes over “Nederlandse Joden vragen om betere bescherming in open brief aan regering

 1. @Shapira 2021. “Wow …wat bijzonder dat Joden ook veilig over straat mochten. Voelt u zelf wel wat u zegt?” … Ja! Ik weet precies wat ik zeg, omdat voor mij geldt uitsluitend de realiteit. De realiteit is tegenwoordig als zodanig, dat ook niet-Joden zijn niet veilig over straat. Nederlanders en andere Europeanen kunnen niet meer veilig in HUN EIGEN LAND leven, mits zij leven in een van de Visegrad landen, en de naam van hun premier is Viktor Orban. Dat is de dagelijkse realiteit in West Europa https://www.youtube.com/watch?v=T3yry4l0Ky4 en https://www.youtube.com/watch?v=-BkHYsjA9rc Deze Ariërs vinden het vooral leuk om Joden aan te vallen, omdat zij in de echte wedstrijd (Israël) als FC Knudde het veld verlaten. In Duitsland hebben Duitse Joden er alles aan gedaan om een integraal deel van de bevolking te zijn. Maar de Duitsers lieten ze merken dat zij ze liever kwijt dan rijk waren. Het is waar dat Jodenhaat zit niet in het land, maar in de mens. De meeste Jodenhaat anno nu komt niet van de lokale West-Europeanen. Het wordt gedragen door inferieur menselijk afval uit de Derde-Wereld, die de “religie van de Vrede” aanhangt. Zij zijn op een missie van de Globalistische geldvampiers, die graag hun Kalergi-Plan willen afronden. Lees: het ontvolken van Europa.

  Like

 2. Van 1492 – 1940 konden Joden veilig in Nederland leven.

  Wow….wat bijzonder dat Joden ook veilig over straat mochten.

  Voelt u zelf wel wat u zegt.

  Is het normaal dat Joden niet veilig zouden kunnen leven in Europa.

  Daar gaat het namelijk om!!

  Bovendien voelden de meeste Duitse Joden zich ook Duitser (veel Duitse Joden vochten mee in WO1) en dus was het ook daar best toeven, net als in ander Europeese landen.

  Maar Jodenhaat zat/zit niet in het land maar in de mens!

  De kleinste aanleiding of minste tegenslag en het antisemitische beest in de goede Christen word losgelaten.

  Mee eens dat Joden veel proactiever moeten zijn…..maar dat is niet de Galut mentaliteit!

  Joden kunnen klagen & zagen tegen mekaar, artikelen schrijven én aangifte doen.

  Hun neven gaan de straat op en branden straffeloos halve steden & auto’s de vernieling in, richten No Go area’s op waar zij besluiten wie de baas is, sissen blonde vrouwen na, spugen/schelden Joden vol & slaan Homo’s in mekaar etc.etc.etc.

  Jammer genoeg worden deze ‘no Go area’s steeds uitgebreider net als hun invloed op de samenleving…..zonder dat de regering er iets aan doet.

  De Joden kunnen niet op de regering rekenen….maar zij zijn niet de enigen. .

  Geliked door 2 people

 3. @Shapira 2021. “Nederland is een kampioen wanneer het op de centjes aankomt…enz.” Dat is nu eenmaal de mentaliteit, als het om de centjes aankomt. Aan de andere kant, Nederlandse Joden konden vanaf 1492 tot 1940 in een land leven die voor hen de veiligste was in heel Europa. Zo’n luxe hadden Oost Europese Joden niet. In die landen was pogrom een nationale hobby; een populaire sport net als voetbal hier. Centjes waren en zijn voor regeringen, bestuurder en politici cruciaal. De Haagse vraag, ‘Wat schuift dat?’ is het leidmotief van hun handelen. Wij leven nu in een tijd waarin bestuurders en politici zijn bereid FOR A FIST FOR FULL OF DOLLARS hun eigen land in de verkoop te doen, en het voetvolk ten prooi laten vallen voor de primitiefste en bloeddorstigste geïmporteerde Wilden uit verre landen. I.p.v. een zeik litanie te houden, is het veel verstandiger om zaken zelf te regelen. Bewijzen dat men zelfstandig problemen zelf kan lossen. De vrienden van Allah-Capone doen dat al geruime tijd met patrouilles rondom hun moskeeën, eigen camera’s enz. Dat is iets dat Joden ook kunnen doen. Zij kunnen hun eigen net van bewakingscamera’s die Joodse scholen, synagogen en zelfs privé huizen beveiligen. In iedere Joodse gemeente is er wel een IT’er die zich met cyberzaken bezig houdt. Zo iemand kan een intranet bouwen en alle locaties monitoren vanuit een centrale plek die 24 h p.d., 7 dagen p.w. door vrijwilligers is bemand. De patrouille eenheden zouden bestaan uit jonge ferme vrijwilligers van het soort Joodse ‘Soldiers of Odin’. In close up confrontaties kan men de vijand wat harder aanpakken. Kinderen en jongeren naar gevechtssport sturen, volwassenen workshops geven in zelfverdediging enz. Creativiteit en lef zijn sleutelwoorden voor succes.

  Like

 4. In een open brief vragen Nederlandse Joden meer bescherming van de Nederlandse regering.

  Nederland blinkt uit in historische feiten verdraaien en haar smerige rol verfraaien.

  Nederland is een kampioen wanneer het op de centjes aankomt.

  Daarom schaamden zij zich ook niet om Auschwitz overlevenden bij thuiskomst de niet betaalde gas rekening te sturen …….’indien de goede Hollandse buren het huis niet hadden ingepikt.

  De Hollandse regering (in de persoon van een latere Premier) die bij de terugbetalingsgesprekkken over gestolen Joods geld aan een van de Joodse onderhandelaars vroeg waarom Joden toch altijd zo inhalig zijn over geld.

  Een Hollandse regering die zo een moeite heeft om gestolen Joodse kunst terug te geven aan de wettelijke erfgenamen.

  Van die overheid verwacht de Joodse gemeenschap bescherming.
  Hebben ze dan niets geleerd?

  Een regering die vandaag de dag bestaat uit partners van Palestijnse terroristen & haar vrienden.

  Nee, op bescherming van de Nederlandse regering hoeven de Nederlandse Joden écht niet te rekenen.

  Like

 5. De coronapandemie is niet helemaal verantwoordelijk voor Jodenhaat, maar er is wel een correlatie tussen de kanker van Jodenhaat en de Corona virus uit de laboratorium van Wuhan. Beide zijn naar Nederland en Europa geïmporteerd. De SARS COV-2 virus heeft tijdens het carnaval van 2020 Nederland bereikt en razendsnel verspreid. De regering en RIVM stonden machteloos omdat ze niet tijdig waren voorbereid, en niet de juiste maatregelen genomen. De andere vorm van kanker is in Nederland al veel langer aanwezig, en is MET OPZET uit gevaarlijke Derde-Wereld landen GEIMPORTEERD. Al is deze exotische kankerpathogeen net zo gevaarlijk voor NL en Europa als de Yersinia Pestis bacillen van 1347, wordt er alles aan gedaan dat deze kankerpathogeen via opvang, familieherenigingen enz. zo snel mogelijk uitgezaaid. De importeurs hopen met de verspreiding/uitzaaiing de Europese bevolking te decimeren. Het is wel bekend dat deze vorm van kanker is vooral gevaarlijk voor Joden en valt ze direct aan.
  Het is van Joden erg naïef bij autoriteiten aan te kloppen die in het geval van SARS COV-2 veel moeite hadden de boel onder controle te houden. In het geval van geïmporteerde tsunami van kankerpathogenen uit verre gevaarlijke landen tonen de Grand Signors uitsluitend interesse om de uitzaaiingen te bevorderen. Dus, als Joden zichzelf willen beschermen MOETEN ZE HET ZELF DOEN. Met een beetje lef, creativiteit en juiste mind-set kunnen ze veel bereiken. Ze moeten vooral laten zien dat de tijd van ‘Geen Verzet, is Verzet’ is voorbij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.